Taloyhtiön etäkokouksen osallistujamäärä yllätti isännöitsijän

Taloyhtiöiden kokouksiin osallistuu enemmän osakkaita ja ne ovat aiempaa lyhyempiä, kuvailee helsinkiläinen isännöitsijä Helsingin Uutisissa.

Wahlmanin Isännöintivelho-yrityksen isännöitsijä Jaani Wahlman kertoo järjestäneensä muutaman kokouksen etäyhteydellä. Hän on huomannut, että osakkeiden määrällä mitattuna osallistujia on voinut olla viidennes tavallista enemmän. Nyt asiat käsitellään myös nopeammin, kun aikaisemmin kokous on saattanut kestää kolmekin tuntia. Palaute on ollut positiivista, ja Wahlman uskoo, että koronaepidemian jälkeen hallitusten kokouksia tullaan järjestämään aiempaa enemmän vain etänä.

Wahlman kertoo, että osallistumiskynnys kokouksiin on pidetty matalalla. Käytössä on ollut Microsoft Teams, jonka käyttö onnistuu verkkoselaimella ilman ohjelman asentamista. Kokouskutsun yhteyteen on liitetty osallistumisohjeet ja linkki, joka avaa etäyhteyden kokouspaikalle. Varsinaisessa kokouspaikassa on ollut läsnä yleensä taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Ennen yhtiökokousta Wahlmanin isännöimissä taloyhtiöissä on järjestetty vapaaehtoinen harjoituskokous.

Etäkokouksissa puheenvuoroa on pyydetty chat-viestikentässä ja asioiden välissä on pidetty taukoja, jotta osallistujilla on ollut mahdollisuus kirjoittaa kommentteja. Kirjallisia kommentteja onkin tullut enemmän, koska kynnys puheenvuoroon voi olla normaalia suurempi, Wahlman kertoo. Yhteyden kuormittumisen ehkäisemiseksi videoyhteyttä ei ole pidetty päällä.

Suomen Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoo, että tavallisesti näihin aikoihin liitolla on paljon asiantuntijakeikkoja taloyhtiön kokouksiin. Nyt niitä on peruttu, mikä osoittaa, kuinka paljon kokouksia on siirretty eteenpäin.

Suuressa osasssa taloyhtiöitä yhtiökokous tulee järjestää kesäkuun loppuun mennessä. Suomen hallituksen ehdottaman poikkeuslain odotetaan antavan kuitenkin lisäaikaa syksylle.

Lue lisää täältä.

 

 

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.7.2022

Omatoimi-isännöitsijä on paljon vartija

Omatoimi-isännöitsijällä eli oto-isännöitsijällä on paljon vastuuta. Hänen täytyy tuntea asunto-osakeyhtiölaki ja ymmärtää hallintoa, taloutta ja kiinteistön ylläpitoa. Oto-isännöitsijän tehtävään ei pidä lähteä kylmiltään.

taloyhtiön korjaushankkeen osapuolet

17.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä ovat taloyhtiön korjaushankkeen osapuolten tehtävät?

Taloyhtiön korjaushankkeisiin osallistuu hallituksen ja isännöitsijän lisäksi monenmoista muutakin tekijää. Heillä kaikilla on tärkeä osa korjaushankkeessa, mutta miten osapuolten roolit ja tehtävät jakautuvat tarkemmin?

Raksystems

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti