Taloyhtiön etäkokouksen osallistujamäärä yllätti isännöitsijän

Taloyhtiöiden kokouksiin osallistuu enemmän osakkaita ja ne ovat aiempaa lyhyempiä, kuvailee helsinkiläinen isännöitsijä Helsingin Uutisissa.

Wahlmanin Isännöintivelho-yrityksen isännöitsijä Jaani Wahlman kertoo järjestäneensä muutaman kokouksen etäyhteydellä. Hän on huomannut, että osakkeiden määrällä mitattuna osallistujia on voinut olla viidennes tavallista enemmän. Nyt asiat käsitellään myös nopeammin, kun aikaisemmin kokous on saattanut kestää kolmekin tuntia. Palaute on ollut positiivista, ja Wahlman uskoo, että koronaepidemian jälkeen hallitusten kokouksia tullaan järjestämään aiempaa enemmän vain etänä.

Wahlman kertoo, että osallistumiskynnys kokouksiin on pidetty matalalla. Käytössä on ollut Microsoft Teams, jonka käyttö onnistuu verkkoselaimella ilman ohjelman asentamista. Kokouskutsun yhteyteen on liitetty osallistumisohjeet ja linkki, joka avaa etäyhteyden kokouspaikalle. Varsinaisessa kokouspaikassa on ollut läsnä yleensä taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Ennen yhtiökokousta Wahlmanin isännöimissä taloyhtiöissä on järjestetty vapaaehtoinen harjoituskokous.

Etäkokouksissa puheenvuoroa on pyydetty chat-viestikentässä ja asioiden välissä on pidetty taukoja, jotta osallistujilla on ollut mahdollisuus kirjoittaa kommentteja. Kirjallisia kommentteja onkin tullut enemmän, koska kynnys puheenvuoroon voi olla normaalia suurempi, Wahlman kertoo. Yhteyden kuormittumisen ehkäisemiseksi videoyhteyttä ei ole pidetty päällä.

Suomen Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoo, että tavallisesti näihin aikoihin liitolla on paljon asiantuntijakeikkoja taloyhtiön kokouksiin. Nyt niitä on peruttu, mikä osoittaa, kuinka paljon kokouksia on siirretty eteenpäin.

Suuressa osasssa taloyhtiöitä yhtiökokous tulee järjestää kesäkuun loppuun mennessä. Suomen hallituksen ehdottaman poikkeuslain odotetaan antavan kuitenkin lisäaikaa syksylle.

Lue lisää täältä.

 

 

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.9.2023

Millä perusteella isännöitsijän voi vaihtaa?

Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus ja valinta tehdään enemmistöpäätöksenä. Joskus isännöitsijä halutaan kuitenkin syystä tai toisesta vaihtaa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon irtisanomisaika ja sopimusehdot.

isännöitsijäntodistus

18.9.2023

Kuka vastaa virheistä isännöitsijäntodistuksessa?

Isännöitsijäntodistus on keskeinen kaupankäyntiin liittyvä asiakirja, sillä siitä ilmenee ostajan kannalta olennaista tietoa huoneistosta, yhtiöstä ja sen taloudellisesta tilasta. Isännöitsijäntodistusta voidaan pitää luotettavana, mutta joskus siinä ilmenee virheitä.

Tilaajille

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti