etäyhteys

Uusimmat artikkelit

16.5.2022

Etäyhteydet ovat tulleet yhtiökokouksiin jäädäkseen

Yhtiökokouksiin on ollut mahdollista osallistua etänä koronapandemian alusta lähtien. Nyt on valmisteilla laki, joka mahdollistaa etäosallistumisen tulevaisuudessakin.

27.4.2020

Taloyhtiön etäkokouksen osallistujamäärä yllätti isännöitsijän

Taloyhtiöiden kokouksiin osallistuu enemmän osakkaita ja ne ovat aiempaa lyhyempiä, kuvailee helsinkiläinen isännöitsijä Helsingin Uutisissa. Wahlmanin Isännöintivelho-yrityksen isännöitsijä Jaani Wahlman kertoo järjestäneensä muutaman kokouksen etäyhteydellä. Hän on huomannut, että osakkeiden määrällä mitattuna osallistujia on voinut olla viidennes tavallista enemmän.

23.3.2020

Isännöintiliitto: yhtiökokousta ei kannata lykätä vaan pitää etänä

Isännöintiliitto kannattaa kevään asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokouksien pitämistä etäyhteyksien avulla. Kokouksen lykkäämistä kannattaa harkita vain, jos taloyhtiön ei tarvitse juuri nyt päättää isoista hankkeista ja osakkailla on suuria vaikeuksia osallistua kokoukseen etäyhteyksien välityksellä. Isännöintiliitto muistuttaa myös, että yksi henkilö voi edustaa valtakirjalla eri osakkaita.

13.3.2020

Yhtiökokoukset etäyhteyksillä koronaepidemian aikana

Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto suosittelevat, että koronaepidemian aikana taloyhtiöt hyödyntävät yhtiökokousten pitämisessä etäyhteyksiä. Taloyhtiöissä kannattaa myös harkita kiireettömien hankkeiden päätöksenteon tai jopa koko yhtiökokouksen siirtämistä myöhempään ajankohtaan. -Yhtiökokouksiin osallistuu usein myös riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, ja isännöitsijöillä puolestaan on kevään aikana poikkeuksellisen paljon kontakteja, mikä lisää heidän riskiään sairastua ja tartuttaa muita ihmisiä.