Nyt se on tutkittu: mitä isännöitsijä tekee?

Suurin osa isännöitsijän työstä jää asiakkailta näkemättä. Isännöitsijät pitävät työnsä parhaina puolina itsenäisyyttä, monipuolisuutta ja ihmiskeskeisyyttä. Tulevaisuudessa isännöintialan tehtävät tarjoavat entistä enemmän luovaa ongelmanratkaisua, mikä tekee alan työpaikoista entistä houkuttelevampia.

Isännöitsijöiden työajasta 29 prosenttia on asiakaspalvelua eli kontakteja taloyhtiöiden hallitusten ja asukkaiden kanssa. Loput työajasta jakautuu seuraavasti:

  • 15 prosenttia korjaushankkeiden johtaminen ja läpivienti
  • 15 prosenttia hallinnolliset kokoukset
  • 12 prosenttia palvelujen hankinta ja johtaminen
  • 11 prosenttia asiakkaiden hallinnon velvoitteet
  • 11 prosenttia asiakkaiden talouden johtaminen ja suunnittelu
  • 11 prosenttia muu kuin suoraan asiakkaalle tehtävä työ.

Isännöitsijät pitävät työtään kiinnostavana ja sopivan haastavana. Työn parhaita puolia ovat itsenäisyys ja monipuolisuus.

– Ala tarjoaa juuri sellaisia töitä, joita nuorten tiedetään arvostavan: vapautta, ongelmanratkaisua ja ihmiskeskeisyyttä, sanoo asiantuntija Pekka Harjunkoski Isännöintiliitosta.

Hyvät työllisyysnäkymät ja uusia työnkuvia

Kaupungistuminen sekä ennätystahtinen uudis- ja korjausrakentaminen takaavat, että töitä isännöintialalla riittää. Tulevaisuudessa isännöinnissä korostuu luova ongelmanratkaisu. Alalla on alkanut voimakas palvelujen uudistuminen ja erikoistuminen, kun taloyhtiöitä ja asumisen palveluja digitalisoidaan.

Alalla toimivat kokevat, että työssä oppii joka päivä uutta, mutta uudet asiat ovat lisänneet myös työn kuormittavuutta.

– Tämä on yritysten haaste. Niissä pitää miettiä, miten töitä ja palveluja organisoidaan uudelleen työn mielekkyyden varmistamiseksi, Harjunkoski sanoo.

Tiedot käyvät ilmi tuoreesta Isännöinnin ammattilaiset 2017 -tutkimuksesta, jonka toteutti Kiinko yhteistyössä Isännöintiliiton kanssa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 402 isännöintialan ammattilaista.

Tutustu Isännöinnin ammattilaiset 2017 -tutkimukseen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.9.2023

Millä perusteella isännöitsijän voi vaihtaa?

Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus ja valinta tehdään enemmistöpäätöksenä. Joskus isännöitsijä halutaan kuitenkin syystä tai toisesta vaihtaa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon irtisanomisaika ja sopimusehdot.

isännöitsijäntodistus

18.9.2023

Kuka vastaa virheistä isännöitsijäntodistuksessa?

Isännöitsijäntodistus on keskeinen kaupankäyntiin liittyvä asiakirja, sillä siitä ilmenee ostajan kannalta olennaista tietoa huoneistosta, yhtiöstä ja sen taloudellisesta tilasta. Isännöitsijäntodistusta voidaan pitää luotettavana, mutta joskus siinä ilmenee virheitä.

Tilaajille

kaunis kerrostalo

31.10.2023

Kaunis kerrostalo maalla paljastui painajaiseksi

Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi kuulostaa unelmalta, mutta osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin etukäteen eikä antaa halvan hinnan sokaista itseään.

Isännöinnin auktorisointi

28.9.2023

Isännöinnin auktorisointi – mitä se merkitsee?

Auktorisointi takaa, että isännöitsijä tai isännöintiyritys osaa hoitaa taloyhtiön asioita ja toimii isännöinnin eettisten ohjeiden mukaan. Auktorisoinnin vaatimukset ovat korkeat, ja auktorisoituja isännöintiyrityksiä valvovat Isännöintiliitto ja ISA-yhdistys.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti