isännöitsijä

Uusimmat artikkelit

27.9.2023

Milloin johtohenkilö on vahingonkorvausvelvollinen?

Hallituksen jäsenillä ja isännöitsijällä on velvollisuus edistää huolellisesti taloyhtiön etua. Mikäli johtohenkilö toimii tämän huolellisuusvelvoitteen vastaisesti ja tästä toiminnasta aiheutuu vahinkoa yhtiölle, saattaa johtohenkilö olla vahingonkorvausvelvollinen.

Tilaajille

tilaisuus tekee varkaan

1.9.2022

Tilaisuus tekee varkaan – taloyhtiön hallituksessakin

Taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu myös isännöitsijän valvonta. Tehtävää ei kannata laiminlyödä, sillä se voi kostautua hallituksen jäsenten omasta pussista. Isännöitsijä kannattaakin valita huolella.

Isännöitsijän valinta

18.5.2022

Isännöitsijän valinta kuuluu hallitukselle

Taloyhtiön hallitus valitsee toimikautensa alussa uuden isännöitsijän. Tämän lisäksi hallituksen täytyy laatia isännöintisopimus ja sopia sen ehdoista. Isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus toimivat yhteistyössä, ja hallitus voi myös vaihtaa isännöitsijän, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

28.1.2022

Mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu?

Suurimmalla osalla taloyhtiöistä on isännöitsijä, joka hoitaa taloyhtiön päivittäistä hallintoa ja taloudenpitoa. Vaikka isännöitsijä toimijana on tuttu niin yhtiön hallitukselle kuin asukkaillekin, monille voi olla epäselvää, mitä isännöitsijä käytännössä tekee. – Isännöitsijän työ on tyypillisesti yhdistelmä taloyhtiössä vireillä olevien asioiden edistämistä kulloisenkin tilanteen mukaan ja erilaisia vastaan tulevia asiakaspalvelutilanteita.

7.1.2020

Isännöitsijälle petostuomiot Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa

Hyvinkäältä käsin toiminut isännöitsijä on tuomittu vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen useista petoksista. Isännöitsijä toimi kahden valtakunnallisen isännöitsijäyrityksen nimissä, kertoo Aamuposti (6.1.2020). Ennen kiinni jäämistä isännöitsijä ehti siirtää 13 pääkaupunkiseudulla sijaitsevan asunto-osakeyhtiön varoja omaan käyttöönsä.

5.9.2019

Isännöinnin ostaminen vaatii osto-osaamista

Taloyhtiölle voi tulla eteen tilanne, että isännöintiyritys irtisanoo taloyhtiön kanssa sopimuksen tai isännöinnin palveluntarjoajaa halutaan taloyhtiössä jostain syystä vaihtaa. Isännöinnin ostaminen voi olla hankalaa, jos ei omaa osto-osaamista. Kysyimme kahdelta isännöintitoimistolta ja niiden yrittäjiltä, miten he näkevät taloyhtiöiden osto-osaamisen isännöintipalveluja ostettaessa.

19.8.2019

Luottamuspula isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen välillä voi tulla kalliiksi

Taloyhtiön hallitus epäili isännöitsijän pudottaneen halvimman urakkatarjouksen pois linjasaneerauskokelaiden joukosta omaa etua tavoitellakseen, uutisoi Taloussanomat. Taloyhtiön hallitus oli vakuuttunut, että isännöitsijä oli ajanut puhtaasti omaa etuaan jättäessään halvimman putkiremonttitarjouksen kokonaan pois. Näin hän olisi saanut mm.

2.4.2019

Taloyhtiön kolmiodraama: osakas, hallitus ja taloyhtiö

Asumiseen taloyhtiössä vaikuttavat monet lait ja tekniset määräykset. Niiden kaikkien tarkka osaaminen on mahdotonta yhdelle ihmiselle. Silti liian usein riidellään korvausvastuusta, sisäilman laadusta, parkkipaikan käytöstä, ilmanvaihdon toimivuudesta, kustannusten jaosta tai muista vastaavista asioista henkilöiden kesken, jotka kuvittelevat tietävänsä vastauksen käsillä olevaan kysymykseen.

5.3.2019

Isännöitsijäntodistus päivittyi

Isännöitsijäntodistusta päivitettiin lakimuutosten vuoksi. Isännöitsijäntodistus-lomakkeen avulla annetaan lakisääteinen isännöitsijäntodistus helposti ja nopeasti. Lomakkeelle voi kirjata tiedot seuraavat tiedot: taloyhtiöstä huoneistosta (mm.

19.12.2018

Hyvinkääläisen isännöitsijän laaja kavallusrikoskokonaisuus syyteharkintaan

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen talousrikostutkinnassa on tutkittu helsinkiläisen isännöintialan yrityksen liiketoiminnassa tapahtunutta epäiltyä kavallus- ja väärennysrikoskokonaisuutta. – Rikostutkinta käynnistyi helsinkiläisen isännöintialan yrityksen tutkintapyynnöllä poliisille. Tutkintapyynnön mukaan yhtiön sisäisessä tarkastuksessa havaittiin epäselvyyksiä yhtiössä toimineen isännöitsijän sekä hänen isännöimiensä taloyhtiöiden varojen käytössä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Mikko Kiiski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

5.12.2018

Pirkanmaan Vuoden Työnantaja 2018 -kilpailun kunniamaininta Isännöinti Ilkka Saarinen Oy:lle

Kilpailu perustuu ”ilmiantoihin” eli käytännössä Pirkanmaalaisten yritysten henkilöstön ilmoituksiin. Näitä ilmiantoja tehtiin 114 yrityksestä, joista kilpailun raati valitsi 8 finalistia. Kilpailun projektipäällikkö Ville Korpiluoto kertoi julkistustilaisuudessa, että vaikein kynnys on päästä finaaliin ja kaikki finaaliin päässeet yritykset ovatkin käytännössä erinomaisia työnantajia ja työyhteisöjä.

13.9.2018

Toivo Korhonen Isännöintiliiton puheenjohtajaksi

Isännöintiliiton puheenjohtajaksi nyt alkavalle kaksivuotiskaudelle on valittu Toivo Korhonen, 53, Joensuusta. Liittokokouksessa 11.9.2018 valittu Korhonen on JIP-Isännöinti Oy:n yrittäjä, ja toiminut Isännöintiliiton hallituksen jäsenenä neljä vuotta sekä Pohjois-Karjalan Isännöitsijät ry:n puheenjohtajana kahdeksan vuotta. Korhonen on työskennellyt isännöintialalla vuokrataloisännöinnin, rakennuttamisen sekä asunto-osakeyhtiöisännöinnin parissa.