Sosiaalisen median käytöllä yhteisöllisyyttä taloyhtiöön

Fiksu taloyhtiö käyttää viestinnässään niitä kanavia, joiden välityksellä viesti parhaiten tavoittaa yhtiön osakkaat ja asukkaat. Kaikenikäisistä suomalaisista jo suuri osa käyttää sosiaalisen median kanavia, joten taloyhtiönkin voi olla hyvä harkita ainakin jonkin some-kanavan käyttöönottoa.

Esimerkiksi Facebookissa erilaisten ryhmien perustaminen on helppoa, mutta some-kanavien käyttöönotossa on tärkeää myös sopia niiden käyttöön liittyvistä pelisäännöistä.

– Jos taloyhtiön hallitus perustaa yhtiölle oman Facebook-ryhmän tai sivun, on tärkeää sopia, ketkä toimivat sen ylläpitäjinä. Hyvä käytäntö voisi olla jakaa vastuuta ryhmän ylläpidosta useammalle kuin yhdelle hengelle, ettei ylläpito kohtuuttomasti kuormita esimerkiksi hallituksen puheenjohtajaa, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Taloyhtiön osakkailla ja asukkailla on usein matalampi kynnys viestiä asioistaan Facebook-ryhmälle tai -seinälle kuin esimerkiksi jakaa omasta asiastaan paperista tiedotetta kaikkien postiluukkuun. Matala kynnys olla yhteydessä naapureihin aikaansaa mukavaa kanssakäymistä ja parantaa taloyhtiön yhteishenkeä. Sosiaalisen median kautta sanoma myös tavoittaa nopeammin kuin perinteinen posti.

– Viestinnän määrä taloyhtiössä on usein suoraan suhteessa siihen, millainen yhteishenki yhtiössä vallitsee. Kun tieto kulkee ja osakkaat ovat keskenään yhteyksissä muistakin kuin virallisista päätöksentekoasioista, väärinkäsitykset ja riidat vähenevät, Pynnönen toteaa.

Somella ei voi korvata kaikkea viestintää

Sosiaalinen media ei kuitenkaan voi korvata muita tiedonvälityskanavia, sillä esimerkiksi yhtiökokouskutsu on edelleen toimitettava paperisena postilaatikkoon.

– Viestintää ei muutenkaan kannata jättää yhden kanavan varaan, sillä hallituksen vastuulla on huolehtia, että tieto tavoittaa kaikki osakkaat riippumatta siitä, käyttävätkö he sosiaalista mediaa. Myös niillä, jotka eivät sitä käytä, on edelleen oikeus saada tietoa taloyhtiön asioista, Kristel Pynnönen muistuttaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

viemärisukitus asukkaan

8.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen?

Monesti Picotelta kysytään, sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen. Someguru Maiju Hannolin todistaa, että kotona voi asua sukituksen ajan. Hän on kiitollinen remontin etenemiseen ja Picoten työntekijöiden toimintaan.

Picote

26.9.2023

Taloyhtiö2023 sai kävijöiltä kouluarvosanan 9

Taloyhtiö2023 sai kävijäenemmistöltään kiitettävän arvosanan. Kävijät arvostivat tapahtuman sujuvuutta ja hyvää pöhinää. Vuoden 2024 tapahtuman suunnittelu on täydessä vauhdissa, ja siitä kuullaan pian lisää.

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

digitilaukset

15.8.2023

Digitilaukset palvelevat Suomen Kiinteistölehden lukijoita

Suomen Kiinteistölehteä voi nyt tilata myös digitaalisena versiona. Digitilaukset tulivat myyntiin lehteä kustantavan Kiinteistömedian verkkokauppaan kesäkuun lopussa. Ne palvelevat niitä lukijoita, joilla ei ole Suomen Kiinteistöliiton jäsenyyttä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti