Kiinteistöliitto kannattaa mahdollisuutta lykätä varsinaisia yhtiökokouksia

Kiinteistöliitto pitää erittäin hyvänä sitä, että oikeusministeriössä valmistellaan lainsäädäntöä, joka antaisi taloyhtiöille mahdollisuuden lykätä varsinaisten yhtiökokousten pitoa yli määräajan. Oikeusministeriön 3.4.2020 julkaiseman tiedotteen mukaan lakimuutoksella on tarkoitus helpottaa myös kokousten järjestämistä etäosallistumisen ja valtuutusten avulla.

Kiinteistöliitto pitää ajallista joustoa erittäin tervetulleena.

”Vaikka taloyhtiöillä on keinoja rajoittaa yhtiökokoukseen osallistuvien määrää esimerkiksi valtuutuksia tai etäosallistumista hyödyntämällä, etenkin isoilla yhtiöillä on silti haasteita rajoittaa kokoontuvien määrää ”, Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli perustelee.

Myös etäosallistumismahdollisuuksia tulisi lakimuutoksella vahvistaa. Kiinteistöliitto ehdottaa väliaikaista poikkeamista asunto-osakeyhtiölaista niin, että etäosallistuminen yhtiökokoukseen voitaisiin hallituksen päätöksellä sallia, vaikka taloyhtiön omiin yhtiöjärjestysmääräyksiin olisi kirjattu muuta.

Kiinteistöliitto esittää harkittavaksi myös muutosta, joka mahdollistaisi yhtiökokouksen järjestämisen hallituksen päätöksellä pelkästään etäkokouksena niin, että kaikki osakkaat ilmoittaisivat kantansa asioihin etukäteen esimerkiksi postitse. Tämä menettely on kaikille osakkaille mahdollinen, ja siten yhdenvertaisuus toteutuu.

”Lukuisissa taloyhtiöissä on lähdetty kokeilemaan etäpäätöksentekoa niin hallitustyöskentelyssä kuin yhtiökokoustenkin kohdalla. Tämä kehitys on taloyhtiökentällä erittäin tervetullutta ja toivomme, että lisämääräajasta huolimatta taloyhtiöissä lähdettäisiin ennakkoluulottomasti kokeilemaan uudenlaisia työskentelytapoja silloin, kun se on mahdollista”, Jenni Hupli sanoo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

patteriverkosto

19.10.2022

Pidä patteriverkosto kunnossa

Taloyhtiössä kannattaa sopia yksi lämpötila, johon kaikki huoneistot säädetään. Jos lämpötila silti vaihtelee, vika voi olla ilmanvaihdossa. Myös patteriverkosto voi tarvita säätöä.

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

24.8.2023

Etäosallistuminen arkipäivää taloyhtiöiden yhtiökokouksissa

Etäyhteydellä osallistuminen taloyhtiön yhtiökokoukseen on yleistynyt laajasti, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille tehdystä kyselystä. Etenkin suurimmissa kaupungeissa valtaosa kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä tarjosi osakkailleen mahdollisuutta etäosallistumiseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti