kiinteistöliitto

Uusimmat artikkelit

Kiinteistöliiton puheenjohtajana

3.4.2023

Timo Nieminen jatkaa Kiinteistöliiton puheenjohtajana

Suomen Kiinteistöliiton puheenjohtajana jatkaa diplomi-insinööri Timo Nieminen Kauniaisista. Valinnan teki Jyväskylässä huhtikuun alussa kokoontunut liittokokous. Nieminen on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien.

23.9.2021

Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suosituksesta ilmestynyt uusi versio

Taloyhtiöiden toimintaa ohjaa asunto-osakeyhtiölaki, jossa määrätään muun muassa osakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, yhtiökokouksesta sekä yhtiön johdon tehtävistä. Lakia täydentämään julkaistiin muutama vuosi sitten Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suositus. – Suosituksella pyritään vakiinnuttamaan taloyhtiöiden toimintaan hyviä käytäntöjä erityisesti asioissa, joista on vaikeaa säätää lailla.

29.3.2021

Timo Nieminen jatkaa Kiinteistöliiton puheenjohtajana

DI Timo Nieminen valittiin jatkamaan Kiinteistöliiton puheenjohtajana. Varapuheenjohtajina jatkavat ekonomi Olavi Merikanto, toimitusjohtaja Pertti Satopää ja toimitusjohtaja Harri Järvenpää. Kiinteistöliiton liittokokous valitsi liiton hallituksen jäseniksi kaudelle 2021-2023 riskienhallintapäällikkö Janne Heiliön Kotkasta, kiinteistöjohtaja Seppo Kosolan Turusta, TkT Juhana Heikosen Helsingistä, asuntosijoittaja Jouni Lehtisen Helsingistä, KTM Ulla Maija Lehtosen Helsingistä, varatuomari Vesa Lensun Jyväskylästä, maa- ja metsätieteen […]

8.3.2021

Yhtiökokoussanastoa

Tuntuvatko yhtiökokouskutsussa ja itse kokouksessa vilisevät termit joskus vierailta tai vaikeilta ymmärtää? Kiinteistöliitto on laatinut Yhtiökokous-suomi-sanakirjan, joka löytyy hiukan laajempana myös liiton verkkosivuilta. Enemmistöpäätös vs.

19.2.2021

Yli 30 000 jäsentaloa Kiinteistöliitossa

Kiinteistöliiton jäsenmäärä ylitti tällä viikolla 30 000, kun Kulosaaressa sijaitseva asunto-osakeyhtiö Helsingin Kyöstinkuja 8 liittyi Kiinteistöliitto Uusimaan jäseneksi. Kiinteistöliiton jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti noin tuhannen jäsentalon vuosittaista liittymistahtia jo vuodesta 2007 lähtien. Kiinteistöliiton jäsenistä 95 prosenttia on asunto-osakeyhtiöitä eli tavallisia taloyhtiöitä.

15.2.2021

Kiinteistöliiton alueellisiin yhdistyksiin 1114 uutta jäsentä viime vuonna

Eniten uusia jäsentaloja liittyi Kiinteistöliitto Uusimaahan (344), Rauman Kiinteistöyhdistykseen (146), Kiinteistöliitto Pirkanmaahan (101), Kiinteistöliitto Varsinais-Suomeen (100) ja Kiinteistöliitto Keski-Suomeen (74). Jäsenmääränsä kasvattivat suhteellisesti eniten Rauman Kiinteistöyhdistys, Kiinteistöliitto Meri-Lappi, sekä Kiinteistöliitto Etelä-Pohjanmaa. Suomen Vuokranantajiin liittyi vuoden 2020 aikana 3 467 uutta jäsentä.

3.2.2021

Katoilta putoava lumi ja jää jalankulkijoiden uhkana

Katoilta putoava lumi ja jää uhkaavat nyt jalankulkijoiden ja muiden kaduilla liikkuvien turvallisuutta, sillä kaikissa kiinteistöissä lumenpudotusta ja muita ajankohtaisia talvikunnossapidon velvoitteita ei ole hoidettu riittävällä ripeydellä. Osa kiinteistönomistajista on kohdannut esimerkiksi vaikeuksia ammattitaitoisten lumenpudottajien löytämisessä. -Kiinteistönomistaja vastaa kiinteistön turvallisuudesta, joten vastuu siitä, että lumet tulevat turvallisesti pudotetuksi, on viime kädessä taloyhtiön hallituksella, muistuttaa Kiinteistöliiton […]

7.1.2021

Asunto-osakeyhtiölakia on päivitettävä

Sähköautojen ja sähköisen asioinnin yleistyminen ovat esimerkkejä ilmiöistä, jotka tuovat tarvetta päivittää taloyhtiömuotoista asumista sääntelevää asunto-osakeyhtiölakia. Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on ollut voimassa runsaat kymmenen vuotta, joiden aikana moni asia taloyhtiöissä on muuttunut. Kiinteistöliiton lakimiehet vastaavat vuosittain useisiin tuhansiin neuvontapuheluihin, joiden aiheet liittyvät taloyhtiöiden juridisiin pulmiin.

7.1.2021

Taloyhtiöiltä meni oikeus kunnalliseen pysäköinninvalvontaan

Viime kesänä voimaan tullut uusi tieliikennelaki on johtanut hankaliin pysäköintiongelmiin taloyhtiöiden pihoilla. Tieliikennelaki ei sisällä säännöstä, jonka mukaan pysäköinti yksityisellä alueella olisi kiellettyä ilman maanomistajan tai -haltijan lupaa. Säännöksen puuttumisen vuoksi yksityiset alueet, kuten taloyhtiön piha-alueet, jäivät kunnallisen pysäköinninvalvonnan ulkopuolelle.

17.12.2020

Kiinteistöliitto on nyt UIPI:n jäsen

Suomen Kiinteistöliitto on liittynyt UIPI:n (The International Union of Property Owners – Union Internationale de la Propriété Immobilière) jäseneksi. Asunto- ja kiinteistöalan kansainvälisen edunvalvonnan merkitys on korostunut Euroopan unionin toiminnan ja säädöksien ulottuessa yhä enemmän kiinteistöalalle. Suomen Kiinteistöliitto on jo pitkään ollut Euroopan Kiinteistöfederaation (European Property Federation, EPF) jäsen ja osallistuu aktiivisesti sen toimintaan.

14.12.2020

Podcast puhuttaa – Taloyhtiökuplassa asiaa asumisesta!

Mihin asiakirjoihin on syytä tutustua, kun on aikeissa ostaa asunnon taloyhtiöstä? Entä mitä remontteja osakas saa tehdä huoneistoonsa? Muun muassa näistä asioista keskustellaan rennon viihdyttävästi mutta silti aina asiantuntevasti uudessa Kiinteistöliiton lakimiesten juontamassa Taloyhtiökupla-podcastissa.

11.11.2020

Korona on siirtänyt kerrostaloyhtiöiden korjauksia

Koronapandemia on vaikeuttanut korjaushankkeiden päätöksentekoa ja suunnittelua etenkin kerrostaloyhtiöissä. Taloyhtiöiden korjausrakentamisen arvioidaan supistuvan hieman 2020, enemmän kerrostalo- kuin rivitaloyhtiöissä. Tämä ilmenee Kiinteistöliiton Korjausrakentamisbarometristä, joka toteutettiin lokakuun ensimmäisellä puoliskolla.