lainsäädäntö

Uusimmat artikkelit

3.4.2023

Huoneistotietojärjestelmää koskeva lainsäädäntö muuttuu

Huoneistotietojärjestelmää koskevaa lainsäädäntöä kehitetään edelleen. Järjestelmän jatkokehittäminen palvelee muun muassa positiivisen luottotietorekisterin käyttöönottoa Suomessa.

Tilaajille

11.5.2020

Lainsäädännössä ei mainintaa vesiporakaivojen suojaetäisyyksistä

Kiinteistön omistaja nosti oikeuskanteen naapurin porakaivon tehnyttä yrittäjää vastaan, koska porakaivon teko oli johtanut kiinteistön kaivoveden tulon heikkenemiseen. Helsingin hovioikeus hylkäsi kanteen, sillä väitettä porakaivojen liiallisesta läheisyydestä ei pystytty osoittamaan, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Vedentulon heikkenemistä valittanut vaati porakaivon asentaneelta yrittäjältä oikeuskulujen kanssa lähes 30 000 euron korvauksia.

3.4.2020

Kiinteistöliitto kannattaa mahdollisuutta lykätä varsinaisia yhtiökokouksia

Kiinteistöliitto pitää erittäin hyvänä sitä, että oikeusministeriössä valmistellaan lainsäädäntöä, joka antaisi taloyhtiöille mahdollisuuden lykätä varsinaisten yhtiökokousten pitoa yli määräajan. Oikeusministeriön 3.4.2020 julkaiseman tiedotteen mukaan lakimuutoksella on tarkoitus helpottaa myös kokousten järjestämistä etäosallistumisen ja valtuutusten avulla. Kiinteistöliitto pitää ajallista joustoa erittäin tervetulleena.

22.5.2019

Europarlamentti vaikuttaa taloyhtiöön – vaikuta parlamenttiin!

EU:ssa päätetään taloyhtiön arkeen vaikuttavista asioista. Usein kuulee sanottavan: ”Siellä Brysselissä ne sen päättivät”. EU ei ole pilvi, joka päättää, sataako vai paistaa.

28.3.2018

Lakiluonnos lausunnolle: kaukolämpöverkkoon liittymisestä ei voida enää määrätä asemakaavassa

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja maankäyttö- ja rakennuslain muutoksesta, jolla poistettaisiin mahdollisuus määrätä asemakaavassa, että rakennus pitää liittää kaukolämpöverkkoon. Energiatehokkuusvaatimusten tiukentuminen sekä muiden energiatehokkaiden lämmitysmuotojen kehitys ja suosio ovat selvästi vähentäneet tarvetta ohjata lämmitystavan valintaa. Uudistuksen tavoitteena on vähentää sääntelyä ja antaa kuluttajien valita itselleen sopiva lämmitystapa.