Isännöinnin valinta vaatii huolellisuutta

Isännöinnin kilpailutus ja isännöintiyrityksen valinta kuuluvat hallituksen tehtäviin, eikä tästä voida edes yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin. Kyseessä on tärkeä tehtävä, joka hallituksen on syytä hoitaa huolella. Onnistunut valinta palkitsee, koska pätevä isännöitsijä helpottaa hallituksen työskentelyä suuresti.

Kilpailutuksessa on hyvä kiinnittää huomiota isännöitsijän osaamisen lisäksi muun muassa isännöinnin sisältöön, hintaan, hinnantarkistusehtoihin ja sopimuksen kestoon. Budjetti asettaa raamit isännöinnistä aiheutuville kustannuksille ja ohjaa siten myös hallituksen päätöksentekoa.

Isännöintipalveluista tulisi aina laatia kirjallinen isännöintisopimus. Selkeä ja kattava sopimus osaltaan ennaltaehkäisee turhien epäselvyyksien syntymistä. Sopimuksen keskeisiä kohtia ovat erottelu kuukausipalkkioon kuuluvien ja erillisveloitettavien tehtävien välillä, hinnantarkistusehdot, sovellettavat yleiset sopimusehdot sekä sopimuksen päättämiseen liittyvät kohdat. Hallituksen on hyvä tiedottaa sopimuksen sisällöstä osakkaille ja asukkaille. Lisäksi sopimus kannattaa käydä vuosittain läpi ja tarvittaessa päivittää se.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

isännöinnin kilpailutus

11.10.2023

Isännöinnin kilpailutus kannattaa valmistella huolella

Isännöintipalvelun kilpailutus voi tulla ajankohtaiseksi useasta eri syystä. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi järjesti huhtikuussa jäsenilleen koulutustilaisuuden isännöinnin ostamisesta. Erityisesti isännöinnin laadun arviointi herättää kysymyksiä.

Isännöitsijän vaihto

22.9.2023

Isännöitsijän vaihto toi kaivatun muutoksen

As Oy Ohjaajantie 10-12:n hallitus turhautui toimimattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa. He määrittelivät taloyhtiön tarpeet ja odotukset, ja kilpailuttivat isännöintiyrityksiä. Nyt taloyhtiön arki sujuu toimivan isännöinnin ansiosta.