Isännöinnin kilpailutus kannattaa valmistella huolella

isännöinnin kilpailutus

Isännöintipalvelun kilpailutus voi tulla ajankohtaiseksi useasta eri syystä. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi järjesti huhtikuussa jäsenilleen koulutustilaisuuden isännöinnin ostamisesta. Erityisesti isännöinnin laadun arviointi herättää kysymyksiä.

Isännöitsijän valinta kuuluu asunto-osakeyhtiön hallituksen tehtäviin. Taloyhtiöiden tilanteet poikkeavat toisistaan esimerkiksi yhtiön iän, sijainnin ja korjaustarpeiden osalta. Taloyhtiöiden erilaisten tilanteiden takia niiden tarpeet isännöintipalvelujen suhteen ovat hyvin erilaisia, mikä on hyvä ottaa huomioon palveluja hankittaessa.

Jos isännöinnin vaihto ja kilpailutus ovat taloyhtiössä pinnalla, tulee taloyhtiön hallituksen miettiä mikä mättää ja mikä toimii nykyisen isännöinnin kanssa. Millaisia odotuksia ja vaatimuksia juuri meillä on isännöinnille? Esimerkiksi uudiskohteen tilanne on aivan toisenlainen kuin sellaisen vanhan yhtiön, jossa on tulossa suuria korjaushankkeita. Tärkeää on siis arvioida, minkälaista isännöintipalvelua ja osaamista taloyhtiössä tarvitaan ja halutaan.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Pekka Virolainen

Kirjoittaja on talousasioihin, sijoittamiseen ja finanssimarkkinoihin perehtynyt freelancer ja Kiinteistölehti Uusimaan ja Kiinteistölehti Lounais-Suomen tuottaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinnin eettinen neuvosto

11.12.2023

Isännöinnin eettinen neuvosto uudistaa isännöinnin valvonnan

Vuoden 2024 alussa aloittaa uusi Isännöinnin eettinen neuvosto, joka uudistaa isännöinnin valvonnan ja rakentaa luottamusta isännöintialaan sekä kitkee sääntöjen vastaista toimintaa. Neuvosto perustetaan Keskuskauppakamarin yhteyteen.

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

isännöintipalkkioiden muutokset

22.9.2023

Isännöintipalkkioiden muutokset käsiteltävä taloyhtiön hallituksessa

Isännöintiyrityksen hinnankorotusesitys täytyy käsitellä taloyhtiön hallituksessa ja kirjata päätös pöytäkirjaan. Isännöintipalkkioiden muuttaminen on sopimusasia, joten hintojen muutos vaatii molempien osapuolten hyväksynnän.