Virta ja Asokodit mahdollistavat sähköautojen latauksen 40 000 suomalaiselle

Virta (Liikennevirta Oy) tekee sähköauton latauksen Asokotien (Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy) asukkaille helpoksi. Yhteistyösopimus mahdollistaa sähköauton latauspalvelun yli 16 000 kotitaloudelle 31 paikkakunnalla.

Sähköauton latauspisteen hankinnan helpottaminen oli yksi Asokotien ja Virran yhteistyön päätavoitteista. Nyt kehitetyn palvelumallin myötä Asokodin asukkaan tarvitsee vain tilata itselleen sopiva latauspalvelu, joka sisältää latauslaitteen asennuksineen sekä omiin ajotottumuksiin sopivan kuukausipaketin. Esimerkiksi Arkiajelija -paketin valitseva ajaa keskimäärin 55 kilometriä päivässä, mikä vastaa suomalaista keskiarvoa. Virta hoitaa tarvittavat selvitys- ja asennustyöt yhteistyökumppaneidensa kanssa.

– Edullisella palvelumallilla Asokodit ja Virta pyrkivät yhdessä kannustamaan kuluttajia sähköautoiluun. Palvelupaketin hinnalla esimerkiksi 50 kilometriä päivässä autoileva työmatkalainen säästää kuukausittain keskimäärin yli 100 euroa auton polttoainekustannuksissa, kertoo Virran myyntijohtaja Janne Koski.

Virran älykäs latauspalvelu tekee auton lataamisesta ja kulujen seuraamisesta helppoa. Lisäksi vapaan autoedun omaavalle työsuhdeautoilijalle tarjoutuu mahdollisuus laskuttaa latauskulut suoraan työnantajalta sekä kotona, töissä että julkisilla latauspisteillä. Palvelun käyttäjillä on kotilatauspalvelun lisäksi mahdollisuus ladata autoaan kaikilla Virran julkisen latauspisteverkoston latauspisteillä.

– Olemme iloisia siitä, että voimme yhteistyössä Liikennevirran kanssa vastata asiakkaidemme toiveisiin, vieläpä niin että latauslaitteen hankkiminen on mahdollisimman vaivatonta. On myös hienoa, että siinä samalla voimme vaikuttaa tulevaisuuden autoiluun, toteaa Asokotien kiinteistöjohtaja Henrik Hämäläinen, joka samalla muistuttaa siitä, että kotien yhteydessä sijaitsevat pysäköintipaikat ovat tärkeimpiä sähköautojen latauspaikkoja.

Asokotien asukkaille tarjottavalla helpolla avaimet käteen -palvelulla halutaan vaikuttaa Suomen energia- ja ilmastostrategian tavoitteiden saavuttamiseen – siihen, että reilussa 10 vuodessa autoista sähkökäyttöisiä on nykyisen vajaan 2 000 auton sijasta 250 000.

– Suomen valtion tavoitteena on liikenteen sähköistyminen niin, että vuoteen 2030 mennessä noin 10 prosenttia autokannasta on sähkökäyttöisiä. Tuosta tavoitteesta on saavutettu tähän mennessä noin prosentti. Tämä on haastanut meidät kehittämään palveluitamme mahdollisimman helppokäyttöisiksi, kertoo Koski.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

maalämpöhanke

20.10.2023

Huolellinen suunnittelu vei maalämpöhankkeen maaliin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Melkonkatu 5 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Projekti vei monta vuotta ja vaati huolellista suunnittelua ja hallituksen puheenjohtajan tiivistä valvontaa. Se oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä yhtiö on nyt lähes nollaenergiatalo.

harmaan talouden torjunta

5.5.2023

Harmaan talouden torjunta huomioitava rakennusurakoissa

Taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa huomioon harmaan talouden torjunta hankkiessaan palveluja ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Hallituksen kannattaa palkata ulkopuolinen projektijohtaja valvomaan urakoitsijan valintaa.

asuntorakentamisen lasku

24.5.2023

Rakennusteollisuus RT: Asuntorakentamisen lasku vaatii toimia

Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää asuntojen saatavuutta, talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymää, varoittaa Rakennusteollisuus RT. Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell vaatii poliittisia päätöksiä asian korjaamiseksi.

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti