Virta ja Asokodit mahdollistavat sähköautojen latauksen 40 000 suomalaiselle

Virta (Liikennevirta Oy) tekee sähköauton latauksen Asokotien (Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy) asukkaille helpoksi. Yhteistyösopimus mahdollistaa sähköauton latauspalvelun yli 16 000 kotitaloudelle 31 paikkakunnalla.

Sähköauton latauspisteen hankinnan helpottaminen oli yksi Asokotien ja Virran yhteistyön päätavoitteista. Nyt kehitetyn palvelumallin myötä Asokodin asukkaan tarvitsee vain tilata itselleen sopiva latauspalvelu, joka sisältää latauslaitteen asennuksineen sekä omiin ajotottumuksiin sopivan kuukausipaketin. Esimerkiksi Arkiajelija -paketin valitseva ajaa keskimäärin 55 kilometriä päivässä, mikä vastaa suomalaista keskiarvoa. Virta hoitaa tarvittavat selvitys- ja asennustyöt yhteistyökumppaneidensa kanssa.

– Edullisella palvelumallilla Asokodit ja Virta pyrkivät yhdessä kannustamaan kuluttajia sähköautoiluun. Palvelupaketin hinnalla esimerkiksi 50 kilometriä päivässä autoileva työmatkalainen säästää kuukausittain keskimäärin yli 100 euroa auton polttoainekustannuksissa, kertoo Virran myyntijohtaja Janne Koski.

Virran älykäs latauspalvelu tekee auton lataamisesta ja kulujen seuraamisesta helppoa. Lisäksi vapaan autoedun omaavalle työsuhdeautoilijalle tarjoutuu mahdollisuus laskuttaa latauskulut suoraan työnantajalta sekä kotona, töissä että julkisilla latauspisteillä. Palvelun käyttäjillä on kotilatauspalvelun lisäksi mahdollisuus ladata autoaan kaikilla Virran julkisen latauspisteverkoston latauspisteillä.

– Olemme iloisia siitä, että voimme yhteistyössä Liikennevirran kanssa vastata asiakkaidemme toiveisiin, vieläpä niin että latauslaitteen hankkiminen on mahdollisimman vaivatonta. On myös hienoa, että siinä samalla voimme vaikuttaa tulevaisuuden autoiluun, toteaa Asokotien kiinteistöjohtaja Henrik Hämäläinen, joka samalla muistuttaa siitä, että kotien yhteydessä sijaitsevat pysäköintipaikat ovat tärkeimpiä sähköautojen latauspaikkoja.

Asokotien asukkaille tarjottavalla helpolla avaimet käteen -palvelulla halutaan vaikuttaa Suomen energia- ja ilmastostrategian tavoitteiden saavuttamiseen – siihen, että reilussa 10 vuodessa autoista sähkökäyttöisiä on nykyisen vajaan 2 000 auton sijasta 250 000.

– Suomen valtion tavoitteena on liikenteen sähköistyminen niin, että vuoteen 2030 mennessä noin 10 prosenttia autokannasta on sähkökäyttöisiä. Tuosta tavoitteesta on saavutettu tähän mennessä noin prosentti. Tämä on haastanut meidät kehittämään palveluitamme mahdollisimman helppokäyttöisiksi, kertoo Koski.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.9.2018

Naapuri osti sähköauton ja haluaa latauspisteen: kuka maksaa?

Sähköautojen yleistyminen pakottaa monet taloyhtiöt miettimään suhtautumistaan sähköautojen lataamiseen. Elokuusta lähtien taloyhtiöille on ollut tarjolla julkista tukea latausjärjestelmien hankintaan, mutta kustannuksia valuu myös taloyhtiöille. LähiTapiola kokosi yleiset kysymykset ja vastaukset aiheesta.

24.10.2018

Kaasu- ja sähköautot yleistymässä – riittääkö infra?

Lähivuosina markkinoille on tulossa yhä enemmän uusia kaasu- ja sähköautomalleja. Kuluttajien valtavirta ei kuitenkaan osta hyviäkään autoja, ellei tankkaus- ja latauspaikkoja saada tuntuvasti lisää. – Uusia kaasuautomalleja on tulossa lisää markkinoille.

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

13.2.2019

Tutkimus: Suomalaisista taloyhtiöistä harva on aloittanut valmistautumisen sähkö- ja hybridiautojen lataamiseen

Realia Isännöinti selvitti IRO Researchin Tuhat suomalaista -tutkimuksella suomalaisten kiinnostusta sähkö- tai hybridiauton hankintaan sekä näkemyksiä sähköautojen latauksen järjestämisestä taloyhtiöissä. Tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen on harkinnut hankkivansa sähkö- tai hybridiauton seuraavan viiden vuoden aikana. Valtaosassa suomalaisia taloyhtiöitä ei kuitenkaan ole vielä keskusteltu autojen latauspisteistä: vain 12 prosentissa taloyhtiöstä on herännyt keskustelua latauksen järjestämisestä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti