Tupakkalakiin esitetään taloyhtiöitä koskevia muutoksia ehkä jo syksyllä

Tupakkalakiin tulee uusia muutosesityksiä todennäköisesti jo syksyllä. Savuttomaan Suomeen eli käytännössä tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön loppumiseen pyritään vuoteen 2030 mennessä, kirjoittaa Kainuun Sanomat.

Vuonna 2030 päivittäin tupakkaa ja muita nikotiinituotteita käyttäviä pitäisi olla korkeintaan viisi prosenttia suomalaisista. Nikotiinivapaata yhteiskuntaa tavoitellaan lainsäädännön muutoksilla.

Sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) valmistellaan lakimuutoksia, jotka perustuvat kaksi vuotta sitten ehdotuksensa jättäneen tupakka- ja nikotiinipolitiikan kehittämistä käsitelleen työryhmän ehdotuksiin. Tavoitteena on, että hallituksen esitys annettaisiin syyskaudella, sanoo STM:n neuvotteleva virkamies Meri Paavola.

Vuonna 2017 STM:n asettama työryhmä teki yli 40 toimenpide-esitystä tupakka- ja nikotiinituotteista luopumiseksi vuoteen 2030 mennessä. Osa toimenpiteistä on jo toteutunut, osa saattaa olla mukana uudessa ehdotuksessa lakimuutoksista.

Kainuun Sanomat on poiminut vuoden 2017 ehdotuksista toimia, jotka saattavat vielä tulla voimaan. Yhtenä toimenpiteenä työryhmä esitti, että asunto-osakeyhtiölakia tulisi muuttaa niin, että tupakointi parvekkeilla ja sisätiloissa voitaisiin kieltää osakkaiden enemmistöpäätöksellä. Nykyisin tähän vaaditaan yksimielinen päätös.

Lue lisää täältä.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

syystalkoissa

18.8.2023

Syksy sopii hyvin uusien kasvien istutuksiin pihalle

Hyvä kasvu- ja istutuskausi jatkuu monin paikoin Suomea lokakuulle asti. Monet syksyllä istutetut kasvit ilahduttavat ensi keväänä, kun kasvit ovat ehtineet juurtua hyvin syksyn kosteassa ja lämpimässä maassa.

säännöllinen kattohuolto

20.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Säännöllinen kattohuolto tuo vakautta vastikkeisiin

Helpoin tapa ennalta ehkäistä mahdollisia katto-ongelmia on säännöllinen ja ennakoiva katon ylläpito. Satojen eurojen vuosittaisilla huoltokustannuksilla voidaan parhaimmillaan välttyä jopa satojentuhansien eurojen yllättäviltä korjauksilta.

Kattotutka Oy

kaava

24.10.2023

Oman alueen kaavaa kannattaa aina seurata

Kun asuinalueelle suunnitellaan uusia rakennushankkeita, kannattaisi kuunnella alueen asukkaita. He tietävät usein parhaiten, miten uudet järjestelyt toimivat. Vantaan Länsimäessä asukkaat huolestuivat autopaikkojen jäämisestä raitiotien alle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti