tupakkalaki

Uusimmat artikkelit

1.9.2021

Isännöintiliitto haluaa helpottaa taloyhtiöiden tupakointikieltoa

Tupakointi asunnoissa voi aiheuttaa terveyshaittoja ja laskea asunnon arvoa. Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanervan mielestä ainoa oikea vaihtoehto on tupakoinnin täyskielto taloyhtiöissä. − Yhdenkään asukkaan ei pitäisi joutua kärsimään tupakansavusta.

24.6.2020

Valtaosa kieltäisi parveketupakoinnin lailla

Suomen ASH:n teettämän tutkimuksen mukaan suurin osa väestöstämme kannattaa parveketupakoinnin kieltämistä lailla. Valtaosa tutkimukseen vastanneista pitää myös tupakkalain tavoitetta savuttomasta ja nikotiinittomasta Suomesta hyvänä. Tutkimukseen osallistuneista 63 prosenttia kannatti parveketupakoinnin kieltämistä lailla ja 26 prosenttia vastusti kieltoa.

1.6.2020

Tupakkalakiin esitetään taloyhtiöitä koskevia muutoksia ehkä jo syksyllä

Tupakkalakiin tulee uusia muutosesityksiä todennäköisesti jo syksyllä. Savuttomaan Suomeen eli käytännössä tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön loppumiseen pyritään vuoteen 2030 mennessä, kirjoittaa Kainuun Sanomat. Vuonna 2030 päivittäin tupakkaa ja muita nikotiinituotteita käyttäviä pitäisi olla korkeintaan viisi prosenttia suomalaisista.

11.12.2017

Pieniä päivityksiä tupakkaohjeistukseen

Tupakointikieltohakemuksiin on tänään tehty pieniä muutoksia. Ajantasaiset lomakkeet löydät Taloyhtio.net-osiosta. Työkaluja tupakointikiellon hakemiseen taloyhtiössä  

13.11.2017

Yhä useammat taloyhtiöt ovat päättäneet hakea parveketupakointikieltoa

Kielto suositellaan kirjaamaan näkyviin isännöitsijän- todistukseen mahdollisimman pian, kirjoittaa Ilkka. Taloyhtiö voi hakea tupakointikieltoa kunnan viranomaiselta, kun yhtiökokouspäätöksen kolmen kuukauden moiteaika on kulunut umpeen. Tieto myönnetystä tai suunnitteilla olevasta tupakointikiellosta tulisi kirjata isännöitsijäntodistukseen mahdollisimman pian.

5.6.2017

Tupakointikielto-ohjeistus täydentyy

Asuntoyhteisöjen tupakointikieltoja koskeva ohjeistus on laajennettu kattamaan asunto-osakeyhtiöiden lisäksi myös muita asumismuotoja, kuten esimerkiksi vuokrataloyhtiötä. Käytännössä tupakointikiellon hakemista koskeva menettely on eri asumismuodoissa samanlainen. Eroavaisuudet liittyvät lähinnä asuntoyhteisön päätöksenteosta vastaavaan elimeen.

28.4.2017

Tupakointi

Tupakointi ja sen rajoittaminen herättävät keskustelua taloyhtiöissä. Yhtäältä on kyse jokaisen oikeudesta savuttomaan asumiseen ja elämään. Toisaalta tupakointi nähdään henkilökohtaiseen vapauteen ja yksityiselämän suojaan liittyvänä asiana, jonka rajoittaminen koetaan perusoikeuteen puuttumisena.

11.4.2017

Ohjeet tupakointikiellon hakemiseen asunnon sisäosiin on julkaistu

Taloyhtiöt voivat hakea kunnan viranomaiselta tupakointikieltoa sekä huoneistojen käytössä oleville parvekkeille ja pihoille että asuinhuoneiston asuintiloihin. Isännöintiliitto, Kiinteistöliitto, Kuntaliitto, Helsingin kaupunki ja Valvira ovat julkaisseet tupakointikieltohakemuksen tekemistä ja käsittelyä varten laajennetut ohjeet, joissa otetaan huomioon asunnon sisäosiin haettavan tupakointikiellon erityispiirteet. Kieltämisen kynnys parveketupakointikieltoa korkeammalla Tupakkalain mukainen tupakointikielto voidaan määrätä asuinhuoneiston asuintilaan vain, jos savun kulkeutumista […]

2.3.2017

Kuntavaaliehdokkaat kannattavat vuokra-asuntojen savuttomuutta

Savuttomat vuokra-asunnot ja tupakkatuotteiden valvontamaksut saavat kannatusta kuntavaaliehdokkailta Suomen ASH ry:n selvityksessä. Kunnilla on tärkeä rooli tupakkalain täytäntöönpanossa, toteaa toiminnanjohtaja Mervi Hara. Hieman yli puolet Suomen ASH ry:n selvitykseen haastatelluista kuntavaaliehdokkaista olisi valmiita muuttamaan kaikki kunnan omistamat vuokra-asunnot savuttomiksi.

30.1.2017

Parveketupakointikieltoja alettu valmistella

Ensimmäisiä uuden tupakkalain tarkoittamia parveketupakointikieltoja on ryhdytty valmistelemaan isännöintitoimistoissa, kertoo Yle. Kiellon voi uuden tupakkalain mukaan määrätä kunnan terveysviranomainen. Taloyhtiön tehtävä paljon ennakkovalmisteluja, ennen kuin se voi lähettää hakemuksen parveketupakoinnin kieltämiseksi kunnan terveysviranomaiselle.

9.1.2017

Kuka valvoo tupakointikieltoa taloyhtiössä?

Uusi tupakkalaki ei tee tupakointikiellosta helppoa toteuttaa, kirjoittaa Helsingin Uutiset. Prosessin valvomiseen ei ole resursseja eikä tupakointikiellonprosessista ole vielä tietoa. Laki tuli voimaan 1.1.2017.

3.1.2017

Tupakkalaki antaa nyt mahdollisuuden hakea tupakointikieltoja

Taloyhtiöt voivat ryhtyä hakemaan kunnalta tupakointikieltoja, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Kielloilla voidaan suitsia tupakointia huoneistoparvekkeilla ja -pihoilla ja myös asuinhuoneistojen sisällä. Kiinteistöliiton päälakimiehen Jenni Huplin mukaan taloyhtiöt ovat vielä odottavalla kannalla.