Parvekelasit suositellaan huollettavan viiden vuoden välein

Parvekelasitukset kuluvat vuosien saatossa ja rapautuessaan ne voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Suurempi, ammattilaisen suorittama huolto suositellaan tehtäväksi noin viiden vuoden välein, kirjoittaa Turun Sanomat (27.9.2020).

Asukas voi puhdistaa säännöllisesti lasien liikkuvat osat sekä poistaa roskat ja pölyn lasien väleistä. Parvekelasien valmistajat suosittelevat, että suurempi, ammattilaisen suorittama huolto toteutettaisiin viiden vuoden välein. Tällöin kuluneet osat ja tiivisteet voidaan uusia.

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksestä selviää, kenen vastuulla parvekelasien kunto on. Jos kaikille parvekkeille on asennettu lasitus samaan aikaan, vastuu on yhtiöllä. Jos osakkaat ovat itse asennuttaneet lasituksia eri aikoina ja eri valmistajien malleina, on vastuu osakkaalla.

Samalla tavalla vastuu huollon tilaamisesta on isännöitsijällä ja/tai hallituksella, jos työ on yhtiön vastuulla. Vastuu kannattaa olla sisällytettynä taloyhtiön viiden vuoden korjaustarveselvitykseen.
Jos parvekelasien huolto on osakkaan vastuulla, hän tilaa huollon itse. Vuokralaisen vastuulla taas on tehdä ilmoitus vuokranantajalle, jos hän havaitsee vikoja lasituksessa.

Huolto tilataan joko merkin omasta huollosta tai pelkkään huoltoon erikoistuneilta yrityksiltä, jotka huoltavat kaikkia merkkejä. Jos vanha lasi pääsee rikkoutumaan, ja merkki on lopettanut toimintansa, voi uutta korvaavaa lasia olla mahdoton saada.

Vinkit Turun Sanomille antoi Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen hallituksen jäsen ja yhdistyksen As Oy -toimikunnan puheenjohtaja Mika Artesola.

Lisätietoa kunnossapitovastuunjaosta löytyy vastuunjako.fi -palvelusta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

parvekelasien kunnossapito

18.5.2022

Kuka vastaa parvekelasien kunnossapidosta ja sen kustannuksista?

Kenen vastuulla on parvekelasien kunnossapito? Entä miten siihen liittyvät kustannukset jaetaan? Tästä aiheesta tulee usein kysymyksiä Kiinteistöliiton lakineuvontaan.

vastuu parvekkeesta

13.2.2023

Vastuu parvekkeesta jakautuu yhtiölle ja osakkaalle

Osakas on vastuussa parvekkeen sisäpintojen kunnossapidosta sekä puhtaanapidosta. Yhtiö taas vastaa parvekkeen ulkopinnoista, jollei yhtiöjärjestyksessä ole määrätty toisin. Talvella osakkaan kunnossapitovastuuseen kuuluu jään ja lumen poisto parvekkeelta.

Tilaajille

korjausurakan jälkeen

9.9.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiölle huolettomia vuosia korjausurakan jälkeen

Taloyhtiön korjausurakan jälkeen alkaa kahden vuoden takuuaika, jonka aikana taloyhtiö voi reklamoida urakoitsijalle havaituista virheistä. Korjatusta asiasta täytyy pitää huolta myös korjausurakan jälkeen. Tässä auttaa viiden vuoden välein teetetty kuntoarvio.

Raksystems

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti