huolto

Uusimmat artikkelit

korjausurakan jälkeen

9.9.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiölle huolettomia vuosia korjausurakan jälkeen

Taloyhtiön korjausurakan jälkeen alkaa kahden vuoden takuuaika, jonka aikana taloyhtiö voi reklamoida urakoitsijalle havaituista virheistä. Korjatusta asiasta täytyy pitää huolta myös korjausurakan jälkeen. Tässä auttaa viiden vuoden välein teetetty kuntoarvio.

Raksystems

29.9.2020

Parvekelasit suositellaan huollettavan viiden vuoden välein

Parvekelasitukset kuluvat vuosien saatossa ja rapautuessaan ne voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Suurempi, ammattilaisen suorittama huolto suositellaan tehtäväksi noin viiden vuoden välein, kirjoittaa Turun Sanomat (27.9.2020). Asukas voi puhdistaa säännöllisesti lasien liikkuvat osat sekä poistaa roskat ja pölyn lasien väleistä.

28.5.2019

Muistilista mökkiläiselle

Kesämökkikausi alkaa toden teolla, vaikka sää juuri nyt onkin viileä. Monet ovat jo tarkastaneet ja huoltaneet mökkinsä talven jäljiltä, mutta tässä vielä tarkistuslista. Suomen Kiinteistölehti toivottaa hyvää mökkeilykautta! Tarkasta mökki ja muut rakennukset silmämääräisesti.

1.11.2018

Näin pidät takan puhtaana – takan puhdistaminen on myös kodin turvallisuusteko

Talven alussa on hyvä puhdistaa takka ja ottaa takan säännöllinen huolto tavaksi. Puhdas takka on turvallinen, näyttää kauniilta kodin sisustuksessa ja on mukava käyttää. Noki ja tahrat lähtevät myös helpommin, kun niiden ei anna pinttyä pintoihin kiinni.

3.7.2018

Kodin huoltotöiden top 6 – tee nämä, niin asuntosi pysyy kunnossa!

Asukas on velvollinen pitämään asuntonsa kunnossa, olipa hän sitten asunnon omistaja tai vuokralainen. Asunnon hyvään hoitoon kuuluu pienten huoltotöiden tekeminen – niiden avulla koti pysyy puhtaana ja turvallisena asua. Seuraavassa on lueteltu kuusi huoltotyötä, jotka asukkaan tulee muistaa tehdä säännöllisesti.

20.3.2018

Kysely: suomalaiset laiminlyövät kodin ilmanvaihdon huoltoa

Yli puolet kyselyyn vastanneista ei tiedä, että suodattimien vaihto on yleensä asukkaan velvollisuus. Katupölykausi alkaa taas, kun lumet sulavat. Sen vaikutuksen huomaa nopeasti ilmanlaadussa, myös sisällä.

24.1.2017

Pitkää ikää hissille!

Joskus koittaa päivä, jolloin hissin huolto ei enää riitä. Edessä on hissin peruskorjaus ja ehkä modernisointi. Yleinen peruskorjauksen tarpeen ensioire on pysähtymistarkkuuden heikkeneminen.

16.12.2016

Toimiva palovaroitin tarvitaan, paristonvaihto oli kallis

Tamperelaisen eläkeläispariskunnan asunnon palovaroitin alkoi piipittää äänekkäästi, viestittäen että paristo pitäisi vaihtaa. Pariskunta ei itse voi vaihtaa paristoa, sillä mies on sähköpyörätuolissa, eikä vaimo uskalla enää kiivetä jakkaralle. Asiasta kertoo Aamulehden verkkolehti.