Pääkaupunkiseudun tornitalobuumi saa jatkoa

Helsingin Pasilaan ja Espooseen rakennettavaan Finnoon keskukseen suunnitellaan rakennettavaksi tornitaloja, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Pasilaan 8–10 tornitalon bisneskeskus

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi viime tiistaina kilpailuohjelman arkkitehtuurikilpailusta, jossa haetaan suunnitelmia Pasilan aseman eteläpuolisen alueen rakentamiseen. Bisneskeskukseksi tarkoitetulle alueelle halutaan kahdeksasta kymmeneen vähintään 15-kerroksista tornitaloa. Asuinkäyttöön tulisi tämän johdosta korkeintaan puolet talojen kerrosalasta ja talojen kivijalkoihin halutaan sijoitettavan liiketiloja. Yhden talon yläosaan olisi lisäksi rakennettava yleiseen käyttöön liiketila ja ulkoterassi.

Arkkitehtuurikilpailussa alueen suunnittelu ja toteutus on liitetty yhteen, joten voittaja pääsee ostamaan maa-alueet, toteuttamaan rakennussuunnitelmat ja myymään tai vuokraamaan valmistuvat tilat edelleen. Kilpailu järjestetään laatukilpailuna ja myytävälle rakennusoikeudelle on määritelty kiinteä hinta.

Finnoon keskukseen yli 20 kerroksen tornitaloja

Espoossa kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Finnoon keskuksen kaavaehdotusta tulevana keskiviikkona. Finnoon keskukseen halutaan rakentaa liiketiloja sekä asuntoja noin 3000 ihmiselle. Alueelle halutaan viisi yli 20-kerroksista taloa, joista korkein olisi peräti 26-kerroksinen. Tornitalot tulisivat alueen keskelle ja rakennusten kerrosmäärä vähenee alueen laitamille tultaessa.

Käsiteltävä kaavaehdotus on osa suunnitelmaa Finnoon-Kaitaan alueesta. Yhteensä koko alueelle on tarkoitus rakentaa 15 000 uutta asuntoa 2030-luvulle tultaessa.

Aiheesta kirjoitti Helsingin Sanomat. Lue lisää Pasilan tornitalohankkeesta tästä ja Finnoon keskuksen rakentamisesta tästä.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.6.2017

Kehitys pääkaupunkiseudun lähiöissä ollut vaihtelevaa

Vuonna 2013 pääkaupunkiseudun lähiöissä oli muuta seutua selvästi matalampi tulo- ja koulutustaso sekä yleisesti korkeampi työttömyysaste. Jo vuonna 1990 lähiöissä oli keskimäärin matalampi koulutus- ja tulotaso kuin muilla alueilla, mutta ero oli pieni. Sen sijaan lähiöiden työttömyysaste oli tuolloin keskimäärin yhtä matala kuin koko seudulla.

9.11.2018

Kiinteistö- ja rakentamismarkkinat painottuvat yhä selkeämmin pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudun väestönkasvu on omaa luokkaansa Suomessa ja edellyttää aktiivisen rakentamisen jatkumista. Rakentamisen määrä pääkaupunkiseudulla kasvaakin edelleen ensi vuonna, vaikka Suomen tasolla määrän odotetaan pysähtyvän tai kääntyvän laskuun. Pääkaupunkiseudun asuntoaloitusten määrä on kasvanut voimakkaasti kuluvan vuoden kesän lopulle saakka, mutta rakennuslupien reipas lasku ennakoi käänteen tapahtuvan loppuvuonna.

17.11.2020

Kaupallinen yhteistyö

Asukkaat pitävät jätteiden lajittelua tärkeänä ja haluavat lajitella enemmän

Pääkaupunkiseudun asukkaat pitävät lajittelua tärkeänä ja luonnollisena osana arkea. Suuri enemmistö haluaisi lajitella nykyistäkin enemmän – pullonkaulana on etenkin pienemmillä kiinteistöillä, että keräyspistettä ei ole kiinteistöllä tai lähistöllä. Vuonna 2021 tilanne helpottuu, kun pääkaupunkiseudun jätehuoltomääräykset astuvat voimaan lajittelun osalta ja lajittelu laajenee nykyistä pienempiin asuinkiinteistöihin.

HSY

19.6.2018

Pääkaupunkiseudulla on runsaasti rakentamismahdollisuuksia

Vaikka pääkaupunkiseudulla rakennetaan kiivaasti asuntoja, on vielä runsaasti mahdollisuuksia rakentaa pientaloja ja kerrostaloasuntoja sekä osittain rakennetuille että tyhjille tonteille. Asemakaavoituksen puolesta tyhjille ja lähes tyhjille tonteille olisi mahdollista rakentaa jopa lähes 50 000 uutta asuntoa. Varantoluvut ilmenevät HSY:n vuosittain julkaisemasta tonttivarantokatsauksesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti