Näillä eväillä arki toimii taloyhtiössä

Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton ja oikeusministeriön yhdessä työstämä Viestintäsuositus taloyhtiöille julkaistiin Kiinteistö 2015 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Oikeusministeriön aloitteesta valmistellulla viestintäsuosituksella halutaan parantaa suomalaisten asumista ja omistamista. Ministeriön selvityksissä on käynyt selkeästi ilmi, että asukkaat ja osakkaat toivovat enemmän tietoa taloyhtiön asioista. Toimiva viestintä ehkäisee myös riitoja.

Oikeusministeriö on tehnyt hyvää työtä suomalaisen taloyhtiöasumisen eteen, kiittää Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

– Tiedon jakaminen ja keskustelu ovat asioita, joita toimivassa asunto-osakeyhtiössä tarvitaan. Nyt osakkaiden ääni ei tule riittävästi kuulluksi ja asukkaat janoavat lisää tietoa. Tästä on hyvä jatkaa, ja alkaa arjessa aidosti viedä näitä asioita eteenpäin.

Taloyhtiössä hallitukset ovat hyvin tietoisia yhtiön asioista, mutta he eivät aina ymmärrä, että asukkaat eivät ole, Heikkilä jatkaa.

Suosituksessa on 27 kohtaa, joissa otetaan kantaa tilikauden aikaisen tiedottamisen tehostamiseen taloyhtiössä. Suosituksella tavoitellaan avoimuuden ja luottamuksen lisääntymistä isännöinnin, hallituksen, osakkaiden ja asukkaiden välillä.

Viestintäsuositus taloyhtiöille

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

DNA Taloyhtiönetti

20.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kun taloyhtiössä on DNA Taloyhtiönetti – miten se toimii?

Taloyhtiöön on hankittu DNA Netti taloyhtiösopimuksella, mutta miten asukkaan pitäisi nyt toimia? Mikä taloyhtiönetti käytännössä oikein on ja kuinka se otetaan käyttöön? Taloyhtiönetti on nopea kiinteä nettiyhteys Kun taloyhtiö on tehnyt huippudiilin DNA:n kanssa, koteihin on saatavilla nopea ja edullinen DNA Taloyhtiönetti, joka on selvästi edullisempi kuin yksittäiseen talouteen tilattu laajakaista.

DNA

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti