Lattiakaivo puhtaaksi

Lattiakaivo on osa perusjärjestelmää, ja sen korjaus sekä uusiminen kuuluvat taloyhtiön vastuulle. Osakkaan ja asukkaan vastuulla on lattiakaivon puhtaana pito siinä määrin kuin se on mahdollista ilman varsinaisia työkaluja.

Puhdistaminen tapahtuu osakkaan/asukkaan toimesta siltä osin, kun hän ritilän poistettua käsin yltää ilman työvälineitä.

Lattiakaivon puhdistus- ja huolto-ohjeet toimitetaan huoneistoon linjasaneeraus- ja uudiskohteissa. Niihin kannattaa tutustua.

Lattiakaivon puhdistus

Käytä aina suojakäsineitä lattiakaivoa puhdistaessasi. Pesuaineeksi käy astianpesuaine tai yleispuhdistusaine. Vanha astianpesuharja käy hyvin pesuvälineeksi.

  • Nosta ritilä pois. Poista irtonaiset roskat ja hiukset esimerkiksi talouspaperilla.
  • Voit käyttää myös lattiakaivossa erillistä irrotettavaa suodatinta. Muista vaihtaa suodatin kuitenkin riittävän usein!
  • Laske lattiakaivoon puhdasta vettä. Suihkuta sinne astianpesuainetta tai yleispuhdistusainetta. Pese ritilä kummaltakin puolelta ja harjaa lattiakaivo puhtaaksi. Laske lopuksi lattiakaivoon puhdasta vettä.

Puhdistaminen tapahtuu osakkaan/asukkaan toimesta siltä osin, kun hän ritilän poistettua käsin yltää ilman työvälineitä.

Tukkeutunut lattiakaivo voi aiheuttaa kalliin vahingon

Viemärivedet voivat aiheuttaa ison vesivahingon, mikäli lattiakaivo on tukkeutunut. Jos lattiakaivon tukkeutuminen johtuu osakkaan huolimattomuudesta, on hän vahingonkorvausvastuussa aiheutuneesta vahingosta. Huollon puutteista johtuneita vahinkoja ei korvata kiinteistövakuutuksesta.

Marttojen ekovinkki:

Kaada lattiakaivoon ½—1 dl ruokasoodaa ja 1—2 dl väkiviinaetikkaa. Kun sihinä loppuu, laske kaivoon muutama litra kuumaa vettä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

suojaa koti

19.6.2023

Lomailija, suojaa kotisi murtovarkailta

Murtovarkaiden on helppo iskeä, kun asukkaat ovat lomalla. Siksi koti kannattaa ennen kesälomalle lähtöä suojata huolellisesti. Parhaiten murtoja ehkäisee asutun näköinen koti, jota joku naapuri käy välillä katsomassa.

vuokralaisen vastuu

24.4.2023

Nämä viisi asiaa kuuluvat vuokralaisen vastuulle

Vuokralaisella on velvollisuus hoitaa vuokraamansa asuntoa hyvin ja pitää se kunnossa. Useimmat vuokralaisen kunnossapitovastuulle kuuluvat asiat voi tarkastaa vaikka kevätsiivouksen yhteydessä. Hoitovelvoitetta ei pidä laiminlyödä, sillä siitä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen.

kunnossapitovastuu taloyhtiössä

8.9.2023

Miten kunnossapitovastuu taloyhtiössä jakautuu?

Asunto-osakeyhtiölaki määrää, mitkä kunnossapitotoimet kuuluvat taloyhtiölle ja mitkä osakkaalle. Yhtiö vastaa rakenteiden, eristeiden ja perusjärjestelmien kunnossapidosta. Osakkeenomistajalle kuuluu vastuu huoneiston sisäosien ja kiinteiden kalusteiden kunnossapidosta.

Tilaajille

asbestinpurku

21.4.2023

Asbestinpurku alkaa kartoituksesta

Vanhojen talojen märkätiloista löytyy usein asbestia. Kun märkätiloja aletaan remontoida, täytyy aluksi tehdä asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Sen jälkeen tila suojataan ja asbesti siivotaan huolellisesti pois.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti