Korjausrakentamisen neuvontapalvelu käynnistyy

Kiinteistöliiton jäsentaloille avataan 4.1.2016 alkaen käytettäväksi uusi valtakunnallinen korjausrakentamisen neuvontapalvelu. Palveluun kuuluu kiinteistön tekniikkaan, kunnossapitoon ja energia-asioihin liittyvät kysymykset.

Palvelu toimii puhelinneuvontana ja jäsenyys tarkistetaan ennen puhelun yhdistämistä neuvontaan, kuten muissakin Kiinteistöliiton jäsenpalveluissa. Neuvontaa ja lausuntoja ei anneta sähköpostilla. Uusi palvelu sisältyy jäsenmaksuun.

Korjausrakentamisen neuvonta palvelee maanantaisin sekä perjantaisin klo 12-15 numerossa (09) 1667 6311 ja neuvontapalveluun voivat soittaa jäsentaloyhtiöiden isännöitsijät, puheenjohtajat ja hallitusten jäsenet sekä muut jäsenkiinteistöjen edustajat.

Palvelun tuottaa Talokeskus

Korjausrakentamisen neuvontapalvelu toteutetaan ostopalveluna ja sen tuottaa Talokeskus Yhtiöt Oy tytäryhtiöineen. Talokeskuksen rakennustekninen asiantuntija vastaa neuvontaan tuleviin kysymyksiin ja tukeutuu tarvittaessa talo- ja energiatekniikan asiantuntijoiden erityisosaamiseen vastausta antaessaan.

Mikäli neuvonta-asia vaatii juridisia tietoja, hyödynnetään Kiinteistöliittoyhteisön lakiasiantuntijoita, ellei asiasta asianosasten kesken muuta sovita. Mikäli asian selvittäminen vaatii, voi Talokeskus sopia lisäselvitysten tekemisestä kiinteistön edustajien kanssa.

Korjausrakentamisen neuvontaa jäsenten tarpeisiin

Jäsentyytyväisyyskyselyssä 2015 Kiinteistöliiton alueellisten jäsenyhdistysten jäsenet toivoivat uudeksi neuvontapalveluksi eniten korjausrakennuttamiseen ja -rakentamiseen liittyvää neuvontaa (59 % vastaajista). Rakennusteknistä neuvontaa toivoi saavansa 49 % vastanneista. Näihin jäsentalojen tarpeisiin Kiinteistöliitto vastaa avattavalla uudella korjausrakentamisen neuvontapalvelulla.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.4.2022

Asuinrakennusten vuosittainen korjaustarve lähes 8 miljardia euroa

Rakennus- ja asuntokanta on tärkeä osa kansallisomaisuutta ja kotitalouksien varallisuutta, mutta sen korjaustarpeesta on ollut vain vähän tietoa. Nyt julkaistu raportti päivittää korjaustarpeen tilannekuvan vuoteen 2050 saakka. Vuoden 2020 lopussa Suomessa oli yli 1,3 miljoonaa asuinrakennusta, joiden yhteinen arvo on noin 480 miljardia euroa.

7.10.2022

Avustuksilla viihtyisyyttä ja turvallisuutta taloyhtiöön

Suomen Kiinteistölehti esittelee syksyn aikana avustuksia, joita taloyhtiöt voivat hakea. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta saa korjausrakentamisen avustuksia, joilla parannetaan hyvän asumisen edellytyksiä. Avustuksilla voi parantaa esimerkiksi taloyhtiön esteettömyyttä.

korjausrakentamisen näkymät

1.11.2022

Barometri: Korjausrakentamisen näkymät hiipuneet

Epävakaa taloustilanne vaikeuttaa taloyhtiöiden korjaushankkeita, selviää Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrista. Rahoituksen saatavuus on heikentynyt. Yleisin korjaushanke tänä vuonna on lämmitysjärjestelmän uudistaminen.

30.6.2022

Kuukauden kasvo: ”Oto-isännöinti sitoo tekijäänsä”

Isännöinti oman toimen ohella voi joskus olla taloyhtiölle perinteistä isännöintiä parempi vaihtoehto. Oto-isännöitsijä Mika Vesterinen kertoo, miksi hänen taloyhtiössään otettiin käyttöön Oto-isännöinti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti