Korjausrakentamisen neuvontapalvelu käynnistyy

Kiinteistöliiton jäsentaloille avataan 4.1.2016 alkaen käytettäväksi uusi valtakunnallinen korjausrakentamisen neuvontapalvelu. Palveluun kuuluu kiinteistön tekniikkaan, kunnossapitoon ja energia-asioihin liittyvät kysymykset.

Palvelu toimii puhelinneuvontana ja jäsenyys tarkistetaan ennen puhelun yhdistämistä neuvontaan, kuten muissakin Kiinteistöliiton jäsenpalveluissa. Neuvontaa ja lausuntoja ei anneta sähköpostilla. Uusi palvelu sisältyy jäsenmaksuun.

Korjausrakentamisen neuvonta palvelee maanantaisin sekä perjantaisin klo 12-15 numerossa (09) 1667 6311 ja neuvontapalveluun voivat soittaa jäsentaloyhtiöiden isännöitsijät, puheenjohtajat ja hallitusten jäsenet sekä muut jäsenkiinteistöjen edustajat.

Palvelun tuottaa Talokeskus

Korjausrakentamisen neuvontapalvelu toteutetaan ostopalveluna ja sen tuottaa Talokeskus Yhtiöt Oy tytäryhtiöineen. Talokeskuksen rakennustekninen asiantuntija vastaa neuvontaan tuleviin kysymyksiin ja tukeutuu tarvittaessa talo- ja energiatekniikan asiantuntijoiden erityisosaamiseen vastausta antaessaan.

Mikäli neuvonta-asia vaatii juridisia tietoja, hyödynnetään Kiinteistöliittoyhteisön lakiasiantuntijoita, ellei asiasta asianosasten kesken muuta sovita. Mikäli asian selvittäminen vaatii, voi Talokeskus sopia lisäselvitysten tekemisestä kiinteistön edustajien kanssa.

Korjausrakentamisen neuvontaa jäsenten tarpeisiin

Jäsentyytyväisyyskyselyssä 2015 Kiinteistöliiton alueellisten jäsenyhdistysten jäsenet toivoivat uudeksi neuvontapalveluksi eniten korjausrakennuttamiseen ja -rakentamiseen liittyvää neuvontaa (59 % vastaajista). Rakennusteknistä neuvontaa toivoi saavansa 49 % vastanneista. Näihin jäsentalojen tarpeisiin Kiinteistöliitto vastaa avattavalla uudella korjausrakentamisen neuvontapalvelulla.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.6.2017

Korjausrakentamisen neuvontapalvelut

Taloyhtiön puheenjohtaja, hallituksen jäsen ja isännöitsijä käyttävät kätevimmin Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten neuvontapalveluja lataamalla älypuhelimeensa tai tablettiinsa Kiinteistöliiton mobiilijäsenkortin. Mobiilijäsenkortti on sovellus, jolla voi soittaa neuvontaan nopeasti ja helposti. Kaikki neuvontapalvelut palveluaikoineen kulkevat mobiilijäsenkortissa mukana koko ajan, eikä tarvitse muistaa puhelinnumeroa eikä edes sitä mitä kaikki neuvontapalveluja on käytettävissä.

10.6.2021

Korjausrakentamisen päästöjä hillitään ja energiatehokkuuta parannetaan uudella suunnitelmalla

Suomen pitkän aikavälin korjausrakentamisen strategian 2020–2050 toteuttamista vauhditetaan Ympäristöministeriön tänään julkaisemalla, vuoteen 2030 saakka ulottuvalla tiekartalla ja toimeenpanosuunnitelmalla. Ehdotetuissa 17 toimenpiteessä on sekä uusia avauksia että nykytekemisen tehostamista. Tiekartta peräänkuuluttaa panostuksia erityisesti asuinkiinteistöjen omistajille suunnattuun korjausrakentamisen viestintään ja neuvontaan sekä rakennusalan ammattilaisten koulutukseen ja osaamiseen.

22.6.2015

Korjausrakentamisen strategian seuranta: tarvitaan ryhtiliike, jotta rakennuskannan korjausvaje kurotaan umpeen

Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijat esittävät huolensa maamme rakennuskannan nykytilasta ja tulevaisuudesta. Asiantuntijaryhmä on arvioinut kiinteistönpidon ja korjausrakentamisen tilaa osana Korjausrakentamisen strategian seurantaa. Ryhmä esittää myös joukon toimenpiteitä, joilla kansallisomaisuus saadaan tehokkaammin kuntoon.

21.11.2018

Korjausrakentamisen kasvussa hiipumisen merkkejä

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometri ennakoi taloyhtiöiden korjausrakentamiseen lievää kasvua vuodelle 2019. Kasvuodotuksia kuitenkin varjostaa se, että taloyhtiöt eivät ole saaneet enää urakkatarjouksia entiseen tapaan. Myös lainansaannin ja lainaehtojen heikentymisnäkymät kertovat siitä, että rahoitustekijät eivät ainakaan voimista korjausrakentamisen kasvua.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti