remontointi

Uusimmat artikkelit

parveke

16.5.2022

Osakkaalla on oikeus muutoksiin parvekkeellaan

Voiko osakas tehdä muutos- tai korjaustöitä parvekkeellaan? Sisustaminen, maalaaminen ja koristelu eivät vaadi lupaa taloyhtiöltä, mutta entä, jos osakas asentaa parvekkeelle ilmalämpöpumpun?

15.9.2021

Taloyhtiön kannattaa remontoida suunnitelmallisesti

Suomessa on noin satatuhatta taloyhtiötä. Asuinkerrostaloista suurin osa on rakennettu 1960–1980-luvuilla, rivitaloista suurin osa 1970–1990-luvuilla. Näissä taloyhtiöissä rakenteiden ja teknisten järjestelmien niin sanottu tekninen käyttöikä on päättymässä tai jo ohitettu.

19.7.2021

Asunnon peruskorjausten hintalappu voi yllättää – rahaa kannattaa pitää sukanvarressa

Asunnon lopullinen hinta nousee usein selvästi kaupantekohetkellä pulitettua summaa korkeammaksi. Vanhan asunnon ostajalle lisälasku voi koitua nopeastikin, kun asuntoa aletaan päivittää nykyajan kuntoon. Myös uudemman asunnon ostajan kannattaa muistaa, että remontit häämöttävät ennemmin tai myöhemmin tulevaisuudessa.

3.6.2021

Uudistetulla ARA-avustuksella tukea ikääntyneiden asumiseen

Suomen väestö ikääntyy vauhdilla, ja erityisesti kaikkein vanhimpien kansalaisten osuus kasvaa nopeasti. Samalla myös ikääntyneille sopivia asuntoja ja asuinympäristöjä kaivataan yhä enemmän – arvioiden mukaan Suomi tulee tarvitsemaan vuoteen 2030 mennessä yli puoli miljoonaa esteetöntä asuntoa lisää. Niistä yli puolet syntyy vanhoja asuntoja korjaamalla.

13.4.2021

Referenssit hintaakin tärkeämpiä korjausrakentamisessa

Kiinteistöliitto Uusimaan jäsenilleen tekemässä korjausrakentamisen laatu -kyselyssä kävi ilmi, että suunnittelijan ja urakoitsijan valinnassa hintaakin tärkeämmäksi ovat nousseet referenssit. Tämä luo toiveita korjausrakentamisen laadun paranemisesta tulevaisuudessa. Vastanneet taloyhtiöt olivat korjanneet viimeisten viiden vuoden aikana eniten rakennuksen julkisivuja, parvekkeita ja vesikattoja sekä käyttövesi- ja viemäriputkistoja.

3.8.2020

Rautakaupan myynti kasvoi poikkeuksellisen paljon kriisin aikana

Rautakaupan myynti kasvoi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana huomattavasti. Koronakriisin aikainen huhti-kesäkuun myynnin kasvu perustuu etenkin kuluttajamyyntiin. Rakennus- ja sisustuskaupan yhdistys RASI ry:n tilastojen mukaan kasvua kertyi jopa kahdeksan prosenttia.

21.4.2020

Ministeriöt julkaisivat ohjeen remonteista koronan aikana

Valtioneuvoston toteuttamat rajoitukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi vaikuttavat myös rakennusten korjaushankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen. Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö ovat laatineet ohjeet, joissa on kuvattu, mitä asioita täytyy ottaa huomioon korjaushankkeissa koronavirustilanteen aikana. Ohjetta sovelletaan silloin, kun korjauskohteessa on asukkaita korjauksen aikana.

4.2.2020

Mitä osakkaan tulee tietää asbestista?

Asbestia käytettiin runsaasti rakennusmateriaalina 1960-70 -luvuilla. Lähes kaikista tuon ajan kerrostaloista löytyy asbestia, kirjoittaa Isännöitsijäuutiset (1/2020). Asbestia käytettiin sen ominaisuuksien vuoksi hyvin yleisesti esimerkiksi kiinteistöjen eristeissä, saumausaineissa, laasteissa, maaleissa ja liimoissa.

30.1.2018

Mitä Suomi pohtii remontoinnissa?

K-Raudan syyskuussa lanseeraama Remonttineuvonta osoittautui suosituksi. Kysymyksiä on tullut puhelimitse ja sähköisesti, jopa 200 viikossa. Eniten suomalaisia mietityttävät asuinhuoneisiin, kylpyhuoneisiin ja keittiöihin liittyvät kysymykset.

5.1.2018

Tällainen on remontoijan unelma-asunto

Oletko joskus harkinnut remonttikohteen ostoa?  SKV Kiinteistönvälityksen barometrissa välittäjiltä kysyttiin, millaiset asunnot ovat tällä hetkellä kysytyimpiä remontoijien keskuudessa ja millainen on tyypillinen remonttikohteen ostaja. Huonokuntoisten asuntojen ostamisella ja myymisellä remontin jälkeen haetaan useimmiten nopeaa arvonnousua.

20.9.2017

K-Rauta tutki, miten suomalaiset suhtautuvat remontointiin – avaa ilmaisen Remonttineuvonta-vastauspalvelun

K-Raudan tuoreen tutkimuksen* mukaan suomalaiset suhtautuvat remontointiin luottavaisesti, mutta siihen liittyy paljon kysymyksiä ja epävarmuuttakin erityisesti suuremmissa remonteissa. K-Raudan uusi ilmainen Remonttineuvonta-vastauspalvelu auttaa kaikenlaisissa remontointiin liittyvissä kysymyksissä. K-Rauta kysyi suomalaisilta, millä arvosanalla asteikolla 1–10 he uskovat pienen korjailun tai sisustamisen sujuvan helposti, kun kyse on esimerkiksi jalkalistan vaihtamisesta tai valaisimen kattoon kiinnittämisestä.

19.6.2017

Remontin vaiheet

Taloyhtiön remontti on usein pitkäkestoinen hanke ja sisältää useita eri vaiheita. Nämä vaiheet ovat ajallisessa järjestyksessä: Hankesuunnittelu Suunnittelu Korjausrakentamisen valmistelu Korjausrakentaminen Vastaanotto ja takuu Erityistä huomiota tulee kiinnittää hankesuunnitteluvaiheeseen, jossa yhteydessä tulee kartoittaa taloyhtiön osakkaiden tahtotila ja toiveet remontin osalta. Hankesuunnitteluvaiheessa pohditaan erilaisia teknisiä ratkaisuja ja remontin laajuutta.