HS: Ammattimainen majoittaminen taloyhtiössä puhuttaa Vantaallakin

Tikkurilan aseman viereen valmistuneessa asunto-osakeyhtiö Vantaan Piletissä on monta asuntoa lyhytaikaisessa vuokrauksessa. Ristiriitoja on taloyhtiössä ollut, kertoo Helsingin Sanomien verkkolehti.

Työ- ja elinkeinoministeriössä yritetään haarukoida keinoja uuden majoitusinnon säätelyyn.

Suomen Kiinteistöliitto on ehdottanut, että majoittujien vaihtuvuutta pyrittäisiin rajoittamaan säädöksin. Liiton mielestä kahdeksan vaihtoa vuodessa voisi olla sopiva määrä, mutta mikä tahansa luku 6–12 välillä olisi hyvä, kertoo HS.

Asukkaitten vaihtumista voitaisiin tarkkailla, jos asunto-osakeyhtiölakiin lisättäisiin ilmoitusvelvoite. Taloyhtiölle pitäisi etukäteen ilmoittaa, ketkä majoittuvat huoneistoon tai tulevat vuokralaisiksi.

Koko artikkeli Helsingin Sanomien verkkosivuilla.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

vanhojen asuntojen kauppa

15.8.2022

Mitä erityistä pienessä taloyhtiössä asumiseen liittyy?

Pienessä taloyhtiössä asuminen on erilaista kuin isossa taloyhtiössä asuminen. Pienet taloyhtiöt hoitavat omatoimisesti esimerkiksi monia isännöintiin liittyviä tehtäviä. Siksi osakkaiden täytyy olla niissä aktiivisia.

Tilaajille

kyberturvallisuus

4.10.2022

Kyberturvallisuus huomioon taloyhtiössä

Erilaiset taloyhtiön toimintaan liittyvät laitteet ja järjestelmät ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Siksi vanhan taloyhtiön kannattaa varautua kyberuhkiin kartoittamalla laitteensa, ja vaihtaa ne uusiin jos mahdollista.

toimiva polkupyörävarasto

2.6.2023

Millainen on toimiva polkupyörävarasto?

Taloyhtiön koon mukaan mitoitettu, käytännöllisesti toteutettu ja asukkaiden kannalta hyvin toimiva polkupyörävarasto on harvinaisuus. Oululaisesta As Oy Oulun Lyhdystä sellainen löytyy. Pyörävarastoon voi saada lisää tilaa hävittämällä hylätyt pyörät.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti