Helsinkiläiset aurinkopaneelien omistajat voivat nyt ryhtyä täysipainoisiksi sähköntuottajiksi

Helsinkiläisten aurinkopaneelien omistajien on nyt mahdollista saada täysi korvaus sähköverkkoon tuottamastaan sähköstä, kaupunki kertoo sivuillaan.

Helenin uuden virtuaaliakkuapalvelun avulla oman tarpeen ylittävä sähköntuotanto menee virtuaaliseen pankkiin. Sieltä sähköä voi tarvittaessa käyttää kun oma tuotanto on matalalla. Jos kertynyttä sähköä ei käytä, se korvataan 13 sentin kilowattituntihintaan eli noin ostosähkön hintaan.

Tyypillisessä omakotiasujan 5 kWp:n (kilowattihuippu) aurinkopaneelipaketissa säästöä voi syntyä yli 160 euroa vuodessa verrattuna entiseen.

Lue aiheesta lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vanhojen asuntojen kauppa

15.8.2022

Mitä erityistä pienessä taloyhtiössä asumiseen liittyy?

Pienessä taloyhtiössä asuminen on erilaista kuin isossa taloyhtiössä asuminen. Pienet taloyhtiöt hoitavat omatoimisesti esimerkiksi monia isännöintiin liittyviä tehtäviä. Siksi osakkaiden täytyy olla niissä aktiivisia.

Tilaajille

aurinkopaneelien asennus

19.8.2022

Vältä virheet aurinkopaneelien asennuksessa

Aurinkopaneeleihin kannattaa perehtyä huolellisesti ennen niiden hankkimista. Muuten asennuksessa voi ilmetä ongelmia. Aurinkopaneelit kannattaa asentaa kattoremontin yhteydessä, ja sähköasennukset tulee jättää alan ammattilaiselle.

23.3.2023

Huomioi nämä aurinkopaneeleista, kun työskentelet katolla

Aurinkopaneelit vaikuttavat katolla työskentelyyn, sillä niiden päällä ei saa kävellä. Kiinteistönomistajan kannattaa ohjeistaa katolla työskenteleviä paneelien ja johtojen sijainneista. Aurinkosähköjärjestelmät ovat yleensä turvallisia, kun ne on oikein asennettu.

24.6.2022

Pienten yhtiöiden ongelmatilanteita

Pienessä taloyhtiössä riitaisuudet ovat yleisiä ja voivat pahimmillaan halvaannuttaa koko yhtiön toiminnan. Laskuja ei saada maksettua, remontit seisovat ja vastikerahat kuluvat käräjöintiin. Tällaisessa tilanteessa auttaa, kun asioista sovitaan ja hallinto toimii avoimesti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti