Yritysten pääkonttoreita muutetaan asunnoiksi Helsingissä

Usean suuren yrityksen pääkonttoreita muutetaan tällä hetkellä Helsingissä asuinrakennuksiksi. Asukkaat pääsevät muuttamaan Keskon, Koneen ja Pohjolan entisiin liiketiloihin muutaman vuoden päästä, jos aikatauluissa pysytään, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Varma rakentaa Katajanokalle Keskon vanhaan pääkonttoriin omistusasuntoja ja noin 115 vuokra-asuntoa. Asunnot valmistuvat aikaisintaan vuonna 2019. Rakennusoikeutta on 29 000 kerrosneliötä, joista kaava sallii käyttää asuntoihin korkeintaan puolet. Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi kertoo, että neliöt on tarkoitus käyttää niin tehokkaasti, että vuokrat pysyvät kohtuullisina sijaintiin nähden. Jos kaava olisi sallinut, koko kiinteistö olisi rakennettu täyteen asuntoja, nyt sijaintiin on suunniteltu myös hotellia.

Niemenmäessä Pohjolan entiseen pääkonttoriin suunnitellaan rakennettavaksi noin 600 asuntoa. Hankkeessa mukana olevan rakennusyhtiö SRV:n mukaan kiinteistön omistajuus ratkaistaan vuoden loppuun mennessä. Tällöin ensimmäiset uudet asunnot voisivat valmistua vuosien 2019 ja 2020 vaihteessa. SRV:n asiakkuusjohtaja Toni Kankare kertoo, että asunnot rakennetaan vaiheittain, sillä markkinat eivät vedä asuntoja suurella volyymillä kerralla.

Koneen entiseen pääkonttoriin Munkkiniemessä on odotettu uusia asuntoja jo vuosia. Rakennukseen on suunniteltu 83 uutta asuntoa. Lisäksi tontille rakennetaan rivitalo. Asunnoista vajaa puolet on jo varattu.
Kaavasta on käyty jo yksi valitusprosessi, ja nyt yksi alueen lähitaloista on valittanut rakennusluvasta.
Kiinteistön omistaa kiinteistökehittäjä Auratum. Rakentaminen odottaa tällä hetkellä hallinto-oikeuden päätöstä, jonka pitäisi olla valmis vuoden loppuun mennessä. Auratum myös etsii aktiivisesti ratkaisua, jolla taloyhtiön saisi perumaan valituksensa. Auratummin toimitusjohtaja Matti Äijälä kertoo, että yrityksessä toivotaan yhä, että asunnot valmistuvat alkuvuodesta 2019.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

Isännöinnin auktorisointi

28.9.2023

Isännöinnin auktorisointi – mitä se merkitsee?

Auktorisointi takaa, että isännöitsijä tai isännöintiyritys osaa hoitaa taloyhtiön asioita ja toimii isännöinnin eettisten ohjeiden mukaan. Auktorisoinnin vaatimukset ovat korkeat, ja auktorisoituja isännöintiyrityksiä valvovat Isännöintiliitto ja ISA-yhdistys.

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

lainakatto

15.12.2022

Kiinteistöliitto tuomitsee isännöintialan kartellimenettelyt

Kiinteistönomistajia eli taloyhtiöitä edustava Kiinteistöliitto tuomitsee kartelliin syyllistyneiden isännöintialan toimijoiden menettelyt.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti