asunto

Uusimmat artikkelit

29.3.2021

Kannattaako asua vuokralla?

Suomessa on totuttu ajattelemaan, että omistusasunnon hankkiminen on lähes poikkeuksetta kannattavaa – kerryttäähän asunto lopulta omistajansa varallisuutta. Asuntolainan lyhentäminen voi kuitenkin tehdä huomattavasti vuokranmaksua suuremman loven kuukausibudjettiin, jolloin rahaa jää vähemmän muuhun. Missä kaupungeissa vuokra-asuminen tuo eniten säästöä kuukausitasolla?

27.10.2020

Vapaarahoitteiset vuokrat nousivat eniten Keravalla, Vantaalla ja Porvoossa

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat vuodessa eniten Keravalla (1,9%), Vantaalla (1,8%) ja Porvoossa (1,8%) vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä. Suurista kaupungeista vapaarahoitteiset vuokrat ovat vuoteen 2015 verrattuna nousseet eniten Vantaalla, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Pienintä vuokrien nousu on ollut Seinäjoella, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

2.9.2020

SAFA: Asuntorakentamisen laatu heikentynyt

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA esittää huolensa 2010-luvulla asuntorakentamisessa yleistyneestä kehityksestä, jossa asuntojen toiminnallisuus on heikentynyt, samalla kun tonttitehokkuuksia ja porrashuoneiden syöttötehokkuuksia on maksimoitu. SAFA esittää ratkaisuksi alan toimijoiden ja asukkaiden kanssa yhdessä laadittavia asuntojen laadun arviointimenetelmiä. – Viime vuosikymmenen aikana on ollut havaittavissa toiminnallisesti heikompilaatuisia asuntoja.

8.8.2019

Moni opiskelija vielä ilman asuntoa

Vaikka uusilla opiskelijoilla olisi tänä kesänä ollut siihen hyvä mahdollisuus, yllättävän suuri joukko ei ole hoitanut asuntoasioitaan ajoissa kuntoon, sanoo Vuokraturva tiedotteessaan. Moni uusi opiskelija ei välttämättä ymmärrä millaiseen kiireeseen ja kilpailutilanteeseen se voi johtaa, Vuokraturva varoittaa. Jos asunto on edelleen hankkimatta, nyt on kiireen vilkkaan syytä asiaan tarttua.

28.9.2018

Tarvitaanko Ruotsissa kiinteistörahoitusministeri ?

Fastighetstidningen kysyi kolmelta Ruotsin kiinteistö- ja asuntomarkkinoiden vaikuttajalta, pitäisikö Ruotsin tulevassa hallituksessa olla valtiovarainministeriössä erillinen ministeri kiinteistöjen – lähinnä asuntojen – rahoitusta pohtimaan. Kukaan kolmesta Fastighetstidningenin verkkolehdessä vastanneesta ei pitänyt omaa ministeriä tarpeellisena. Fastighetsägarnan toimitusjohtaja Reinhold Lennebo totesi, että olisi kylläkin hyvä, että asuntoasioita käsittelisi ministeri, jolla on painoarvoa hallituksessa.

8.6.2017

Asuntoja Sibelius-Akatemian kiinteistöön

Varainhoitoyhtiö FIMin Asuntotuotto -rahasto on ostanut Sibelius-Akatemian käytössä olevan kiinteistön osoitteesta Töölönkatu 28 ja rakennuttaa siihen asuntoja. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat. HS toteaa, että Sibelius-Akatemia muuttaa uusiin tiloihin Pohjoiselle Rautatiekadulle viimeistään syksyllä 2019.

18.5.2017

Kun lattian ääneneristys meni pieleen

Raisa asentaa itse asuntoonsa uuden parketin. Parin viikon päästä alakerran naapuri tiedustelee, mitä Raisan asunnossa on tehty, kun sieltä on alkanut kuulua kovaa tömistelyä. Raisa ottaa yhteyttä isännöitsijään ääniongelman selvittämiseksi.

18.4.2017

Kuluttaja-asiamieheltä uusi linjaus rakennuttajille asunnonostajan turvaksi asetettavista vakuuksista

Rakennusliikkeille ja rakennuttajille suunnattuun linjaukseen on koottu tietoa vakuuksien asettamisvelvollisuudesta. Vakuus turvaa asunnonostajan asemaa tilanteissa, joissa rakennuttaja on maksukyvytön tai joutuu taloudellisiin vaikeuksiin. Linjauksen tarkoituksena on varmistaa, että kaikki ne rakennusliikkeet ja rakennuttajat, jotka rakentamisvaiheen aikana tai sen jälkeen aikovat myydä uusia asuntoja kuluttajille, saavat ennen rakennustyön aloittamista riittävät tiedot ja ohjeet asuntokauppalaissa säädetyistä, asuntoyhteisön […]

17.1.2017

Helsingin puutteelliset asunnot harhaa?

Marttilan rintamamiestaloalue Pitäjänmäen vieressä ei ole sellaisessa kunnossa kuin mitä Helsingin kaupungin tietokeskuksen Asuminen alueittain Helsingissä 2015 -katsaus antaa ymmärtää, kirjoittaa Yle. Katsauksen mukaan viidennes Marttilan asunnoista olisi vailla lämmintä vettä, keskuslämmitystä tai kylpyhuonetta. Alue on aikoinaan rakennettu 1940-luvulla sotainvalideille ja heidän perheilleen.

28.11.2016

Yritysten pääkonttoreita muutetaan asunnoiksi Helsingissä

Usean suuren yrityksen pääkonttoreita muutetaan tällä hetkellä Helsingissä asuinrakennuksiksi. Asukkaat pääsevät muuttamaan Keskon, Koneen ja Pohjolan entisiin liiketiloihin muutaman vuoden päästä, jos aikatauluissa pysytään, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Varma rakentaa Katajanokalle Keskon vanhaan pääkonttoriin omistusasuntoja ja noin 115 vuokra-asuntoa.

25.11.2016

Uudet asunnot vetävät koko maassa

Uusien asuntojen aloitus- ja kauppamäärät ovat ennätyskorkealla koko Suomessa, selviää Rakennuslehden markkinakatsauksesta. Kuudessa kuukaudessa on aloitettu 9181 asunnon rakentaminen, mikä nostaa määrää edellisestä vuodesta 14 prosentilla. Uudet asunnot ovat aloitusmääriltään ennätyksellisen korkealla vuodesta 2009 alkaneella seurantajaksolla.

29.8.2016

Asunnon omistajat ja asunto-osakeyhtiöt korjasivat yli kuudella miljardilla eurolla vuonna 2015

Tilastokeskuksen mukaan asunnon omistajat ja asunto-osakeyhtiöt korjasivat asuntojaan ja asuinrakennuksiaan 6,3 miljardilla eurolla vuonna 2015. Yhteenlasketut korjauskustannukset kasvoivat 9 prosenttia vuoden 2014 tasosta. Vuosina 2014 ja 2013 korjauskustannukset olivat samalla tasolla.