Yli 800 uutta taloyhtiötä siirtynyt huoneistotietojärjestelmään

Elokuun alkuun mennessä huoneistotietojärjestelmään on siirretty yli 800 uutta taloyhtiötä, kertoo ASREK-hankkeen käyttöönottoprojektin päällikkö Liisa Kallela Maanmittauslaitoksesta.

Huoneistotietojärjestelmään siirretyissä yhtiöissä on yhteensä yli 14 000 huoneiston hallintaan oikeuttavaa osakeryhmää. Omistuksen rekisteröintejä on järjestelmään kirjattu yli 700, panttauksen rekisteröintejä yli 800 ja osakehuoneistoon kohdistuvia käyttö- tai luovutusrajoituksia noin 1 700.

Taloyhtiön osakeluettelon siirtoja on tähän mennessä tehty vain 50. Siirrot on toistaiseksi tehty niin, että taloyhtiö toimittaa Maanmittauslaitokselle osakeluettelon siirtämiseksi tarvittavat tiedot ja Maanmittauslaitoksen kirjaamissihteerit tekevät siirron. Paperisiin osakekirjoihin perustuvia omistuksen rekisteröintihakemuksia ei ole vielä tehty.

Maanmittauslaitoksen osakeluettelon siirtopalvelu avautuu taloyhtiöiden käyttöön lokakuun lopussa. Palvelu soveltuu niille taloyhtiöille, joilla ei ole käytössään isännöintijärjestelmää, kuten pienille taloyhtiöille, joissa osakkeenomistajat hoitavat taloyhtiön hallinnon tehtävät.

Osakeluetteloiden siirrolle huoneistotietojärjestelmään on aikaa vuoden 2022 loppuun asti. Tarkka ajankohta, jolloin tiedonsiirto suoraan isännöintijärjestelmistä huoneistotietojärjestelmään tulee käyttöön, ei ole vielä tiedossa.

Lue lisää ASREK-hankkeen käyttöönottoprojektin päällikkö Liisa Kallelan blogikirjoituksesta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.2.2019

Mitä taloyhtiöiden tulee tietää huoneistotietojärjestelmän käyttöönotosta?

Lainsäädäntö huoneistotietojärjestelmästä tuli voimaan 1.1.2019. Huoneistotietojärjestelmään kerätään vähitellen tiedot osakehuoneistoista, niiden omistuksista ja panttauksista. Käyttöönotto tuo muutoksia mm.

huoneistotietojärjestelmä

8.8.2022

Huoneistotietojärjestelmään syytä siirtyä ajoissa

Maanmittauslaitos kannustaa asunto-osakeyhtiöitä siirtymään ajoissa sähköiseen huoneistotietojärjestelmään. Ennen vuotta 2019 perustettujen taloyhtiöiden on siirryttävä järjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Yhtiöistä on kuitenkin tähän mennessä siirtynyt vasta viisi prosenttia.

6.5.2019

Yli 300 uutta taloyhtiötä sähköiseen huoneistotietojärjestelmään alkuvuonna

Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään on perustettu kevään 2019 aikana reilut 300 uutta taloyhtiötä, kertoi Maanmittauslaitoksen Liisa Kallela Maanmittauslaitoksen digipäivässä 6.5.2019. RS-rajoitusmerkintöjä on tehty 300 huoneistolle, RS-päättymisilmoituksia ei sen sijaan ole vielä tehty. Osakehuoneiston omistuksen rekisteröintejä on tehty 49 ja panttauksen rekisteröintejä 119 kappaletta toukokuun alkuun 2019 mennessä.

14.4.2015

Kohti graniittilinnaa

Suomen Kiinteistölehti tenttasi kantoja asumista koskettaviin kysymyksiin kahdeksan eduskuntavaaleihin osallistuvan puolueen ehdokkailta. Painotuksissa on eroja, mutta esimerkiksi asumiskustannusten nousun hillitsemisessä moni vastaajista koki tärkeäksi säätelyn vähentämisen. Myös kaavoitukseen haluttiin aktiivisempaa otetta, jotta asumiseen tarkoitettuja tontteja olisi tarjolla riittävästi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti