Yhtiökokouksissa syytä noudattaa edelleen koronavarovaisuutta

Koronatilanteen vuoksi voimaan astunut poikkeuslaki mahdollistaa kevään yhtiökokouksen pitämisen syyskuun loppuun mennessä, ja moni taloyhtiö onkin lykännyt yhtiökokoustaan keväästä syksyyn. Tulevina viikkoina odotettavissa on varsinainen yhtiökokousten suma. Kiinteistöliitto haluaa muistuttaa yhtiökokousta järjestäviä taloyhtiöitä edelleen huomioimaan koronavirukseen liittyvät varotoimet kokousjärjestelyissään.

Vaikka kokousten osallistujamäärää ei tällä hetkellä ole rajoitettu, kokouksen pitopaikaksi on syytä valita niin iso tila, että osallistujien on mahdollista pysytellä turvaetäisyyksien päässä toisistaan. Paikalle on hyvä hankkia käsidesiä, ja hengityssuojaimen käyttöä on syytä harkita viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi kutsussa on hyvä muistuttaa, että kokoukseen ei saa tulla sairaana.

– Taloyhtiöiden kannattaa edelleen mahdollistaa myös etäosallistuminen yhtiökokoukseen. Tällä tavalla pienennetään tartuntariskiä ja lisäksi saadaan mahdollisimman laaja joukko osakkaita mukaan päätöksentekoon, suosittelee Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Etäosallistumismahdollisuus on vaikuttanut myönteisesti yhtiökokousten osallistujamääriin, ja tämä puolestaan vähentää kokouksista seuraavia valituksia.

– Etäosallistumisella on useita hyviä vaikutuksia, ja toivommekin, että se jää taloyhtiöihin pysyväksi käytännöksi myös koronan jälkeen, Pynnönen sanoo.

Kiinteistöliitto on yhdessä Isännöintiliiton kanssa julkaissut taloyhtiöille ohjeita yhtiökokouksen järjestämiseen ja muuhun päätöksentekoon koronaepidemian aikana.

Aiheesta on myös ilmestynyt Kiinteistömedia Oy:n kustantama kirja Etäkokoukset taloyhtiössä – järjestä, osallistu, vaikuta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

litiumioniakku

29.11.2022

Mitä tehdä, jos litiumioniakku syttyy?

Palavaa litiumioniakkua ei voi sammuttaa käsisammuttimella. Sammutin kuitenkin estää paloa leviämästä ympäristöön. Akkupalotilanteessa tulee aina soittaa hätänumeroon, mutta samalla tulee varoa palavasta akusta syntyviä myrkyllisiä kaasuja.

19.6.2023

Asunto kesän tyhjänä? Ennakoi ja vältä ikävät yllätykset

Asunto jää usein kesällä tyhjäksi pitkiksi ajoiksi kerrallaan, kun asukkaat lähtevät pitkälle lomamatkalle tai mökille. Sekä omistusasujien että vuokralla asuvien täytyy pitää huolta asunnosta myös poissaolon aikana, minkä takia muutama asia kannattaa tarkistaa ennen lomalle lähtöä.

Tilaajille

harmaan talouden torjunta

5.5.2023

Harmaan talouden torjunta huomioitava rakennusurakoissa

Taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa huomioon harmaan talouden torjunta hankkiessaan palveluja ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Hallituksen kannattaa palkata ulkopuolinen projektijohtaja valvomaan urakoitsijan valintaa.

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti