Viilennystä ja taukoja kotikonttorissa

Lämpötila työpaikalla määrittää esimerkiksi taukojen määrän. Kuumuudessa pidetään enemmän taukoja. Kun työt hoituvat kotoa käsin, on hyvä keskustella työnantajan kanssa esimerkiksi taukojen määrästä, kirjoittaa Yle.

Aluehallintovirasto AVI:n suositusten mukaan lämpötilan noustessa työpaikalla, on työnantajan rajoitettava työntekijöiden työskentelyaikaa. Kun lämpötila on 28–33 astetta, työskentelyjakson pituuden tulisi olla enintään 50 minuuttia tunnissa. Kun lämpötila on yli 33 astetta, jakson tulisi olla enintään 45 minuuttia tunnissa.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n päälakimies Timo Koskisen mukaan sama pätee myös kotioloissa. Kun asunnon lämpötila nousee, etätyöskentelijän tulee saada pitää taukoja.

Yle on koonnut vinkkejä viilennykseen asiantuntijoilta.

  1. Sulje auringonsäteet ulkopuolelle kaihtimin, verhoin ja markiisein.
  2. Tuuleta yöllä tai varhain aamulla. Läpiveto tehostaa tuuletusta. Tuuletin viilentää asuntoa mukavasti ja se kuluttaa maltillisesti sähköä. Parvekelasit kannattaa avata, jotta ilma vaihtuu.
  3. Turhat sähkölaitteet kannattaa sulkea. Astianpesukonetta kannattaa käyttää vuorokauden kylmimpinä hetkinä. Kylmää lounasta kannattaa harkita. Saunan lämmitystä kannattaa välttää. Myös kylpyhuoneen lattialämmitystä voi säätää pienemmälle.
  4. Ihoa voi viilentää esimerkiksi kylmällä pyyhkeellä niskan päällä. Tauot kannattaa pitää varjossa ja juoda tarpeeksi nestettä. Kevyet ja ilmavat vaatteet toimivat helteellä hyvin. Viileä suihku illalla voi auttaa nukahtamista.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.4.2022

Asuntojen kuumuus kesähelteillä pahenee, ellei ongelmaan reagoida

Poikkeuksellisen kuumat kesät ovat kirvoittaneet monet kerrostaloasukkaat vaatimaan viilennystä asuntoihinsa. Ilmastonmuutoksen edetessä myös sään ääri-ilmiöt voimistuvat, joten pitkät hellekesät todennäköisesti yleistyvät entisestään. Asiaan pitäisi alkaa varautua jo ennalta.

myönteisiä muutoksia

15.3.2023

Kotien sisäympäristössä tapahtunut myönteisiä muutoksia

Asuinympäristössämme on tapahtunut myönteisiä muutoksia viimeisen 15 vuoden aikana, selviää Oulun yliopiston toteuttamasta kyselystä. Tupakointi sisätiloissa, sisäilman kosteus ja tuoksujen käyttö on vähentynyt, ja radontietoisuus lisääntynyt.

viihtyisä piha yhteisillä välineillä

4.8.2022

Piha viihtyisäksi yhteisillä välineillä

Taloyhtiön piha tulee helpommin hoidetuksi, kun taloyhtiöllä on käytössään yhteiskäyttöisiä työkaluja. Asukkaat osallistuvat pihan kunnossapitoon mielellään, ja varastot pysyvät siisteinä, kun niihin ei tarvitse ahtaa jokaisen omia kottikärryjä ja ruohonleikkureita.
- Yhteishenki auttaa hoitamaan yhteisiä alueita, sanoo Erkki Lonka.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

sähköautonlataushanke

10.3.2023

Sähköautonlataushanke sai vauhtia avustuksesta

Helsingissä 29 taloyhtiötä hankki viiden autohallin yhteensä 845 autopaikkaan sähköautojen latausmahdollisuudet. ARAn avustus auttoi kustannusten kattamisessa. Nyt latauslaitteita on jo 200 autopaikassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti