Varaudu tuhoeläinten aiheuttamiin vahinkoihin

tuholaistorjunta

Pudonneet omenat ja muut hedelmät houkuttelevat metsäneläimiä taloyhtiön pihaan. Rakennusten tuoma suoja kannustaa pyrkimään myös sisätiloihin, mikä voi aiheuttaa ikäviä rakennevaurioita ja huomattavia tuholaistorjunnan kuluja.

Jokainen voi omalla toiminnallaan pienentää riskiä poimimalla maahan pudonneet omenat, keräämällä kypsyneet marjat pensaista ja verkottamalla rakenteissa olevia aukkoja.

– Taloyhtiö joutuu silti taloudellisesti varautumaan myös näihin yllättäviin kuluihin. Budjetoinnin kannalta yksi helpoimmista tavoista on vakuuttaa ne: niin torjunnasta tulleet kustannukset kuin rakennevaurioiden korjaamisen kustannukset, neuvoo asiakaspäällikkö Eevi Roine vakuutusmeklari Howden Finland Oy:sta.

Tuholaistorjunnasta aiheutuvat kustannukset voivat olla korkeita, eivätkä ne pääasiassa kuulu perinteisestä kiinteistövakuutuksesta korvattavien vahinkojen piiriin.

Ota pienissäkin ongelmissa yhteyttä ammattilaiseen

EU aloitti vuonna 2019 järjestelmällisen mehiläisten ja muiden pölyttäjien suojelemisen, minkä seurauksena lähes kaikki jyrsijämyrkyt otettiin pois kuluttajamarkkinoilta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin uudet hyönteismyrkkyrajoitukset astuivat voimaan tämän vuoden alussa. Tutkimuksissa on todettu myrkkyjen siirtyvän jyrsijöistä kotieläimiin, jotka pyydystävät myrkkyä syöneen jyrsijän. Myrkytystapauksia on Suomessakin todettu vuosien varrella useita.

Todennäköisesti suurin osa kuluttajille suunnatuista hyönteismyrkyistä poistuu kauppojen hyllyiltä vuoteen 2026 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että jo pienissäkin tuhoeläinongelmissa on käännyttävä ammattilaisen puoleen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.2.2022

Taloyhtiö voi joutua vastuuseen liukastumisesta tai lumen putoamisesta väärään paikkaan?

Kun talvella maa on liukas ja katoille kertyy lunta, taloyhtiöiden vastuu piha-alueidensa hoidosta korostuu. − Taloyhtiöllä on korostunut huolellisuusvelvollisuus kiinteistön ja rakennuksen turvallisuudesta, sanoo Suomen Kiinteistöliiton apulaislakimies Kristel Pynnönen Helsingin Sanomien haastattelussa. Vastuu perustuu muun muassa järjestyslakiin ja asunto-osakeyhtiölakiin.

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

7.3.2022

Nastakengät voivat aiheuttaa rumaa jälkeä rappukäytävässä – espoolainen taloyhtiö keksi ongelmaan ratkaisun

Nastakengät auttavat pysymään ulkona pystyssä, mutta sisätiloissa ne saattavat olla kovalla pinnalla liukkaat ja jättävät useimpiin lattiamateriaaleihin lähtemättömän jälkensä. Ei siis ihme, että nastakenkien hyödyt ja haitat ovat jokatalvinen puheenaihe. Isännöintiliitossa keskustelu nastakengistä on tuttu.

Lyhytaikainen vuokraustoiminta

18.5.2022

Voiko lyhytaikaiseen vuokraustoimintaan puuttua taloyhtiössä?

Lyhytaikainen vuokraustoiminta, esimerkiksi AirBnB, jakaa mielipiteitä taloyhtiöissä. Toimintaan koetaan liittyvän monia haasteita ja taloyhtiöiden hallituksen ja isännöitsijän halutaan puuttuvan asiaan. Heihin kohdistuu painetta myös toisesta suunnasta, viranomaisilta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti