Varaudu tuhoeläinten aiheuttamiin vahinkoihin

tuholaistorjunta

Pudonneet omenat ja muut hedelmät houkuttelevat metsäneläimiä taloyhtiön pihaan. Rakennusten tuoma suoja kannustaa pyrkimään myös sisätiloihin, mikä voi aiheuttaa ikäviä rakennevaurioita ja huomattavia tuholaistorjunnan kuluja.

Jokainen voi omalla toiminnallaan pienentää riskiä poimimalla maahan pudonneet omenat, keräämällä kypsyneet marjat pensaista ja verkottamalla rakenteissa olevia aukkoja.

– Taloyhtiö joutuu silti taloudellisesti varautumaan myös näihin yllättäviin kuluihin. Budjetoinnin kannalta yksi helpoimmista tavoista on vakuuttaa ne: niin torjunnasta tulleet kustannukset kuin rakennevaurioiden korjaamisen kustannukset, neuvoo asiakaspäällikkö Eevi Roine vakuutusmeklari Howden Finland Oy:sta.

Tuholaistorjunnasta aiheutuvat kustannukset voivat olla korkeita, eivätkä ne pääasiassa kuulu perinteisestä kiinteistövakuutuksesta korvattavien vahinkojen piiriin.

Ota pienissäkin ongelmissa yhteyttä ammattilaiseen

EU aloitti vuonna 2019 järjestelmällisen mehiläisten ja muiden pölyttäjien suojelemisen, minkä seurauksena lähes kaikki jyrsijämyrkyt otettiin pois kuluttajamarkkinoilta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin uudet hyönteismyrkkyrajoitukset astuivat voimaan tämän vuoden alussa. Tutkimuksissa on todettu myrkkyjen siirtyvän jyrsijöistä kotieläimiin, jotka pyydystävät myrkkyä syöneen jyrsijän. Myrkytystapauksia on Suomessakin todettu vuosien varrella useita.

Todennäköisesti suurin osa kuluttajille suunnatuista hyönteismyrkyistä poistuu kauppojen hyllyiltä vuoteen 2026 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että jo pienissäkin tuhoeläinongelmissa on käännyttävä ammattilaisen puoleen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

28.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Radonia poistavat korjaustyöt parantavat myös sisäilmaa

Sisäilmassa voi esiintyä hajuton, mauton ja näkymätön vaara: radioaktiivinen radon, joka aiheuttaa keuhkosyöpää. Radonia on mahdollista vähentää korjaamalla rakenteita. Samalla parantuu sisäilma.

Raksystems

huoneistoa hoidetaan huonosti

17.2.2023

Vuokrasopimuksen voi purkaa, jos huoneistoa hoidetaan huonosti

Jos vuokralainen hoitaa asuntoa huonosti, vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus. Huoneiston huolelliseen hoitamiseen voidaan katsoa kuuluvan ainakin huoneiston tavanomainen puhtaanapito ja sen siivoaminen. Suuri tavaramäärä asunnossa vaikeuttaa siivousta ja on paloturvallisuusriski.

Tilaajille

20.6.2022

Mitä maalämpö vaatii?

Maalämpöjärjestelmä voi olla taloyhtiölle hyvä vaihtoehto lämmityskustannusten leikkaamiseen. Järjestelmää harkittaessa kannattaa kuitenkin perehtyä sen reunaehtoihin ja teknisiin vaatimuksiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti