Uusi talotekniikka haastaa kiinteistöalan ammattilaiset

Onko yhtiössä ohjeistusta sähköpyörien varalta? Miten suhtautua ilmalämpöpumppuihin kerrostalossa? Kiinteistö-tapahtuma 2.–3.10. tarjoaa ajankohtaisen tietopaketin alan ammattilaisille.

Koska oma asunto on valtaosalle ihmisistä elämän suurin taloudellinen satsaus, kiinteistöjen hoidolla on tärkeä merkitys tavallisten ihmisten elämässä. Suunnitelmallinen kiinteistönhoito auttaa taloyhtiöitä hallitsemaan kustannuksia sekä helpottaa korjaamisen ja kunnossapidon asukkaille ja vuokralaisille aiheuttamaa rasitetta.

– Taloyhtiöiden ja vuokratalojen kannalta on merkityksellistä olla perillä niin uusista laeista ja määräyksistä kuin myös tuotteiden ja palveluiden kehitystrendeistä, toteaa Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

– Kiinteistö 2019 -messuilla saa päivitetyn käsityksen alan kehityksestä ja eri hankkeiden tilaajien mietteistä, hän jatkaa.

Isännöinnin rooli kasvussa

Isännöitsijän kontolla on, että taloyhtiöiden päätökset tehdään lainmukaisesti, ja että hallitus saa riittävästi tietoa. Tulevaisuudessa isännöinnin merkitys kasvaa entisestään, sillä asuinrakennuskanta vanhenee, ja samalla korjaustarve kasvaa. Myös uudet tekniset ratkaisut vaativat uudenlaista osaamista.

– Ammatti-isännöitsijän rooli korostuu myös talotekniikan kehittyessä ja asumisen palvelujen monipuolistuessa, toteaa Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo.

– Aktiivinen tiedonhankinta on olennainen osa isännöitsijän työtä ja siksi messut ovat alalle tärkeitä, hän summaa.

Ohjelma pureutuu ajan ilmiöihin

Kiinteistömessujen ohjelma pureutuu uusien teknologioiden ja ajan ilmiöiden mukanaan tuomiin haasteisiin. Messujen ohjelma avaakin eri aiheita perinteisistä putkiremonteista taloyhtiöiden uudistuneeseen vastuunjakotaulukkoon. Yhä ajankohtaisempaa on ottaa kantaa myös Airbnb-toimintaan, sähköautojen latauspisteisiin ja miettiä, miten asukasviestinnän saa toimimaan entistä paremmin taloyhtiöissä.

Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–3.10.2019 samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin ja Avita Audiovisual Expon kanssa. Tapahtumiin on veloitukseton sisäänpääsy rekisteröitymällä.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti