Uusi talotekniikka haastaa kiinteistöalan ammattilaiset

Onko yhtiössä ohjeistusta sähköpyörien varalta? Miten suhtautua ilmalämpöpumppuihin kerrostalossa? Kiinteistö-tapahtuma 2.–3.10. tarjoaa ajankohtaisen tietopaketin alan ammattilaisille.

Koska oma asunto on valtaosalle ihmisistä elämän suurin taloudellinen satsaus, kiinteistöjen hoidolla on tärkeä merkitys tavallisten ihmisten elämässä. Suunnitelmallinen kiinteistönhoito auttaa taloyhtiöitä hallitsemaan kustannuksia sekä helpottaa korjaamisen ja kunnossapidon asukkaille ja vuokralaisille aiheuttamaa rasitetta.

– Taloyhtiöiden ja vuokratalojen kannalta on merkityksellistä olla perillä niin uusista laeista ja määräyksistä kuin myös tuotteiden ja palveluiden kehitystrendeistä, toteaa Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

– Kiinteistö 2019 -messuilla saa päivitetyn käsityksen alan kehityksestä ja eri hankkeiden tilaajien mietteistä, hän jatkaa.

Isännöinnin rooli kasvussa

Isännöitsijän kontolla on, että taloyhtiöiden päätökset tehdään lainmukaisesti, ja että hallitus saa riittävästi tietoa. Tulevaisuudessa isännöinnin merkitys kasvaa entisestään, sillä asuinrakennuskanta vanhenee, ja samalla korjaustarve kasvaa. Myös uudet tekniset ratkaisut vaativat uudenlaista osaamista.

– Ammatti-isännöitsijän rooli korostuu myös talotekniikan kehittyessä ja asumisen palvelujen monipuolistuessa, toteaa Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo.

– Aktiivinen tiedonhankinta on olennainen osa isännöitsijän työtä ja siksi messut ovat alalle tärkeitä, hän summaa.

Ohjelma pureutuu ajan ilmiöihin

Kiinteistömessujen ohjelma pureutuu uusien teknologioiden ja ajan ilmiöiden mukanaan tuomiin haasteisiin. Messujen ohjelma avaakin eri aiheita perinteisistä putkiremonteista taloyhtiöiden uudistuneeseen vastuunjakotaulukkoon. Yhä ajankohtaisempaa on ottaa kantaa myös Airbnb-toimintaan, sähköautojen latauspisteisiin ja miettiä, miten asukasviestinnän saa toimimaan entistä paremmin taloyhtiöissä.

Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–3.10.2019 samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin ja Avita Audiovisual Expon kanssa. Tapahtumiin on veloitukseton sisäänpääsy rekisteröitymällä.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

25.5.2015

Lähienergiatori: uusiutuvan energian alalla tehdään nyt ennätyksiä

Uusiutuva energia on nousemassa Suomen tärkeimmäksi energian lähteeksi uusien innovaatioiden ja investointien ansiosta. Konkreettisia esimerkkejä viimeaikaisista ennätyksistä on kaikissa uusiutuvan energian muodoissa. Lämpöpumput ja aurinkoenergia ovat yhä yleisemmin osa rakennusten energiajärjestelmiä.

27.5.2021

Talotekniikkaurakoitsijat yhdistivät voimansa

Kotimaisten talotekniikkaurakoitsijoiden liitot, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, ovat siirtäneet edunvalvontansa Talotekniikkaliitto ry:lle. Talotekniikka-ala kokee jääneensä perinteisten toimijoiden jalkoihin niin rakentamisen edunvalvonnassa kuin lakien valmistelussa. Talotekniikkaliiton keskeiseksi tehtäväksi on määritelty talotekniikan roolin kasvattaminen suomalaisessa rakentamisessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti