Turvallinen kiinteistö Kiinteistömessujen teemana torstaina

Kiinteistöalan messukokonaisuus, Kiinteistömessut, Väri ja Pinta sekä ViherTek järjestetään 18.–20.11.2015 Messukeskuksessa, Helsingissä. Toisen messupäivän teemana on ”turvallinen kiinteistö”. Turvalliseen kiinteistöön kuuluvat muun muassa turvallinen piha-alue, esteetön kulku asuntoon, sisä- ja ulkotilojen riittävä valaistus sekä hyvä sisäilma. Kiinteistön arvo turvataan taitavalla isännöinnillä ja asianmukaisella kunnostuksella.  Teemat ovat esillä Kiinteistömessukokonaisuuden torstain ohjelmassa.

Kiinteistöjen peruskorjaamiseen ja ylläpitoon, maalaukseen ja pintakäsittelyyn, julkisivujen kunnossapitoon sekä viherrakentamiseen keskittyvä tapahtumarypäs yhdistää kiinteistönhoidon, -huollon, kunnostuksen ja suunnittelun eri osa-alueet. Päiväkohtaisista teemoista torstaina on vuorossa ”turvallinen kiinteistö”.

Esteettömyyttä ja vahinkojen torjuntaa

Väestön ikääntyessä esteetön kulku asuntoon on entistä tärkeämpää. Hissi – Esteetön Suomi 2017 -hankeen hankepäällikkö Tapio Kallioinen sekä Helsingin kaupungin hissiasiamies Simo Merilä kertovat kulkua helpottavista hissihankkeista Helsingissä ja muualla Suomessa. Vakuutusyhtiö Fennian riskipäällikkö Rauli Oikarinen taas valottaa, miten ”Big Dataa” käytetään kiinteistöjen vahingontorjunnassa ja Piazza-paneelissa pohditaan, mitä työkaluja taloyhtiöiden ilmoitusvelvollisuus tuo harmaan talouden torjuntaan. Isännöintiliiton Kaisa Leiwo kääntää huomion laadukkaaseen isännöintiin ja uuteen Isännöitsijän pätevyysjärjestelmään.

Antenniverkkoon muutoksia – mitä isännöitsijältä ja taloyhtiöltä edellytetään?

Television antenniverkossa tehdään maanlaajuisia taajuusmuutoksia vuosina 2015–2016. Ne tuovat muutoksia myös yhteisantenniverkkoa käyttävissä taloyhtiöissä ja rakennuksissa. Mitä ja miten? Asiasta kertoo radioverkkoasiantuntija Markus Mettälä Viestintävirastosta. Viherrakentamisen ja -suunnittelun asiantuntijat ottavat kantaa siihen, mitkä tekijät vaikuttavat asuinympäristön ympärivuotiseen turvallisuuteen, ja miten uusia valaistusratkaisuja voi hyödyntää. Loppuiltapäivästä paneudutaan kosteusvaurioiden torjuntaan ja asumisen laadun varmistamiseen suunnittelun ja rakennusaikaisen ennakoinnin keinoin.

Väri ja Pinta -messuilla jaetaan Julkisivuremontti 2015 -palkinto

Julkisivuremontti 2015 -kilpailussa on etsitty asunto-osakeyhtiötä, joka on toteuttanut laadukkaan ja esimerkillisen julkisivuremontin. Palkinnon parhaasta julkisivuremontista jakaa torstaina klo 10 Julkisivuyhdistys ry.

Messujen ohjelmia koordinoivat alan tärkeimmät toimijat, muun muassa Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Viher- ja ympäristörakentajat ry, Pintaurakoitsijat ry, Helsingin Maalarimestariyhdistys ry sekä Julkisivuyhdistys ry. Koko kiinteistömessujen ohjelmaan voi tutustua verkkosivuilla www.kiinteistoklusteri.fi.

Joka toinen vuosi järjestettävään kiinteistöalan tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Kiinteistö, Väri ja Pinta, ViherTek sekä turvallisuusalan FinnSec ja ammattimaisen AV-tekniikan AudioVisual. Tapahtumat järjestetään 18.-20.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Vuonna 2013 tapahtumissa oli noin 22 000 kävijää.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakeasuntojen

1.2.2022

Kiinteistövakuutuksissa huimia korotuksia – vakuutusyhtiöt sanovat silti seuraavansa vain yleisiä indeksejä

Helsinkiläinen paritaloyhtiö sai tammikuussa vakuutusyhtiö Pohjolalta uudet vakuutusehdot. Nousua oli 21,3 prosenttia. Taloyhtiölle kerrottiin, että laskenta oli tehty yleisindeksikorotusten perusteella, vaikka yleiskorotukset jäävät noin kymmeneen prosenttiin.

kiinteistöveron korotukset

2.11.2022

Kiinteistöliitto: kiinteistöveron tuntuvat korotukset torjuttava

Kiinteistöliitto vaatii, että kiinteistöveron korotusta kohtuullistetaan. Kiinteistöveron korotus olisi näillä näkymin suuri myös vuonna 2024. Liitto on jättänyt asiasta kirjelmän valtiovarainministerille.

17.5.2022

Hulevedet hallintaan järkevästi

Hulevedet, eli sade- ja sulamisvedet voivat muodostua ongelmaksi, jos niillä ei ole paikkaa, johon valua. Kiinteistöliiton lakineuvonnasta kerrotaan, mitä kiinteistönomistajan ja kunnan tulee tehdä hulevesille.

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti