Turvallinen kiinteistö Kiinteistömessujen teemana torstaina

Kiinteistöalan messukokonaisuus, Kiinteistömessut, Väri ja Pinta sekä ViherTek järjestetään 18.–20.11.2015 Messukeskuksessa, Helsingissä. Toisen messupäivän teemana on ”turvallinen kiinteistö”. Turvalliseen kiinteistöön kuuluvat muun muassa turvallinen piha-alue, esteetön kulku asuntoon, sisä- ja ulkotilojen riittävä valaistus sekä hyvä sisäilma. Kiinteistön arvo turvataan taitavalla isännöinnillä ja asianmukaisella kunnostuksella.  Teemat ovat esillä Kiinteistömessukokonaisuuden torstain ohjelmassa.

Kiinteistöjen peruskorjaamiseen ja ylläpitoon, maalaukseen ja pintakäsittelyyn, julkisivujen kunnossapitoon sekä viherrakentamiseen keskittyvä tapahtumarypäs yhdistää kiinteistönhoidon, -huollon, kunnostuksen ja suunnittelun eri osa-alueet. Päiväkohtaisista teemoista torstaina on vuorossa ”turvallinen kiinteistö”.

Esteettömyyttä ja vahinkojen torjuntaa

Väestön ikääntyessä esteetön kulku asuntoon on entistä tärkeämpää. Hissi – Esteetön Suomi 2017 -hankeen hankepäällikkö Tapio Kallioinen sekä Helsingin kaupungin hissiasiamies Simo Merilä kertovat kulkua helpottavista hissihankkeista Helsingissä ja muualla Suomessa. Vakuutusyhtiö Fennian riskipäällikkö Rauli Oikarinen taas valottaa, miten ”Big Dataa” käytetään kiinteistöjen vahingontorjunnassa ja Piazza-paneelissa pohditaan, mitä työkaluja taloyhtiöiden ilmoitusvelvollisuus tuo harmaan talouden torjuntaan. Isännöintiliiton Kaisa Leiwo kääntää huomion laadukkaaseen isännöintiin ja uuteen Isännöitsijän pätevyysjärjestelmään.

Antenniverkkoon muutoksia – mitä isännöitsijältä ja taloyhtiöltä edellytetään?

Television antenniverkossa tehdään maanlaajuisia taajuusmuutoksia vuosina 2015–2016. Ne tuovat muutoksia myös yhteisantenniverkkoa käyttävissä taloyhtiöissä ja rakennuksissa. Mitä ja miten? Asiasta kertoo radioverkkoasiantuntija Markus Mettälä Viestintävirastosta. Viherrakentamisen ja -suunnittelun asiantuntijat ottavat kantaa siihen, mitkä tekijät vaikuttavat asuinympäristön ympärivuotiseen turvallisuuteen, ja miten uusia valaistusratkaisuja voi hyödyntää. Loppuiltapäivästä paneudutaan kosteusvaurioiden torjuntaan ja asumisen laadun varmistamiseen suunnittelun ja rakennusaikaisen ennakoinnin keinoin.

Väri ja Pinta -messuilla jaetaan Julkisivuremontti 2015 -palkinto

Julkisivuremontti 2015 -kilpailussa on etsitty asunto-osakeyhtiötä, joka on toteuttanut laadukkaan ja esimerkillisen julkisivuremontin. Palkinnon parhaasta julkisivuremontista jakaa torstaina klo 10 Julkisivuyhdistys ry.

Messujen ohjelmia koordinoivat alan tärkeimmät toimijat, muun muassa Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Viher- ja ympäristörakentajat ry, Pintaurakoitsijat ry, Helsingin Maalarimestariyhdistys ry sekä Julkisivuyhdistys ry. Koko kiinteistömessujen ohjelmaan voi tutustua verkkosivuilla www.kiinteistoklusteri.fi.

Joka toinen vuosi järjestettävään kiinteistöalan tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Kiinteistö, Väri ja Pinta, ViherTek sekä turvallisuusalan FinnSec ja ammattimaisen AV-tekniikan AudioVisual. Tapahtumat järjestetään 18.-20.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Vuonna 2013 tapahtumissa oli noin 22 000 kävijää.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kiinteistöveron korotukset

2.11.2022

Kiinteistöliitto: kiinteistöveron tuntuvat korotukset torjuttava

Kiinteistöliitto vaatii, että kiinteistöveron korotusta kohtuullistetaan. Kiinteistöveron korotus olisi näillä näkymin suuri myös vuonna 2024. Liitto on jättänyt asiasta kirjelmän valtiovarainministerille.

Uudenmaan

15.11.2022

Uudenmaan kiinteistöt tuottivat yli kolmanneksen kiinteistöverosta

Kiinteistöveroa on tänä vuonna kerätty lähes 2,1 miljardia euroa, kertoo Verohallinto. Reilu kolmannes kiinteistöverosta tulee Uudeltamaalta. Suurin osa kiinteistöveron maksajista on henkilöasiakkaita.

rakentamisen

16.3.2023

Rakentamisen kallistuminen nostaa monen kiinteistöveroa

Rakentamisen kustannukset ovat nousseet, mikä nostaa monen kiinteistönomistajan veroja. Kiinteistöveron muutoksen määrä ei kuitenkaan ole kaikilla veronmaksajilla sama, sillä siihen vaikuttavat monet asiat.

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti