TS: Tutkija varoittaa huoneistotietojärjestelmän riskeistä

Aalto-yliopiston tutkija Kari Hiekkanen varoittaa Turun Sanomissa huoneistotietojärjestelmään liittyvistä tietosuojariskeistä.

Hiekkasen mukaan järjestelmän suurin tietoturvariski on osakkeenomistajien henkilötietojen päätyminen vääriin käsiin ja rekisteröityjen joutuminen tätä kautta identiteettivarkauden kohteiksi. Hän näkee suurimpana riskinä palvelun ylläpitäjän ajattelemattomuuden ja viittaa joulukuussa 2018 tapahtuneeseen henkilötietovuotoon Trafin tietopalvelusta. Julkisen hallinnon palveluihin kohdistuu jatkuvasti palvelunestohyökkäyksiä.

Maa- ja metsätalousministeriön tietohallintojohtaja Antti Vertanen puolestaan toppuuttelee tietoturvaan liittyviä huolia. Hänen mukaansa huoneistotietojärjestelmän rakenne on yhtä vaativa kuin pankeissa ja omistustietojen digitoinnista on jo 30 vuoden kokemus kiinteistötietojen puolelta.

Ylijohtaja Pentti Lähteenojan mukaan kiinteistötietojärjestelmässä ei ole koskaan ollut vakavia tietoturvaongelmia ja pitääkin sähköistä järjestelmää paperisia osakekirjoja turvallisempana. Hän kertoo, että vuosittain katoaa yli 700 osakehuoneiston osakekirjaa ja omistustietojen siirtymisestä huoneistotietojärjestelmään hyötyvät ainakin perilliset, taloyhtiöt, pankit ja asukkaat.

Lue lisää Turun Sanomista 12.11.2019, s. 9.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

alkusammutus

8.11.2023

Hätiköinti alkusammutuksessa voi tuottaa vahinkoja

Palavan esineen kuljettaminen toiseen paikkaan tai laskeminen paloherkälle alustalle aiheuttaa usein lisävahinkoja. Esimerkiksi keittiössä syttynyt rasvapalo kannattaa sammuttaa hellalla, eikä lähteä viemään kattilaa ulos, jotta palava rasva ei läiky vaatteille ja lattialle.

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

pesutupa

19.10.2023

Energiatehokkuutta pyykkitupaan

Helsinkiläisen As Oy Kiholinnan pesutupa uusittiin ajanmukaisemmaksi. Seinät ja katto maalattiin ja vanhan pesukoneen rinnalle hankittiin kaksi uutta pesukonetta ja kuivausrumpu. Nyt mahdollisimman moni asukas voi käyttää pyykkitupaa silloin, kun heille sopii.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti