Toimivat asuntomarkkinat ovat lääke Ruotsin haasteisiin

Pintaraapaisut eivät riitä ratkaisemaan Ruotsin asuntomarkkinoiden suurinta ongelmaa: miten saada lisää asuntoja. Kuvassa olevassa hallituksen komeassa toimitalossa Rosenbadissa olisi syytä havaita, että se on todella keskeinen asia monen muunkin ongelman ratkaisemisessa.

Asuntoasioiden pitäisi olla tärkeysjärjestyksessä korkealla, kun vaalikeskustelut syksyn 2018 valtiopäivävaaleista käynnistyvät länsinaapurissamme. Näin kirjoittaa Ruotsin kiinteistönomistajien järjestön Fastighetsägarna Sverigen toimitusjohtaja Reinhold Lennebo Fastighetstidningenin mielipidesivuilla.

Lennebo arvioi, että vaikka Ruotsin vaalit syksyllä 2018 tuntuvat vielä kaukaisilta, poliittinen lämpötila kohoaa jo. Mielipidemittauksissa pidetään tärkeinä asioina muun muassa maahanmuuttajien integrointia, terveydenhoitoa, koulujen laatua, taloutta ja ympäristökysymyksiä. Asuntoasioita ei pidetä aivan yhtä tärkeinä, koska ei huomata, että ne vaikuttavat moniin edellä lueteltuihin, Lennebo toteaa. Hänen mielestään asuntomarkkinoita ja asuntopulaa ei painoteta tarpeeksi keskustelussa, ainakaan vielä.

Lue koko kirjoitus Fastighetstidningenin verkkolehdestä.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloudellinen ahdinko

26.10.2023

Taloudellinen ahdinko estetään huolellisuudella ja avoimuudella

Asunto-osakeyhtiön konkurssia on pidetty pitkään lähinnä teoreettisena mahdollisuutena. Viime aikoina talousvaikeudet ovat kuitenkin lisääntyneet taloyhtiöissäkin. Niistä voidaan selvitä huolellisella taloudenpidolla ja avoimuudella.

sähkön riittävyyden

30.3.2023

Säästötoimet takasivat sähkön riittävyyden talvella

Leuto talvi, tuontisähkön hyvä saatavuus, kotimaisen tuotannon luotettava toiminta ja sähkön säästäminen varmistivat sähkön riittävyyden kuluneena talvena. Niukin tilanne oli joulukuussa ja kulutushuippu saavutettiin vasta maaliskuussa.

akut ja paristot

3.11.2023

Käytetyt akut ja paristot aiheuttavat tulipaloriskin

Kotona lojuvat käytetyt paristot ja akut muodostavat suuren tulipaloriskin. Käytöstä poistetut akut ja paristot täytyy irrottaa laitteista ja niiden navat täytyy teipata oikosulun estämiseksi. Akut ja paristot voi kierrättää palauttamalla ne kauppaan.

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti