Taloyhtiöissä syytä perehtyä pelastussuunnitelmaan ja tarkastaa palovaroittimet

Kodin ja taloyhtiön paloturvallisuuden varmistaminen on poikkeusolosuhteissa entistäkin tärkeämpää. Tilastojen mukaan yli 60 prosenttia taloyhtiöiden palovaroittimista on huoltamatta, muistuttaa taloyhtiöiden ja yrityskiinteistöjen pelastusturvallisuutta hoitava  Safetum Oy.

Jokaisen kannattaa tarkastaa oman kodin palovaroittimien toiminta. Jokaisen taloyhtiön asukkaan on myös tärkeää tutustua taloyhtiön pelastussuunnitelmaan. Lakisääteisestä pelastussuunnitelmasta löytyvät toimintamallit siiihen, miten omassa taloyhtiössä ehkäistään ennalta tulipalojen syttymistä ja muita onnettomuuksia.

Safetum Oy:n oman, lähes 4000 asuin- ja toimistokiinteistön riskitarkastuksiin perustuvan pelastusturvallisuuden vuositilaston mukaan kahdella kolmesta kiinteistöstä pelastussuunnitelma ei ole ajan tasalla.

Ohjeet paloturvallisuudesta taloyhtiön asukkaalle

  • Arvioi kodin paloturvallisuusriskit
  • Tarkista kodin palovaroittimien toiminta
  • Perehdy taloyhtiön pelastussuunnitelmaan
  • Suunnittele poistumisreitit ja poistuminen tulipalotilanteessa

Nämä asiat taloyhtiön hallituksen tulisi varmistaa

  • Taloyhtiön pelastussuunnitelman tulee olla ajan tasalla
  • Taloyhtiön paloturvallisuuslaitteiden tulee olla huollettu säännönmukaisesti
  • Taloyhtiön pelastussuunnitelma tulee olla tiedotettu asukkaille

Lue lisää täältä.

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

13.8.2018

Pysäköinti maksullista lähes kaikissa kerrostaloissa, pyörille tarpeeksi tilaa vain harvassa taloyhtiössä

Pysäköintipaikat, sähköautojen lataaminen ja pyörien säilytys sekä muut liikenteeseen liittyvät aiheet herättävät keskustelua taloyhtiöissä. Kiinteistöliiton tekemän kyselyn mukaan joka toisessa taloyhtiön hallituksessa on tarvetta käsitellä liikenteeseen liittyviä asioita. Pysäköinnin valvontaa ja autopaikkojen hintaa on tarvetta käsitellä joka kolmannessa taloyhtiössä.

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

11.12.2018

Taloyhtiöt isossa roolissa liikenteen murroksessa

Autopaikkojen riittävyys ja hinnoittelu ovat kuumia keskustelunaiheita suomalaisissa taloyhtiöissä, eikä lainsäädännöstä ole johdettavissa yksiselitteisiä ratkaisuja kaikkiin kysymyksiin. Kiinteistöliitto kartoitti autopaikkoja, polkupyörien säilytystä ja muita taloyhtiöitä koskevia liikennekysymyksiä Liikennepalvelut taloyhtiössä -hankkeessa, jonka keskeiset havainnot ovat luettavissa nyt julkaistavasta raportista. Autopaikkoja ei riitä kaikille halukkaille noin joka kolmannessa taloyhtiössä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti