palovaroitin

Uusimmat artikkelit

1.12.2022

Taloyhtiöille lisää vastuuta palovaroittimista

Eduskunnan käsittelyssä oleva pelastuslaki on siirtämässä taloyhtiöille entistä enemmän vastuuta asuntojen paloturvallisuudesta. Pelastuslain muutosesitys tarkoittaisi sitä, että taloyhtiö olisi vastuussa palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta.

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

5.10.2022

Turvallisuus huomioon energiansäästössä

Energiaa säästäessä on tärkeää muistaa turvallisuus. Huolimattomuus ja luovat ratkaisut voivat johtaa onnettomuuksiin. Kotona kannattaa tarkistaa palovaroittimen toimivuus ja tehdä turvallisuuskävely perheen tai asuinkumppanien kanssa.

21.1.2022

Vain murto-osassa kuolemaan johtaneissa paloissa oli palovaroitin – taloyhtiöitä kehotetaan ottamaan vastuuta

Kun tulipalo syttyy, kipuaa savu kuuman ilman mukana ylöspäin. Jos katossa on toimiva palovaroitin, se havaitsee savukaasut ja alkaa hälyttää voimakkaalla äänellä. Asunnon asukkaat ja todennäköisesti myös naapurit havahtuvat.

16.11.2021

Puolet taloyhtiöiden asunnoista ilman toimivia palovaroittimia

Suomessa on totuttu ajattelemaan, että melkein kaikilla on palovaroitin. Näin kertoo myös Pelastusopiston tekemä kansalaistutkimus ”Suomalaisten pelastusasenteet 2020”. Sen mukaan 96,5 prosenttia suomalaisista ilmoittaa, että kodista löytyy palovaroitin.

24.9.2021

Tulipalon syttyessä on alkusammutukseen syytä ryhtyä välittömästi. – Näin voit parantaa kodin paloturvallisuutta

Oman kodin paloturvallisuuden kohentamisessa tärkeintä on hankkia toimivat palovaroittimet ja alkusammutusvälineet. Suomen pelastusalan keskusjärjestö (Spek) suosittelee sijoittamaan varoittimet kaikkiin makuuhuoneisiin ja eteiseen, sillä näin tulee suojattua nukkujat ja reitti ulos. Minimi on yksi varoitin 60 neliömetriä kohden.

17.9.2020

Tukes testasi kuusi palovaroitinmallia, ei merkittäviä puutteita

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on testannut markkinoilla olevia palovaroittimia. Kaikki testatut palovaroitinmallit täyttivät vaatimukset. Yleisin syy palovaroittimen toimimattomuuteen tulipaloissa onkin kunnossapidon puute.

21.8.2020

Vanhuksen asuntoon pyrittiin tekeytyen palovaroittimen tarkastajaksi

Vantaan Rajatorpassa asuva nainen esti huijarin pääsyn iäkkään naapurinsa asuntoon. Etenkin vanhusten kannattaa olla tarkkana siitä, onko asuntoon pyrkivä henkilö oikealla asialla, kirjoittaa Vantaan Sanomat. Huoltoyhtiön lähettämäksi palovaroittimen tarkastajaksi tekeytynyt mies oli soittanut 93-vuotiaan vanhuksen lankapuhelimeen ja ilmoittanut tulevansa tarkastamaan palovaroittimen.

12.8.2020

Taloyhtiöiden tulipaloista suurin osa estettävissä

Varsinais-Suomessa tapahtuu vuosittain yli tuhat tulipaloa, joista suurin osa olisi estettävissä. Yleisimmät palojen aiheuttajat taloyhtiöissä ovat varomaton tulen käsittely ja vialliset sähkölaitteet, kirjoittaa Aamuset (12.8.2020). Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen asunto-osakeyhtiötoimikunnan puheenjohtaja Mika Artesola kertoo, että kuumetessaan sähkölaitteet voivat sytyttää niihin kerääntyneen pölyn palamaan.

23.4.2020

Taloyhtiöissä syytä perehtyä pelastussuunnitelmaan ja tarkastaa palovaroittimet

Kodin ja taloyhtiön paloturvallisuuden varmistaminen on poikkeusolosuhteissa entistäkin tärkeämpää. Tilastojen mukaan yli 60 prosenttia taloyhtiöiden palovaroittimista on huoltamatta, muistuttaa taloyhtiöiden ja yrityskiinteistöjen pelastusturvallisuutta hoitava  Safetum Oy. Jokaisen kannattaa tarkastaa oman kodin palovaroittimien toiminta.

13.1.2020

Vuokramökkien turvallisuuteen puututaan uusilla ohjeilla

Vuokramökkien ja loma-asuntojen paloturvallisuutta parannetaan uusilla ohjeilla, kertoo Helsingin Sanomat. Ohjeista vastaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK). Ohjeiden avulla mökkiä tai asuntoa lyhytaikaisesti vuokraava voi varmistaa, että asunnon paloturvallisuusasiat ovat kunnossa.

15.11.2019

Paloturvallisuusviikko muistuttaa liesien turvallisesta käytöstä

Lieden käyttö on kotien suurin paloturvallisuusriski. Paloautot starttaavat suomalaisiin koteihin kahdeksan kertaa päivässä, ja noin kolmessa tapauksessa syynä on valvomaton lieden käyttö tai liedelle jätetyt tavarat. Paloturvallisuusviikon kampanjalla kannustetaan ihmisiä turvalliseen lieden käyttöön.