Taloyhtiö valmisteli puheenjohtajan vaihtoa salassa. Syrjäytetty puheenjohtaja hävisi oikeudessa

Pienen espoolaisen taloyhtiön hallituksen toimintakyky kävi Ilta-Sanomien uutisen mukaan mahdottomaksi ja edessä oli uuden kolmihenkisen hallituksen valitseminen kesken toimintakauden.

Hallitus piti kokouksen, johon istuvaa puheenjohtajaa ei edes kutsuttu. Se päätti järjestää ylimääräisen yhtiökokouksen, joka valitsi taloyhtiölle uuden hallituksen. Ex-puheenjohtajalle siitä ei paikkaa löytynyt.

Ratkaisu ei miellyttänyt ex-puheenjohtajaa. Hän piti kokouksen päätöksiä mitättöminä ja vetosi asunto-osakeyhtiölakiin. Hän oli itse yhtiökokouksessa paikalla, osallistui päätöksentekoon, jätti eriävän mielipiteensä ja piti puheenvuoroja. Hän oli lisäksi antanut suostumuksensa kokoukselle asioiden käsittelemiseksi, vaikka kiistikin sen.

Syrjäytetty puheenjohtaja nosti oikeusjutun, jolla vaati ylimääräisen yhtiökokouksen päätösten kumoamista.

Taloyhtiö vaati kanteen hylkäämistä. Taloyhtiön mielestä entinen puheenjohtaja kävi yhden miehen taisteluaan kaikkia päätöksiä vastaan, ja sen vuoksi häntä ei ollut kutsuttu hallituksen tammikuiseen kokoukseenkaan.

Taloyhtiö kuitenkin myönsi, että kokouslistassa olisi ollut asiallista mainita vanhan hallituksen erottamisesta ennen uuden hallituksen valintaa.

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa paikalla oli koko yhtiön osakekanta edustettuna. Taloyhtiön näkemys oli, että kantaja oli antanut suostumuksensa päätöksentekoon ja osallistui siihen myös itse.
Vaikka käräjäoikeus totesikin koollekutsumisessa tapahtuneen menettelyvirheen ei sillä kuitenkaan vaikutettu asioiden sisältöön ja ex-puheenjohtajan kanne hylättiin.

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt kiistalle jatkokäsittelylupaa ja entisellä puheenjohtajalla on edessä lähes 40 000 euron oikeudenkäyntikulujen maksaminen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti