Suuret asumiskustannukset rasittavat harvempia

Asumiskustannusrasitteisten kotitalouksien ja henkilöiden määrä vuonna 2018 on vähentynyt verrattuna vuosiin 2013 ja 2014, ilmenee Tilastokeskuksen tulonjakotilastosta.

Vuonna 2018 asumiskustannusrasitteisia oli 6,0 prosenttia kotitalouksista ja 3,8 prosenttia henkilöistä. Vuosina 2013-2014 osuudet olivat yli 7 prosenttia kotitatalouksista ja lähes 5 prosenttia henkilöistä.

Asumiskustannusrasitteisiksi luettavilla kotitalouksilla asumiskustannusten osuus käytettävissä olevista rahatuloista on yli 40 prosenttia. Asumistuet eivät lukeudu mukaan asumiskustannuksiin tai käytettävissä oleviin rahatuloihin.

Vuokra-asunnoissa asuvista kotitalouksista asumiskustannusrasitteisia oli 13,9 prosenttia vuonna 2018. Vuonna 2014 vastaava osuus oli 17,2 prosenttia kaikista vuokra-asuntokotitalouksista. Tilastokeskuksen mukaan vuokra-asuminen on yleisintä pienituloisimmissa elinvaiheissa.

Vuonna 2018 kotitalouksista 63,9 prosenttia asui omistusasunnossa ja 33,3 prosenttia vuokra-asunnmossa. Vajaalla kolmella prosentilla asunnon hallintasude oli jokin muu.

Lue lisää Tilastokeskuksen tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

mökkeilyn maksut

9.6.2023

Mökkeilyn kuntakohtaiset maksut vaihtelevat reilusti

Kuntakohtaisia maksuja lankeaa mökkiläiselle maksettavaksi kalliimmissa mökkikunnissa lähes kaksinkertainen määrä verrattuna edullisimpaan kuntaan, selviää Omakotiliiton tekemästä vertailusta. Erityisesti ovat nousseet sähkömaksut.

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Anders Adlercreutz / RKP

RKP:n Anders Adlercreutzin vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti