SKH:lta taloyhtiön osakkaille oma viikkotiedote – uusi palvelu alalle

SKH-Isännöinti Oy on laajentanut avointa asiakasviestintäänsä ottamalla myös taloyhtiöiden osakkaat suoran viestinnän piiriin. Joka perjantai lähetetään osakkaille suunnattu sähköinen viikkokirje taloyhtiön tapahtumista. Jakelussa on tällä hetkellä noin 15 000 vastaanottajaa. Palvelu on maksuton ja aivan uusi isännöinnin alalla.

Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto julkaisivat viime vuoden lopulla Viestintäsuosituksen Taloyhtiöille, joka laadittiin yhdessä oikeusministeriön kanssa. Suosituksen tavoitteena on parantaa vuorovaikutusta ja lisätä toiminnan avoimuutta taloyhtiöissä.

– Taloyhtiöiden hyvä hallintotapa uudistuu alkusyksystä. Se sitoutuu myös viestintäsuositukseen, jossa osakastiedottaminen on yksi oleellisista asioista. Halusimme SKH:ssa ottaa osakasviestinnän yhdeksi palvelumuodoistamme jo nyt, sillä pyrimme mahdollisimman läpinäkyvään yhteistyöhön taloyhtiöiden kanssa, toimitusjohtaja Markku Kulomäki toteaa.

SKH isännöintimalli on kehitetty taloyhtiöille, joilla tavoitteet ja arvopohja ovat SKH:n kanssa yhteneväiset eli luottamus, avoimuus ja pitkäjänteisyys ohjaavat yhteistoimintaa.

Läpinäkyvyys viestinnän perusta

Osakaskirje on luonteva jatko taloyhtiöiden hallitusjäsenille suunnatulle viikkokirjeelle, jota on lähetetty viime vuoden syyskuusta. Kirje on saanut erittäin hyvää palautetta, koska nyt hallituksen jäsenet tietävät entistä tarkemmin, mitä taloyhtiössä tapahtuu.

– Viikkokirjeessä ovat muun muassa taloyhtiön ajankohtaiset asiat, kuluneen viikon tapahtumat ja pankkitilin saldo. Hallituksen jäsenet voivat viikkokirjeen lisäksi tutustua taloyhtiönsä tapahtumiin Talokanava-palvelussa tositetasolle asti, Kulomäki sanoo.

Hallitus- ja osakaskirjeiden sisältö eroaa luonnollisesti toisistaan, sillä kohderyhmän kanssa viestitään vain sille kuuluvista asioista. Taloyhtiön toiminta on läpinäkyvää, mutta yksityisyyden suoja on otettu huomioon.

– Asuntokohtaisten korjausten etenemisestä kerrotaan suoraan asukkaalle päivittäin, Markku Kulomäki lisää.

Osakkaiden viikkokirje on innovatiivinen avaus SKH:n asukasviestinnälle. Kirjeen sisältöä ja yksityiskohtia viimeisteltiin SKH:n Hallitusfoorumissa keskiviikkona 25.5. lähes 100 hallitusjäsenen asiakastilaisuudessa. Palvelua kehitetään edelleen yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

SKH-Isännöinti Oy on pääkaupunkiseudun johtava taloyhtiöiden isännöintiin erikoistunut isännöitsijätoimisto. Ensimmäinen voimassa oleva isännöintisopimus on solmittu 1978. Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

18.12.2019

Pyöräpysäköinnin suunnittelu, päätöksenteko taloyhtiössä ja rakentamisen luvat

Uusien pyöräsäilytystilojen suunnittelu Haettaessa lisätilaa pyöräsäilytykselle kannattaa ensin selvittää nykyisten pyöräsäilytystilojen käyttöaste ja mahdollisuudet tilankäytön tehostamiseen. Kokonaan uutta tilaa saadaan joko ottamalla käyttöön kiinteistön muussa käytössä olevia tiloja tai rakentamalla piha-alueelle kokonaan uusi pyörien säilytyspaikka. Katse kannattaa kohdistaa myös yllättäväntuntuisiin, vailla muuta käyttöä oleviin paikkoihin.

5.11.2019

Tutkimus: Joka neljäs taloyhtiön osakas tuntee oman taloyhtiönsä talouden heikosti

Suurin osa suomalaisten taloyhtiöiden osakkaista kokee tuntevansa oman taloyhtiönsä taloudellisen tilanteen vähintään melko hyvin. Joka neljäs (23 %) osakkaista ei kuitenkaan tiedä, onko omalla taloyhtiöllä lainaa tai mitkä ovat oman taloyhtiön suurimmat menoerät. Tiedot selviävät Realia Isännöinnin IRO Researchillä teettämästä Tuhat suomalaista -tutkimuksesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti