SKH:lta taloyhtiön osakkaille oma viikkotiedote – uusi palvelu alalle

SKH-Isännöinti Oy on laajentanut avointa asiakasviestintäänsä ottamalla myös taloyhtiöiden osakkaat suoran viestinnän piiriin. Joka perjantai lähetetään osakkaille suunnattu sähköinen viikkokirje taloyhtiön tapahtumista. Jakelussa on tällä hetkellä noin 15 000 vastaanottajaa. Palvelu on maksuton ja aivan uusi isännöinnin alalla.

Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto julkaisivat viime vuoden lopulla Viestintäsuosituksen Taloyhtiöille, joka laadittiin yhdessä oikeusministeriön kanssa. Suosituksen tavoitteena on parantaa vuorovaikutusta ja lisätä toiminnan avoimuutta taloyhtiöissä.

– Taloyhtiöiden hyvä hallintotapa uudistuu alkusyksystä. Se sitoutuu myös viestintäsuositukseen, jossa osakastiedottaminen on yksi oleellisista asioista. Halusimme SKH:ssa ottaa osakasviestinnän yhdeksi palvelumuodoistamme jo nyt, sillä pyrimme mahdollisimman läpinäkyvään yhteistyöhön taloyhtiöiden kanssa, toimitusjohtaja Markku Kulomäki toteaa.

SKH isännöintimalli on kehitetty taloyhtiöille, joilla tavoitteet ja arvopohja ovat SKH:n kanssa yhteneväiset eli luottamus, avoimuus ja pitkäjänteisyys ohjaavat yhteistoimintaa.

Läpinäkyvyys viestinnän perusta

Osakaskirje on luonteva jatko taloyhtiöiden hallitusjäsenille suunnatulle viikkokirjeelle, jota on lähetetty viime vuoden syyskuusta. Kirje on saanut erittäin hyvää palautetta, koska nyt hallituksen jäsenet tietävät entistä tarkemmin, mitä taloyhtiössä tapahtuu.

– Viikkokirjeessä ovat muun muassa taloyhtiön ajankohtaiset asiat, kuluneen viikon tapahtumat ja pankkitilin saldo. Hallituksen jäsenet voivat viikkokirjeen lisäksi tutustua taloyhtiönsä tapahtumiin Talokanava-palvelussa tositetasolle asti, Kulomäki sanoo.

Hallitus- ja osakaskirjeiden sisältö eroaa luonnollisesti toisistaan, sillä kohderyhmän kanssa viestitään vain sille kuuluvista asioista. Taloyhtiön toiminta on läpinäkyvää, mutta yksityisyyden suoja on otettu huomioon.

– Asuntokohtaisten korjausten etenemisestä kerrotaan suoraan asukkaalle päivittäin, Markku Kulomäki lisää.

Osakkaiden viikkokirje on innovatiivinen avaus SKH:n asukasviestinnälle. Kirjeen sisältöä ja yksityiskohtia viimeisteltiin SKH:n Hallitusfoorumissa keskiviikkona 25.5. lähes 100 hallitusjäsenen asiakastilaisuudessa. Palvelua kehitetään edelleen yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

SKH-Isännöinti Oy on pääkaupunkiseudun johtava taloyhtiöiden isännöintiin erikoistunut isännöitsijätoimisto. Ensimmäinen voimassa oleva isännöintisopimus on solmittu 1978. Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiö palvelut kiinteistöala

27.5.2022

Mitä taloyhtiön kannattaa muistaa palveluita ostaessa?

Taloyhtiöt tarvitsevat monia ulkopuolisten tuottamia palveluita muun muassa kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin. Siksi ne ovat merkittävä kiinteistöalan työllistäjä. Mutta mitä palveluita ostaessa on hyvä muistaa?

16.11.2022

Digitaaliset kanavat helpottavat arkea

Digitaaliset palvelut helpottavat taloyhtiön arkea, kunhan niitä on kaikkien asukkaiden helppo käyttää. Kaikki taloyhtiön asiat voi entistä useammin hoitaa yhden palvelun kautta. Digipalveluita käytettäessä on oltava tarkkana tietoturva-asioiden kanssa.

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

6.4.2022

Onko taloyhtiöauto tulevaisuuden ratkaisu liikkumiseen

Taloyhtiöautolla asukkaat voivat nauttia autoilun tuomasta vapaudesta ilman autoon sidottua pääomaa sekä ylläpitoon liittyviä kuluja ja huolia. Taloyhtiöauto tukee myös kestävän kehityksen mukaisia arjen valintoja. Leasingpalvelu sisältää yleensä kaikki auton ja palvelun ylläpitoon ja hallinnointiin liittyvät kulut ja toimet kuten polttoaineet tai sähkön, huollot, puhtaanapidon, katsastukset ja renkaidenvaihdot.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti