Roomalainen luksustalo löytyi rakennustyömaalta Englannissa

Iso Rooman vallan aikainen asuintalo, jota myöhemmin on ehkä käytetty kylpylänä, löytyi rakennustyömaalta Scarboroughissa Yorkshiressä. Asiasta kertoo BBC verkkouutisissaan.

Uutta asinaluetta rakennettaessa löydettiin ison rakennuksen perustukset. Se on tutkijoiden mukaan ainutlaatuinen roomalaiskauden jäänne Britanniassa mutta ehkä koko Rooman imperiumin alueella.

Rakennus on alun perin ollut varakkaan perheen koti, mutta sitä on todennäköisesti myöhemmin vielä laajennettu ja sitä on ehkä alettu käyttää kylpylänä tai uskonnollisiin tarkoituksiin.

Rakennuttaja, Keepmoat-yhtiö, muutti suunnitelmiaan ja aikoo säilyttää rakennuksen jäänteet avoinna yleisölle uuden asuinalueen keskellä.

Koko artikkeli BBC:n sivuilla.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntosijoittamisen

30.9.2022

Vuokranantajabarometri: Asuntosijoittamisen näkymät laskussa

Asuntosijoittamisen näkymät ovat laskussa, kertoo Suomen Vuokranantajien Vuokranantajabarometrista. Hoitokulut ja korot nousevat eikä asuntosijoittaminen enää ole yhtä kannattavaa kuin ennen. Tampereella kuitenkin uskotaan myönteiseen kehitykseen.

21.10.2022

Suomen Kiinteistölehti pureutuu lokakuussa LVI-aiheisiin

Lokakuun Kiinteistölehdessä kurkistetaan rivitalon käyttövesiputkistoremonttiin ja nähdään Suomen suurin ilmasta lämpöä tuottava laitos. Myös viemärikuvaus ja kaukolämpölaitteiston leasing tulevat tutuiksi.

vuokrakehitys

20.10.2022

Pk-seudun vuokrakehitys muuta maata hitaampaa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat heinä–syyskuussa koko maassa, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudun vuokrat nousivat muita alueita hitaammin runsaan tarjonnan vuoksi. Suurten vuokra-asuntojen kysyntä on erityisen suurta.

27.10.2022

Kuukauden kasvo: Takaisin kasvu-uralle

Talokeskuksen uusi toimitusjohtaja Anssi Väätäinen aikoo viedä Talokeskuksen uudelle vuosisadalle. Se tarkoittaa yrityksen mielikuvan kirkastamista: Talokeskus on paljon muutakin kuin kuntoarvioiden tekijä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti