BBC

Uusimmat artikkelit

15.4.2021

Roomalainen luksustalo löytyi rakennustyömaalta Englannissa

Iso Rooman vallan aikainen asuintalo, jota myöhemmin on ehkä käytetty kylpylänä, löytyi rakennustyömaalta Scarboroughissa Yorkshiressä. Asiasta kertoo BBC verkkouutisissaan. Uutta asinaluetta rakennettaessa löydettiin ison rakennuksen perustukset.

27.1.2021

Brittihallitus kannattaa ehkäisyä oraville

Ison-Britannian hallitus on antanut tukensa hankkeelle, jolla syötetään ehkäisyainetta harmaaoraville. Laji on Brittein saarilla tulokaslaji Amerikasta, ja syrjäyttänyt punaoravan Skotlantiin ja Irlantiin. Asiasta kertoo ympäristökirjeenvaihtaja Justin Rowlatt BBC:n kotisivuilla.

13.11.2020

Vihreä työryhmä: Kaikki brittikodit mukaviksi valtion tuella

Kaikki brittikodit pitäisi tehdä mukaviksi ja viihtyisiksi valtion tuella, sanoo 70 vihreän etujärjestön ja ryhmän koalitio Climate Coalition. Tämä on koalition mukaan avainasemassa Iso-Britannian pyrkimyksessä hiilineutraaliksi. Climate Coalition sanoo myös, että 10 miljoonaa lämpöpumppua tulisi asentaa pitämään ihmiset lämpiminä, vähentämään energialaskuja, parantamaan terveyttä ja luomaan työpaikkoja.

29.9.2020

BBC: Vettä säästävät WC:t tuhlaavat miljardeja litroja viikossa

Vettä säästämään tarkoitettu innovaatio aiheuttaa miljardien litrojen vedentuhlauksen Isossa-Britanniassa joka viikko, väittää Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n toimittaja Tom Heap BBC:n verkkosivuilla. Kyse on Suomessakin suositusta ”kaksitehoisesta” huuhtelupainikkeesta. Niissä voi valita isomman tai pienemmän vesimäärän, tarpeen mukaan.

25.9.2020

BBC: Matala lämmityksen verotus suosii rikkaita

Matala kaasun ja polttoöljyn arvonlisävero suosii varakkaita, kertoo Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n ympäristötoimittaja Roger Harrabin BBC:n verkkosivuilla. Väitteen esitti ensin ajatuspaja Green Alliance. Britanniassa lämmityksessä käytettävien fossiilisten polttoaineiden – ainakin kaasun ja öljyn – alv on yhä vain 5 prosenttia, kun yleinen arvonlisäverokanta saarivaltiossa on 20 prosenttia.

3.9.2020

BBC: Voimalayhtiöt hidastelevat vihreään energiaan siirtymistä

Uusi tutkimus viittaa siihen, että energia- ja voimalayhtiöt hidastelevat tahallaan vihreän energian, kuten tuulen ja auringon, käyttöönotossa, kertoo BBC verkkosivuillaan. Koko maailmaa tarkasteltaessa vain yksi kymmenestä energiantoimittajasta priorisoi uusiutuvan energian fossiilisia polttoaineita korkeammalle, tutkimuksessa todettiin. Myös jo vihreään energiaan osittain siirtyneet jatkavat myös investoimista hiileen ja maakaasuun.