Rakennusyhtiön konkurssi pysäytti taloyhtiön rakennustyöt Helsingin Viikinmäessä

Viikinmäessä koettiin melkoinen järkytys kolmisen kuukautta sitten, kun kahden asunto-osakeyhtiön talojen rakentajana toiminut Rakennus Omera ilmoitti ajautuneensa konkurssiin, kertoo Helsingin Uutiset.

Viikinmäen eteläosan kalliotontille rakentuva taloyhtiö oli tuolloin saatu viimeistelytöitä vaille valmiiksi ja viereen rakennettava toinen yhtiö oli vielä täysin kesken.

Taloyhtiö neuvottelee parhaillaan takuuyhtiön kanssa töiden loppuunsaattamisesta.

Helsingin kaupungin tonttipäällikön Sami Haapasen mukaan tapaus on ainutlaatuinen.

–Tällaiset tapaukset ovat yleisesti ottaen oman kokemukseni mukaan todella harvinaisia, ainakin kun otetaan huomioon Helsingin rakentamisen volyymi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

urakoitsijan konkurssi

6.11.2023

Urakoitsijan konkurssi korjaushankkeen aikana – mitä tehdä?

Tämänhetkisessä taloudellisessa ympäristössä ei ole ollenkaan tavatonta, että urakoitsija menee konkurssiin kesken korjaushankkeen. Urakoitsijan taloudellista tilannetta arvioidessa työmaalta saatu käytännön informaatio on usein keskeisessä asemassa.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti