konkurssit

Uusimmat artikkelit

29.11.2019

Asunnon ostajan turvassa puutteita perustajaurakoitsijan konkurssissa

Marraskuun puolivälissä konkurssiin asetettu Sisco Oyj:n tapaus on esimerkki siitä, kuinka ostajan turva on puutteellinen tilanteessa, jossa perustajaurakoitsija ajautuu konkurssiin. Konkurssipesässä on yksi kesken jäänyt myytävien asuntojen RS-kohde Porvoossa, kirjoittaa Rakennuslehti. Ostajan aseman kaikissa tilanteissa turvaavaa vakuusjärjestelmää perustajaosakkaan maksukyvyttömyyden varalle ei ole olemassa, kertoo Sisco Oyj:n konkurssipesää edustava vanhempi lakimies, KHT Aarni Oksanen.

12.6.2019

Rakennusyhtiön konkurssi pysäytti taloyhtiön rakennustyöt Helsingin Viikinmäessä

Viikinmäessä koettiin melkoinen järkytys kolmisen kuukautta sitten, kun kahden asunto-osakeyhtiön talojen rakentajana toiminut Rakennus Omera ilmoitti ajautuneensa konkurssiin, kertoo Helsingin Uutiset. Viikinmäen eteläosan kalliotontille rakentuva taloyhtiö oli tuolloin saatu viimeistelytöitä vaille valmiiksi ja viereen rakennettava toinen yhtiö oli vielä täysin kesken. Taloyhtiö neuvottelee parhaillaan takuuyhtiön kanssa töiden loppuunsaattamisesta.

9.10.2018

Taloyhtiö asetettiin konkurssiin Helsingissä

Helsingin Tapaninkylässä sijaitseva paritaloyhtiö on asetettu konkurssiin. Kyse on harvinaisesta tapauksesta, sillä vuositasolla taloyhtiökonkursseja tapahtuu koko Suomessa vähän, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Konkurssiin johti paritalon osakkaiden välinen riita, josta on annettu tuomio Helsingin käräjäoikeudessa aiemmin tänä vuonna.

3.5.2018

Rakennusalan konkurssit lisääntyvät Ruotsissa verovähennyksen pienennyttyä

Ruotsalainen taloustilastoja laativa UC AB ilmoittaa rakennusalan konkurssien yleistyneen suuresti länsinaapurissa, kertoo Fastighetstidningenin verkkolehti. Alan etujärjestön Sveriges Byggindustrierin pääekonomistin Fredrik Isakssonin mukaan suurin syy on niin sanotun ROT-verovähennyksen pienentäminen. ROT on lyhenne sanoista Renovering, Ombyggnad, Tillbyggnad eli korjaaminen, muutosrakentaminen ja lisärakentaminen.