Putkiremontti kahdessa viikossa vai 30 % halvemmalla?

Putkiremonttien hinta- ja julkisuuskisa roihahti, kirjoittaa Talouselämä. Firan Roihuvuoressa toteuttama ja viime viikolla loppuun saattama kahden viikon putkiremontti sai paljon julkisuutta. Nyt Firan kilpailija Lehto Group kertoo tuovansa kustannuksia alentavan talousohjatun mallinsa myös putkiremontteihin.

Lehto Groupin mukaan malli tarkoittaa jopa 30 prosentin kustannussäästöä ja tavanomaiseen verrattuna kaksinkertaista, neljän vuoden takuuta putkiremontteihin.

Kustannussäästöt suunnittelun ja toteutuksen yhdistämisestä yksiin käsiin

Talousohjatun rakentamisen malli eli TST-putkiremontti pohjautuu lähtökohtaan, jonka mukaan jopa 80 % putkiremonttien kustannuksista määräytyy suunnitteluvaiheessa. Lehdon TST-putkiremontti toteutetaan sen sijaan avaimet käteen -periaatteella: tilaaja tekee vain yhden sopimuksen ja Lehto vastaa sekä suunnittelusta että toteutuksesta. Kustannussäästöjen lisäksi malli säästää aikaa toteutuksessa.

Lehdon toimitusjohtaja Ari Saartoalan mukaan kustannussäästöt on pystytty todentamaan myös käytännössä, vertailemalla kahdessa Munkkivuoressa sijaitsevassa saman kokoisessa taloyhtiössä toteutettuja putkiremontteja. Lehdon tavoite on painaa putkiremonttien hinnat alle 600 euroon neliöltä, myös pääkaupunkiseudulla, kertoo Talouselämän haastattelema Saartoala.

Lue lisää Talouselämän alkuperäisestä artikkelista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.10.2022

Kuukauden kasvo: Takaisin kasvu-uralle

Talokeskuksen uusi toimitusjohtaja Anssi Väätäinen aikoo viedä Talokeskuksen uudelle vuosisadalle. Se tarkoittaa yrityksen mielikuvan kirkastamista: Talokeskus on paljon muutakin kuin kuntoarvioiden tekijä.

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti