Putkiremontin yhteydessä uusittava kylpyhuone – hyvä vai huono sijoitus?

Mitä tulisi ottaa huomioon, jotta kylpyhuoneremontti olisi hyvä sijoitus tulevaisuuteen ja osakkaat voisivat olla tyytyväisiä uusittuihin kylpyhuoneisiinsa? Saniteettituotteiden Euroopan markkinointijohtaja ja IDO-tuotteita valmistava Geberit pohtii kysymystä tiedotteessaan?

Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat monesti varsin kompakteja, joten toisinaan tiloja laajennetaan putkiremontin yhteydessä. Fiksulla suunnittelulla ja oikeilla kalustevalinnoilla pienestäkin kylpyhuoneesta voidaan remontoida hyvin toimiva kokonaisuus.

Taloyhtiön kannattaa satsata hyvin tehtyyn suunnittelutyöhön ja käydä urakoitsijan kanssa tarkkaan läpi remontissa vakiona tarjottavien materiaalien ja kalusteiden laatu ja käytännöllisyys. Pieniltäkin tuntuvilla yksityiskohdilla saattaa olla yllättävän suuri vaikutus lopputuloksen toimivuuteen.

Esimerkiksi valinta kiinteän tai kääntyvän suihkuseinän välillä voi olla oleellinen, kun kompaktiin kylpyhuoneeseen halutaan saada paikka pesukoneelle. Myös säilytystilan puute tai allaskalusteen väärä mitoitus voi aiheuttaa turhaa epäkäytännöllisyyttä, joka olisi oikeilla kalustevalinnoilla helposti vältettävissä.

Remontin voi myös jaksottaa

Putkiremontti on hintava projekti, jolloin säästöpaineitakin tulee väistämättä. Jotkut taloyhtiöt ovat jopa ryhtyneet saneeraamaan kylpyhuoneita pikkuhiljaa niiden teknisen kunnon perusteella jo vuosia ennen putkiremonttia. Näin putkiremontin koittaessa kertakustannus pienenee merkittävästi.

Remontoitavan kylpyhuoneen kalusteiden ja keramiikan laadusta tinkiminen ovat Geberitin mielestä huonoja säästökohteita. Pidemmällä aikavälillä halvin tulee monesti kalliimmaksi, jos esimerkiksi wc-istuimeen ei ole saatavissa tarvittavia varaosia tai allaskalusteen materiaali ei kestä kylpyhuoneen vaihtelevaa ilmankosteutta.

– Parhaimmillaan kylpyhuonetuotteet kestävät käytössä yli 25 vuotta, joten on tärkeää, että niihin on saatavilla varaosia. Esimerkiksi wc-istuimen hajotessa ei tarvitse ostaa uutta, kun vanhan voi korjata kustannustehokkaasti, Geberitin tuotepäällikkö Marko Polvi sanoo.

Geberitin kyselytutkimuksen* mukaan 83 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että saneeraus on hyvä tilaisuus muokata kylpyhuonetta oman maun mukaiseksi. Tämä kannattaa pitää mielessä myös silloin, kun päätetään putkiremontissa vakiona tarjottavien kylpyhuonekalusteiden ja -keramiikan valikoimasta.

Liian suppeat vaihtoehdot aiheuttavat usein tyytymättömyyttä ja lisäävät osakkaiden omatoimisesti tekemiä hankintoja, vaikka kätevintä ja taloudellisesti järkevintä olisi, että useimmat tuotteet hankittaisiin keskitetysti urakoitsijan kautta.

Varaudu sähkön tarpeeseen

Geberitin kyselytutkimuksen mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi tulevaisuudessa kylpyhuoneeseen kosketusvapaan huuhtelupainikkeen, 31 prosenttia pesu-wc:n, 31 prosenttia mukavuusvalon yöllisiä wc-käyntejä varten sekä 59 prosenttia wc-istuimen, joka poistaa epämiellyttävät hajut suodattimen avulla. Kaikki edellä mainitut toiminnot vaativat sähköä, joten remonttia suunniteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota wc-istuimien lähellä oleviin sähkönsyöttöihin.

– Varautuminen wc-istuimen sähkötarpeisiin tuo hyvin pienen lisäkustannuksen, kun kylpy- ja wc-tilojen varustus ovat vielä suunnittelun tai työn alla. Hinta nousee huomattavasti, jos muutoksia on tehtävä jälkikäteen., Marko Polvi muistuttaa.

Jotta uusi kylpyhuone olisi hyvä sijoitus, mielessä on hyvä pitää pitkäikäisyys, toiminnallisuus, mukavuus ja helppohoitoisuus. Tuotevalinnoissa kannattaa lisäksi ottaa huomioon huollon tarve, veden kulutus ja asunnon mahdollinen jälleenmyynti.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.12.2021

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Hyvä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnosta hyvää huolta. Hyvät vuokralaiset elävät ihmisiksi ja taloyhtiö pysyy rauhallisena, hyvänä yhtiönä. Kun taloon valitaan paljon huonoja vuokralaisia, kärsii taloyhtiön kunto, rauha ja pidemmän päälle myös maine.

22.10.2021

Taloyhtiön hallituksen kuuluu käsitellä isännöintipalkkion muutokset

Taloyhtiön maksama isännöintipalkkio muodostuu tyypillisesti kiinteästä kuukausiveloituksesta ja erillisveloitettavista tehtävistä. Isännöinnin tehtävistä sekä palkkioista on sovittu taloyhtiön ja isännöintiyrityksen kesken tehdyssä isännöintisopimuksessa. Kiinteistöliitto muistuttaa tiedotteessaan, että sopimuksen mukaisia menettelyjä tulee noudattaa myös hinnantarkistusten osalta ja se koskee niin kuukausipalkkiota kuin erillisveloitusten muutosta.

saunan kiuas

17.5.2022

Varo saunoja ja laajennettuja kylpyhuoneita

Kun ostaa asunnon, ei sitä halua heti alkaa remontoimaan. Siksi aiempien omistajien tekemät remontit kannattaa selvittää ennen kauppoja. Vuoden 2010 jälkeen tehdyt osakasremontit löytyvät isännöitsijäntodistuksesta.

30.3.2022

Putkiremontti tulossa –kylpyhuoneista ei tarvitse tehdä identtisiä

Omataloyhtio.fi: Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat usein varsin kompakteja, mutta toisinaan niitä laajennetaan putkiremontin yhteydessä. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla kalustevalinnoilla niukkoihinkin neliöihin voidaan remontoida toimiva kokonaisuus. Taloyhtiön kannattaa satsata huolelliseen suunnittelutyöhön ja käydä urakoitsijan kanssa tarkkaan läpi remontissa vakiona tarjottavien materiaalien ja kalusteiden laatu sekä käytännöllisyys.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti