Putkiremontin yhteydessä uusittava kylpyhuone – hyvä vai huono sijoitus?

Mitä tulisi ottaa huomioon, jotta kylpyhuoneremontti olisi hyvä sijoitus tulevaisuuteen ja osakkaat voisivat olla tyytyväisiä uusittuihin kylpyhuoneisiinsa? Saniteettituotteiden Euroopan markkinointijohtaja ja IDO-tuotteita valmistava Geberit pohtii kysymystä tiedotteessaan?

Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat monesti varsin kompakteja, joten toisinaan tiloja laajennetaan putkiremontin yhteydessä. Fiksulla suunnittelulla ja oikeilla kalustevalinnoilla pienestäkin kylpyhuoneesta voidaan remontoida hyvin toimiva kokonaisuus.

Taloyhtiön kannattaa satsata hyvin tehtyyn suunnittelutyöhön ja käydä urakoitsijan kanssa tarkkaan läpi remontissa vakiona tarjottavien materiaalien ja kalusteiden laatu ja käytännöllisyys. Pieniltäkin tuntuvilla yksityiskohdilla saattaa olla yllättävän suuri vaikutus lopputuloksen toimivuuteen.

Esimerkiksi valinta kiinteän tai kääntyvän suihkuseinän välillä voi olla oleellinen, kun kompaktiin kylpyhuoneeseen halutaan saada paikka pesukoneelle. Myös säilytystilan puute tai allaskalusteen väärä mitoitus voi aiheuttaa turhaa epäkäytännöllisyyttä, joka olisi oikeilla kalustevalinnoilla helposti vältettävissä.

Remontin voi myös jaksottaa

Putkiremontti on hintava projekti, jolloin säästöpaineitakin tulee väistämättä. Jotkut taloyhtiöt ovat jopa ryhtyneet saneeraamaan kylpyhuoneita pikkuhiljaa niiden teknisen kunnon perusteella jo vuosia ennen putkiremonttia. Näin putkiremontin koittaessa kertakustannus pienenee merkittävästi.

Remontoitavan kylpyhuoneen kalusteiden ja keramiikan laadusta tinkiminen ovat Geberitin mielestä huonoja säästökohteita. Pidemmällä aikavälillä halvin tulee monesti kalliimmaksi, jos esimerkiksi wc-istuimeen ei ole saatavissa tarvittavia varaosia tai allaskalusteen materiaali ei kestä kylpyhuoneen vaihtelevaa ilmankosteutta.

– Parhaimmillaan kylpyhuonetuotteet kestävät käytössä yli 25 vuotta, joten on tärkeää, että niihin on saatavilla varaosia. Esimerkiksi wc-istuimen hajotessa ei tarvitse ostaa uutta, kun vanhan voi korjata kustannustehokkaasti, Geberitin tuotepäällikkö Marko Polvi sanoo.

Geberitin kyselytutkimuksen* mukaan 83 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että saneeraus on hyvä tilaisuus muokata kylpyhuonetta oman maun mukaiseksi. Tämä kannattaa pitää mielessä myös silloin, kun päätetään putkiremontissa vakiona tarjottavien kylpyhuonekalusteiden ja -keramiikan valikoimasta.

Liian suppeat vaihtoehdot aiheuttavat usein tyytymättömyyttä ja lisäävät osakkaiden omatoimisesti tekemiä hankintoja, vaikka kätevintä ja taloudellisesti järkevintä olisi, että useimmat tuotteet hankittaisiin keskitetysti urakoitsijan kautta.

Varaudu sähkön tarpeeseen

Geberitin kyselytutkimuksen mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi tulevaisuudessa kylpyhuoneeseen kosketusvapaan huuhtelupainikkeen, 31 prosenttia pesu-wc:n, 31 prosenttia mukavuusvalon yöllisiä wc-käyntejä varten sekä 59 prosenttia wc-istuimen, joka poistaa epämiellyttävät hajut suodattimen avulla. Kaikki edellä mainitut toiminnot vaativat sähköä, joten remonttia suunniteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota wc-istuimien lähellä oleviin sähkönsyöttöihin.

– Varautuminen wc-istuimen sähkötarpeisiin tuo hyvin pienen lisäkustannuksen, kun kylpy- ja wc-tilojen varustus ovat vielä suunnittelun tai työn alla. Hinta nousee huomattavasti, jos muutoksia on tehtävä jälkikäteen., Marko Polvi muistuttaa.

Jotta uusi kylpyhuone olisi hyvä sijoitus, mielessä on hyvä pitää pitkäikäisyys, toiminnallisuus, mukavuus ja helppohoitoisuus. Tuotevalinnoissa kannattaa lisäksi ottaa huomioon huollon tarve, veden kulutus ja asunnon mahdollinen jälleenmyynti.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

muutostyöpalvelu

20.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Muutostyöpalvelun ABC

Taloyhtiön putkiremontti saattaa tuntua stressaavalta, mutta Laattapisteen muutostyöpalvelu helpottaa kaikkien remontin osapuolten arkea. Muutostyöpalvelun avulla persoonallisen kylpyhuoneen suunnittelu ja toteuttaminen sujuvat vaivattomasti.

Laattapiste

esteettömyyskartoitus

4.1.2023

Esteettömyyskartoitus osaksi remonttia

Lainsäädäntö edellyttää esteettömyyden huomioimista linjasaneerauksen ja muiden isojen remonttien yhteydessä. Asiantuntija auttaa kartoittamaan, mitä remontissa pitäisi huomioida.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti