Paloturvallisuusviikko alkoi!

Paloturvallisuusviikko alkoi lauantaina ja kestää joulukuun ensimmäiseen päivään. Virtuaalinen paloasema on auki verkossa aina 6.12. saakka.

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on välittäminen eli läheisten ihmisten kotien paloturvallisuudesta huolehtiminen. Tarkoitus on kiinnittää varsinkin työikäisten huomio ikäihmisten asumisen paloturvallisuuteen. Sloganina on ”Palo hallussa”.

Slogan saattaa vaikuttaa vähän reaktiiviselta; jos palo on hallussa, se on jo päässyt syttymään. Ajatellaan asiaa kuitenkin vähän laajemmalti. Pelastustoimen tärkein tehtävä on estää onnettomuuksia. Tärkeintä on siis toimia siten, että palo pysyy siellä, mihin se kuuluukin – lieden levyn kätköissä, tulisijan sisällä tai silitysraudan uumenissa. Silloin palo on hallussa.

Mutta on myös elintärkeää, että on resurssit ja kyky toimia, jos onnettomuus sittenkin sattuu. Palo on hallussa silloinkin, kun ihminen tietää mitä tehdä, jos palo pääsee irti ja pystyy myös toimimaan.

Paloturvallisuuden parantaminen – helppoa kuin kaupassa käynti

Paloturvallisuusviikko haluaa parantaa niiden ikäihmisten kodin turvallisuutta, jotka asustelevat kotonaan, mutta joiden toimintakyky saattaa olla rajallinen. Tässä tapauksessa tie paloturvallisuuden parantamiseen käy heidän lähipiirinsä kautta. Aikuiset lapset tai mikseivät myös sopivan ikäiset lapsenlapset voivat ottaa koppia mummon tai papan tai myös naapurin Erkin paloturvallisuuden parantamisesta.

Korona-aikana on käyty ikäihmisten puolesta ruokakaupassa, joten miksei yhtä lailla voisi testata palovaroittimet ja katsoa, etteivät rasiat ja purkit ole hivuttautumassa liedelle.

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikko näkyy ja kuuluu sähköisissä medioissa. Radio Novan päivässä Esko Eerikäinen tuo asiaa esiin, ja myös radiospoteissa kuuluu paloturvallisuus. Myös sosiaalisessa mediassa näkökulma on läheisten turvallisuudesta välittämisessä.

Lue lisää Paloturvallisuusviikon kotisivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kaunis kerrostalo

31.10.2023

Kaunis kerrostalo maalla paljastui painajaiseksi

Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi kuulostaa unelmalta, mutta osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin etukäteen eikä antaa halvan hinnan sokaista itseään.

viemärisukitus picote

1.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viemärisukitus As Oy Markkinatie 7 Helsinki oli menestys

As Oy Markkinatie 7:n viemäriputket saneerattiin sukittamalla Helsingin Malmilla keväällä 2022. Remontti oli Picotelle niin sanottu perusremontti, eikä yllätyksiä tullut. Asukkaat kiittelivät ripeästi ja mallikkaasti sujunutta remonttia, ja asentajille tarjottiin kakkuakin.

Picote

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti