Paloturvallisuusviikko alkoi lauantaina ja kestää joulukuun ensimmäiseen päivään. Virtuaalinen paloasema on auki verkossa aina 6.12. saakka.
Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on välittäminen eli läheisten ihmisten kotien paloturvallisuudesta huolehtiminen. Tarkoitus on kiinnittää varsinkin työikäisten huomio ikäihmisten asumisen paloturvallisuuteen. Sloganina on ”Palo hallussa”.
Slogan saattaa vaikuttaa vähän reaktiiviselta; jos palo on hallussa, se on jo päässyt syttymään. Ajatellaan asiaa kuitenkin vähän laajemmalti. Pelastustoimen tärkein tehtävä on estää onnettomuuksia. Tärkeintä on siis toimia siten, että palo pysyy siellä, mihin se kuuluukin – lieden levyn kätköissä, tulisijan sisällä tai silitysraudan uumenissa. Silloin palo on hallussa.
Mutta on myös elintärkeää, että on resurssit ja kyky toimia, jos onnettomuus sittenkin sattuu. Palo on hallussa silloinkin, kun ihminen tietää mitä tehdä, jos palo pääsee irti ja pystyy myös toimimaan.
Paloturvallisuuden parantaminen – helppoa kuin kaupassa käynti
Paloturvallisuusviikko haluaa parantaa niiden ikäihmisten kodin turvallisuutta, jotka asustelevat kotonaan, mutta joiden toimintakyky saattaa olla rajallinen. Tässä tapauksessa tie paloturvallisuuden parantamiseen käy heidän lähipiirinsä kautta. Aikuiset lapset tai mikseivät myös sopivan ikäiset lapsenlapset voivat ottaa koppia mummon tai papan tai myös naapurin Erkin paloturvallisuuden parantamisesta.
Korona-aikana on käyty ikäihmisten puolesta ruokakaupassa, joten miksei yhtä lailla voisi testata palovaroittimet ja katsoa, etteivät rasiat ja purkit ole hivuttautumassa liedelle.
Tänä vuonna Paloturvallisuusviikko näkyy ja kuuluu sähköisissä medioissa. Radio Novan päivässä Esko Eerikäinen tuo asiaa esiin, ja myös radiospoteissa kuuluu paloturvallisuus. Myös sosiaalisessa mediassa näkökulma on läheisten turvallisuudesta välittämisessä.
Lue lisää Paloturvallisuusviikon kotisivuilta.
Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.
Luo tunnus Kirjaudu sisään