Paloturvallisuusviikko alkoi!

Paloturvallisuusviikko alkoi lauantaina ja kestää joulukuun ensimmäiseen päivään. Virtuaalinen paloasema on auki verkossa aina 6.12. saakka.

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on välittäminen eli läheisten ihmisten kotien paloturvallisuudesta huolehtiminen. Tarkoitus on kiinnittää varsinkin työikäisten huomio ikäihmisten asumisen paloturvallisuuteen. Sloganina on ”Palo hallussa”.

Slogan saattaa vaikuttaa vähän reaktiiviselta; jos palo on hallussa, se on jo päässyt syttymään. Ajatellaan asiaa kuitenkin vähän laajemmalti. Pelastustoimen tärkein tehtävä on estää onnettomuuksia. Tärkeintä on siis toimia siten, että palo pysyy siellä, mihin se kuuluukin – lieden levyn kätköissä, tulisijan sisällä tai silitysraudan uumenissa. Silloin palo on hallussa.

Mutta on myös elintärkeää, että on resurssit ja kyky toimia, jos onnettomuus sittenkin sattuu. Palo on hallussa silloinkin, kun ihminen tietää mitä tehdä, jos palo pääsee irti ja pystyy myös toimimaan.

Paloturvallisuuden parantaminen – helppoa kuin kaupassa käynti

Paloturvallisuusviikko haluaa parantaa niiden ikäihmisten kodin turvallisuutta, jotka asustelevat kotonaan, mutta joiden toimintakyky saattaa olla rajallinen. Tässä tapauksessa tie paloturvallisuuden parantamiseen käy heidän lähipiirinsä kautta. Aikuiset lapset tai mikseivät myös sopivan ikäiset lapsenlapset voivat ottaa koppia mummon tai papan tai myös naapurin Erkin paloturvallisuuden parantamisesta.

Korona-aikana on käyty ikäihmisten puolesta ruokakaupassa, joten miksei yhtä lailla voisi testata palovaroittimet ja katsoa, etteivät rasiat ja purkit ole hivuttautumassa liedelle.

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikko näkyy ja kuuluu sähköisissä medioissa. Radio Novan päivässä Esko Eerikäinen tuo asiaa esiin, ja myös radiospoteissa kuuluu paloturvallisuus. Myös sosiaalisessa mediassa näkökulma on läheisten turvallisuudesta välittämisessä.

Lue lisää Paloturvallisuusviikon kotisivuilta.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.11.2017

Paloturvallisuusviikko muistuttaa: ”Kun hätä on suurin, sinä pelastat”

Jokainen on itse paras henkilö parantamaan oman lähipiirinsä paloturvallisuutta. Fiksuinta on pelastaa koti jo etukäteen estämällä tulipalot. Tosi paikan tullen alkusammutus ja läheisten pelastaminen palavasta tilasta ovat elintärkeitä toimia, joita on syytä harjoitella etukäteen.

15.11.2019

Paloturvallisuusviikko muistuttaa liesien turvallisesta käytöstä

Lieden käyttö on kotien suurin paloturvallisuusriski. Paloautot starttaavat suomalaisiin koteihin kahdeksan kertaa päivässä, ja noin kolmessa tapauksessa syynä on valvomaton lieden käyttö tai liedelle jätetyt tavarat. Paloturvallisuusviikon kampanjalla kannustetaan ihmisiä turvalliseen lieden käyttöön.

3.11.2016

Ovatko palokuolemat vihdoin vähenemässä?

Tulipaloissa on kuollut tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä noin 20 prosenttia vähemmän ihmisiä kuin viitenä edellisenä vuotena keskimäärin. Vuosina 2011–2015 tulipaloissa kuoli keskimäärin 57 ihmistä lokakuun loppuun mennessä, kun tänä vuonna menehtyneitä on 48. Lokakuun aikana menehtyi kolme ihmistä.

23.11.2017

Paloturvallisuusviikko alkaa

Kun hätä on suurin, sinä pelastat. Tulipalossa on itse päästävä pois liekkien ja savun seasta ja pelastettava kenties lapsetkin. Palokunta ehtii paikalle vasta myöhemmin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti