Miten selvittää riidat hallituksessa?

Taloyhtiön yhtiökokous valitsee hallituksen jäsenet lähtökohtaisesti kerran vuodessa varsinaisessa yhtiökokouksessa. Hallitukseen harvemmin on halukkaita jonoksi asti, sillä pestiä pidetään työläänä ja liian vastuullisena. Siitä ei myöskään koeta saavan ansaittua palkkiota.

Parhaassa tilanteessa hallitus työskentelee tehokkaasti yhdessä ja tekee kaikkien osakkeenomistajien merkittävän omaisuuden kannalta vastuullisia päätöksiä.

Hallituksen riitaisuudet johtuvat yleensä joko henkilökemioista tai näkemyseroista. Vaikka hallitus saataisiin koottua oikeasti halukkaista henkilöistä, joskus voi käydä niin, että tehtävään päätyy henkilöitä, joiden kemiat eivät yksinkertaisesti toimi yhdessä.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Annika Luhtanen

Kirjoittaja on asianajaja, sekä asumisen ja rakentamisen juridiikan asiantuntija
Lexia Asianajotoimistossa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöriidat

18.1.2023

Taloyhtiöriidat kannattaa ratkoa sopimalla

Taloyhtiössä voi syntyä riitoja muun muassa remonteista, maksulaiminlyönneistä ja häiriökäyttäytymisestä. Riidoissa kannattaa pyrkiä aina ensisijaisesti sopuratkaisuun, ja oikeusprosessiin lähteä vasta huolellisen harkinnan jälkeen.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

kestävä asuminen

12.9.2023

Lakimuutos kannustaa kestävään asumiseen

Kesäkuussa voimaan tullut lakimuutos kannustaa taloyhtiöitä kestävää asumista edistäviin hankkeisiin. Uudistuksista, joilla parannetaan merkittävästi kiinteistön tai rakennuksen käytön kestävyyttä, voidaan vastedes päättää enemmistöpäätöksellä.

pelastussuunnitelma

27.11.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.