Luottamuspula isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen välillä voi tulla kalliiksi

Taloyhtiön hallitus epäili isännöitsijän pudottaneen halvimman urakkatarjouksen pois linjasaneerauskokelaiden joukosta omaa etua tavoitellakseen, uutisoi Taloussanomat.

Taloyhtiön hallitus oli vakuuttunut, että isännöitsijä oli ajanut puhtaasti omaa etuaan jättäessään halvimman putkiremonttitarjouksen kokonaan pois. Näin hän olisi saanut mm. rahallista etua siitä, että kaksi hänen läheistään ostivat asunnot remontoidusta talosta.

Hallitus ei kuitenkaan pystynyt perustelemaan väitteitään riittävästi. Sen sijaan isännöitsijän toiminnan oikeellisuus ainoastaan vahvistui asian käsittelyn edetessä.

Kävi ilmi, että pois jätetty yritys oli konkurssin partaalla ja sillä oli menossa urakoihin liittyvä oikeusjuttu. Isännöitsjijä oli siis tarkastanut kaikkien kokelaiden taloudellisen tilanteen ja urakkaan valitulla yrityksellä se oli erinomaisessa kunnossa.

Kun yhtiökokous oli päättänyt urakoijasta, isännöitsijä oli tuonut esiin sopimuksen, joka oli todellisuudessa allekirjoitettu jo pari viikkoa aikaisemmin. Tämä taas oli johtunut 300 000 euron ARA-avustushakemuksen (Asumisen rahoittamis- ja kehityskeskus) kiirehtimisestä, mistä oli yhtiökokousta informoitu.

Koska isännöitsijän toiminnasta ei lopulta löytynyt moitteen sanaa, tuli perusteeton epäily taloyhtiön hallitukselle hyvin kalliiksi.

Lue koko juttu ja oikeuden perustelut Taloussanomien sivulta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.9.2023

Millä perusteella isännöitsijän voi vaihtaa?

Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus ja valinta tehdään enemmistöpäätöksenä. Joskus isännöitsijä halutaan kuitenkin syystä tai toisesta vaihtaa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon irtisanomisaika ja sopimusehdot.

Isännöitsijän vaihto

22.9.2023

Isännöitsijän vaihto toi kaivatun muutoksen

As Oy Ohjaajantie 10-12:n hallitus turhautui toimimattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa. He määrittelivät taloyhtiön tarpeet ja odotukset, ja kilpailuttivat isännöintiyrityksiä. Nyt taloyhtiön arki sujuu toimivan isännöinnin ansiosta.

riidat hallituksessa

24.7.2023

Miten selvittää riidat hallituksessa?

Taloyhtiön hallituksessa voi esiintyä riitoja, jotka johtuvat joko henkilökemioista tai näkemyseroista. Riidat kannattaa selvittää välittömästi puheenjohtajan avulla. Hallituksen kokoukset kannattaa pitää kasvotusten, sillä se ennaltaehkäisee väärinymmärryksiä.

Tilaajille

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti