Lujuusongelmista ikävää julkisuutta sementtiteollisuudelle

Betonin lujuusongelmat muun muassa Turun sairaalan työmaalla vaikuttavat jo alan yrityksiin, kertoo Tekniikka ja Talous -verkkolehti. Finnsementin toimitusjohtaja Kalervo Matikainen sanoo lehdessä, että asia on tuonut erittäin negatiivista julkisuutta sementtiteollisuudelle.

Sen sijaan Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs kertoo, että kohu ei ole kolhinut Ruduksen liiketoimintaa, vaikka asiasta on saanut keskustella lähes jokaisen asiakkaan kanssa. Rudus on kuitenkin menettänyt joitakin asiakkaita.

Käsissä on joka Tekniikka ja Talouden artikkelin mukaan tapauksessa iso ongelma. Kalervo Matikainen ei usko, että vastaus löytyy betoni- tai sementtiteollisuudesta. Hän muistuttaa, että myös betonin jälkihoito ja työmaatekniikka on äärimmäisen tärkeää lujuuden saavuttamiseksi.

Ruduksen mukaan yrityksen Turun tehtaiden laadunvalvontaa on lisätty. Määräaikainen tarkastus suoritettiin lokakuun puolivälissä ja ylimääräinen tarkastus marraskuun puolivälin jälkeen. Inspectan tekemässä tarkastuksissa ei huomattu poikkeamia. Tulokset olivat standardien ja vaatimusten mukaisia, kertoo Tekniikka ja Talous.

Ruduksen betoni- ja kivimateriaalien toimialajohtaja Mikael Lindedahl toteaa haastattelussa yritystä kiinnostavan eniten se, ettei kyse ole samasta korkean ilmamäärän ilmiöstä kuin Kemijärven sillassa.

Lue koko artikkeli Tekniikka ja Talous -verkkolehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

viemärisukitus asukkaan

8.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen?

Monesti Picotelta kysytään, sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen. Someguru Maiju Hannolin todistaa, että kotona voi asua sukituksen ajan. Hän on kiitollinen remontin etenemiseen ja Picoten työntekijöiden toimintaan.

Picote

yrityslaina

30.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Parhaat vinkit ja vaihtoehdot yrityslainan hakemiseen

Joskus yritys tulee tilanteeseen, jossa laina on paras vaihtoehto. Aihe voi tuntua vieraalta ja jopa hieman pelottavalta. Tässä artikkelissa on tietoa yrityslainan hakemisesta ja hyviä vinkkejä ja vaihtoehtoja yrityksille, jotka harkitsevat yrityslainan ottamista.

Halvinlaina.fi

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

toimistotilojen vajaakäyttö

11.10.2022

Pääkaupunkiseudun toimistotilojen vajaakäyttö kasvussa

Pääkaupunkiseudun toimistotiloissa on tuhansia neliöitä tyhjää tilaa. Eniten tyhjää tilaa on Vallilassa ja vähiten Ruoholahdessa. Toimistotiloja on pääkaupunkiseudulla yhteensä 4,2 miljoonaa neliötä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti