ongelma

Uusimmat artikkelit

19.12.2016

Betonin laatuongelmiin ei yksittäistä syytä

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on selvittänyt työmailla todettuja betoniin liittyviä laatuongelmia. Tapausten välillä ei ole tähän mennessä löydetty sellaista yhtenevää tekijää, joka selittäisi betonin laatuongelmat. Tukesin sivuilla tiedote . Näytteitä on edelleen tutkittavana ja tulosten myötä arviot ongelmista tulevat tarkentumaan.

8.12.2016

Lujuusongelmista ikävää julkisuutta sementtiteollisuudelle

Betonin lujuusongelmat muun muassa Turun sairaalan työmaalla vaikuttavat jo alan yrityksiin, kertoo Tekniikka ja Talous -verkkolehti. Finnsementin toimitusjohtaja Kalervo Matikainen sanoo lehdessä, että asia on tuonut erittäin negatiivista julkisuutta sementtiteollisuudelle. Sen sijaan Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs kertoo, että kohu ei ole kolhinut Ruduksen liiketoimintaa, vaikka asiasta on saanut keskustella lähes jokaisen asiakkaan kanssa.

1.12.2016

Betonirakentamisen puutteita tutkitaan

Rakennusteollisuus RT:n ja ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osaston asiantuntijat ovat käyneet yhdessä läpi betonirakentamisessa esiin tulleita ongelmatapauksia. Tapaamisissa on selvitetty ongelmien laajuutta ja niihin johtaneita syitä. Uusissa betonirakenteissa on havaittu ongelmia ainakin Turussa ja Kemijärvellä.