Ludeongelma ei tuonut vuokran alennusta

Helsingin Hämeentiellä VVO:n vuokratalossa asunut nainen tyrmistyi asuntonsa ludeongelmasta. Ludeongelma oli talossa tiedossa, sillä ainakin yhdessä asunnossa oli aiemmin torjuttu luteita. Nainen huomasi syksyn aikana ihossaan puremia, jotka lääkärin mukaan olivat luteiden aiheuttamia.

Naisen asuntoon tehtiin ludekartoituksia ja -torjuntoja, mutta varsinaisia luteita ei löytynyt.

Vuokranantaja suhtautui ludeongelmaan vähätellen

Asukas koki VVO:n toiminnan asiassa puutteelliseksi ja välinpitämättömäksi. Nainen ei enää halunnut asua asunnossa ja luteiden pelossa hän joutui hävittämään osan irtaimistostaan. VVO ei suostunut naisen vaatimuksiin vuokran alennuksesta ja irtaimiston vahingonkorvauksista.

Luteet lisääntyneet

VVO:n mukaan luteet ovat viime vuosina jonkin verran lisääntyneet heidän vuokra-asunnoissaan. Ongelmaan pyritään puuttumaan heti, kun asukas ilmoittaa asiasta.

Vuokralaiselleen VVO ei hyvitä vuokraa, mikäli asunto on luteista huolimatta asumiskelpoinen. Irtaimistoa ei myöskään yleensä korvata.

Lue alkuperäinen juttu Helsingin Uutisista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

vuokranantajat riskejä

12.1.2023

Yksityiset vuokranantajat kaihtavat riskejä

Vuokranantajat ottavat nyt velkaa ja korottavat vuokria maltillisesti, selviää Suomen Vuokranantajien tuoreesta jäsenkyselystä. Riskejä halutaan välttää hoitokulujen ja korkojen noustessa. Into uusien sijoitusasuntojen ostoon on laskenut.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti