lude

Uusimmat artikkelit

31.12.2019

Täytyykö naapurirapun tuholaistorjunnasta mainita isännöitsijäntodistuksessa?

Isännöitsijäntodistuksen maininta toisessa asunnossa ja rapussa tehdystä tuholaistorjunnasta on vaikeuttanut asuntokauppaa helsinkiläisessä taloyhtiössä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lutikat ja muut verta imevät hyönteiset ovat yleistyneet muun muassa matkailun ja kotimajoittumisen lisäännyttyä. Anticimexin toimitusjohtaja Martin Svanljung kertoo artikkelissa, että yhteydenottoja tulee päivittäin vuoden ympäri.

14.3.2019

Mistä tunnet sä mönkijän?

Eräät vanhat tutut kuusijalkaiset kuokkavieraat yleistyvät taas pihalla ja kodeissa. Toiset eivät ole mihinkään kadonneetkaan. Taloyhtiön vastuunjakotaulukossa  kerrotaan myös vastuista tuhoeläinten hävittämisessä.

5.6.2018

Salamatkustavasta luteesta taloyhtiön luvaton asukas

Kesäaikaan reissatessa saattaa matkalaukun mukana tulla kotiin myös epämiellyttäviä salamatkustajia eli luteita. Luteiden torjunnassa huolellisuus matkatavaroiden kanssa on avainasemassa. Jos tuholaiset pääsevät matkatavaroiden mukana reissukohteesta kotiin, asukkaan on heti ilmoitettava asiasta taloyhtiölle.

29.9.2017

Älä viivyttele tuholaistorjunnassa – tarkista torjujan pätevyys rekisteristä

Tuholaisten torjunnassa on tärkeää ehkäistä ennalta ongelmien syntymistä ja ryhtyä tarvittaessa nopeasti torjuntatoimiin. Jyrsijöitä voi torjua varmistamalla, ettei niille ole helppoa ravintoa esimerkiksi huolimattomasti hoidetuilla lintujen ruokintapaikoilla. Luteet, turkiskuoriaiset ja muut sisätilojen tuholaiset aiheuttavat nopeasti kasvavan ongelman, jos torjuntatoimien kanssa viivytellään.

6.2.2017

Ludemäärät edelleen reippaassa kasvussa Suomessa

Luteet ovat kiusallisia ja hankalasti tuhottavia loisia ja niiden määrä jatkaa tasaista kasvuaan Suomessa. Kasvua siivittävät torjunta-aineille vastustuskykyiset kannat. Ludekanta voi hyvin ja kasvaa Suomessa.

23.11.2016

Ludeongelma ei tuonut vuokran alennusta

Helsingin Hämeentiellä VVO:n vuokratalossa asunut nainen tyrmistyi asuntonsa ludeongelmasta. Ludeongelma oli talossa tiedossa, sillä ainakin yhdessä asunnossa oli aiemmin torjuttu luteita. Nainen huomasi syksyn aikana ihossaan puremia, jotka lääkärin mukaan olivat luteiden aiheuttamia.